Forældreguiden

KÆRE FORÆLDRE

Din 18-årige datter kommer ind i stuen og siger "forældre, jeg vil gerne dykke med hajer i Mexico og derefter vil jeg gerne passe vilde dyr i Afrika, vi ses om 6 måneder". Der sidder I og får et mindre angstanfald og tænker, kan hun nu klare det? Hvad hvis hun får et kulturchok? Og ja, det kan hun klare, fordi hos GoXplore hjælper vi med alt og sørger for at I sikkert kan sende jeres unge menneske ud at rejse. Det giver både tryghed for de unge og for jer forældre. Siden 2013 er antallet af unge, der vælger at tage et eller flere sabbatår igen steget, og de unge vil rigtig gerne ud og rejse. Nogle har måske bare et ønske om at opleve Afrika og sove med bavianer under stjernehimlen, eller dykke med havskildpadder på Fiji.

Andre er måske ikke kommet ind på drømmestudiet, og vil derfor gerne lave noget frivilligt arbejde, som ser godt ud på CV'et, f.eks. arbejde med dyr i Afrika eller arbejdserfaring fra et reklamebureau i Sydney. En ting er sikkert, lige meget hvor rejsen går hen, vil de med garanti komme hjem, masser af oplevelser rigere og med meget mere hår på brystet. Se her hvad eksperterne siger om at tage et sabbatår. ALOTT, som i dag hedder GoXplore Danmark startede i 2001, det vil sige at vi lavet dette i mange år og har masser af erfaring inden for rejser til unge. Vi har haft et tæt og godt samarbejde med vores partnere i mange år, og vi rejser jævnligt ud til vores destinationer og laver 'kvalitetskontrol'. Derfor kan vi også sikre den højeste kvalitet og service på vores programmer. At vi jævnligt rejser ud og besøger vores partnere og ser, hvad der sker på programmet gør også, at vi har en stor viden inden for vores felt, og kan vejlede og informere de unge om deres valg af program.

HVAD FÅR DIT BARN UD AF AT REJSE?

At rejse er at leve, blandt andet fordi at rejse også er at stå på egne ben og lære at håndtere stressede situationer. Det giver "hår på brystet" og I, som forældre, vil opleve at jeres barn kommer hjem 10 cm højere i ren selvtillidsboost. Og vidste du at f.eks. et sabbatår reducerer risikoen for frafald på videregående uddannelser?

Arbejdsgivere har i en undersøgelse sagt, at de til enhver tid foretrækker at ansætte unge, der har rejst frem for dem, der ikke har. Uanset om erfaringen er noget der direkte skal relatere sig til jobbet eller ej. Ganske enkelt fordi det udvikler ens personlighed og gør mere robust, at man har en større rejse i rygsækken.

Ligesom alle andre forældre, er du sikkert en smule bekymret over at sende jeres barn ud at rejse. Men fordelene ved at rejse er langt større end ulemperne. Vi har her lavet en lille liste over de mange fordele, der er ved at rejse som ung og de kompetencer, de vil tilegne sig undervejs:

 • Intellektuel modenhed – både personligt og akademisk
 • Forståelse af fordele ved at samarbejde på tværs af kulturer
 • Større sprogforståelse – bedre til engelsk
 • Større selvstændighed
 • Lære at tage ansvar
 • Fordele ved jobsøgning – det ser smadder godt ud på CV'et
 • Muligheden for at lære af, og netværke med, mennesker fra hele verden
 • Bedre forståelse for egne personlige styrker og svagheder
 • Udvikle måder at håndtere problemer på
 • Udvide horisonten. Lyder som en floskel, men det er fuldstændig korrekt!

Alle forældre har et ønske om, at deres børn vokser op og bliver stærke individuelle voksne, der forstår sig på det miljø de færdes i, og som kan håndtere de ting, livet nu engang vil møde dem med af muligheder, udfordringer og succeser.

Et udenlandsophold, kan være behjælpelig med alt dette.

