1. Work & Travel Japan 2. Ramen restaurant work 3. Happy old Japanese man 4. Tourism job Japan 5. Work as ski instructor 6. Working Go Cart

Arbejd og rejs