9 TIPS TIL FORÆLDRE MED EVENTYRLYSTNE BØRN

 1. Gennemlæs rejseprogrammet – det der giver den største tryghed for jer er, at I ved hvad rejseprogrammet indeholder. Vær ikke bange for at spørge jeres barn om planen. De får selv et bedre overblik ved at skulle forklare, hvad planen går ud på.
 2. Forvent ikke det perfekte – tal med dit barn om at rejsen nok ikke vil være 100% problemfrit, men at de gode ting helt sikkert kommer til at opveje de dårlige og mere til. Det er en god ting for dit barn at skulle navigere rundt i disse situationer uden hjælp fra forældrene. Nogle gange er det omvejene, der skaber de bedste minder.
 3. Læs om GoXplore Danmark – en stor del af at føle sig tryg ved, at ens børn skal ud og rejse, er at der er tillid til det rejsebureau, de gør brug af. Vi har 24 timers kontaktnumre på alle vores programmer.
 4. Giv slip – lad de unge håndtere tingende selv. Der kan opstå småproblemer på rejsen, men i langt de fleste tilfælde er problemerne så små, at jeres barn sagtens selv kan håndtere det. Er de ikke så små, så er der et netværk at tage fat i. Aftal hvor ofte I skal holde kontakt sammen. Der kan være nogle af vores destinationer, hvor der er virkelig dårlig net-forbindelse og telefondækning, så i nogle tilfælde kan der gå flere uger mellem kontakt. Og husk at som udgangspunkt, så er intet nyt, godt nyt!
 5. Tjek op på vaccinationer og sygdomme – vi har en del links på vores hjemmeside, hvor I kan læse mere.
 6. Husk at der er rigtig mange unge som rejser, og unge rejsende er gode til at dele ud af tips og erfaringer om sikre steder at overnatte, og ting de skal se og hvordan de skal komme rundt osv.
 7. Tal med jeres barn om forventninger til programmet og rejsen generelt.
 8. Forbered dig selv på at dit barn højst sandsynligt vil komme hjem, og være meget mere selvstændig og selvsikker.

VIGTIGHEDEN AF AT DIT BARN SELV SØRGER FOR REJSEN

Hos GoXplore ser vi helst at al planlægning med os foregår sammen med den unge selv, men vi er selvfølgelig altid klar til at svare på spørgsmål fra forældre, dog  er det en vigtig del af modningsprocessen at den unge selv står for rejsen, og at de har snakket med os, så vi sammen kan finde netop den rejse, som passer allerbedst til den unges ønske. Og måske endnu vigtigere at de selv kender til ALT det praktiske omkring rejsen, altså hvilket flyselskab skal de flyve med, hvilke vaccinationer skal de have, hvad indebærer rejseforsikringen, hvornår skal de være hvor, hvad gør de, når de står i lufthavnen og meget mere.

Som forældre vil du bekymre dig, det er helt naturligt. En måde at håndtere dine bekymringer på, er ved at involvere dig i rejsens planlægning – spørg ind til dit barns planer, og derefter kan du minde dem om de praktiske ting, de også skal huske på. Og du kan ALTID ringe og få en snak med os, hvis du har spørgsmål! Der er dog ting vi grundet GDPR ikke må oplyse jer om, med mindre jeres barn har givet os skriftlig tilladelse til.

HVAD GØR GOXPLORE?

For os er det MEGET vigtigt, at de unge føler sig trygge og ved, hvad der skal ske både før og under selve rejsen. Derfor gør vi meget for at informere om alle de praktiske ting, der skal gøres og tages stilling til. Vi informerer ikke kun. Vi lytter og vejleder, hvis han eller hun er i tvivl om hvilket program de skal vælge.

Vi hjælper dem med at få ordnet alt det praktiske, der er omkring rejsen, så de er med hele vejen og SELV får overblikket. Vi gør ikke tingene for dem, vi guider dem igennem, så de selv føler ejerskab for deres oplevelse.

Her kan blandt andet nævnes:

 • Visum
 • Udførlig information om alt på programmet
 • Hjælp til bestilling af rejseforsikring gennem Gouda
 • Evt. deltagerliste
 • Lokal kontakt på destinationen
 • 24 timers nødnummer på destinationen
 • Transport fra lufthavnen ved ankomst
 • Og meget meget mere

Første gang vi har kontakt med en ny deltager, så bliver han eller hun koblet på en fast kontaktperson, som følger dem med support og vejledning gennem hele forløbet. Vores telefoner er åbne alle hverdage, og vi svarer på mails og whats-app beskeder så hurtigt som overhovedet muligt. Vi er her for at hjælpe og vi elsker det.
Hjem » Forældreguiden

Siste nyhed: Praktik i udlandet som Veterinærsygeplejeske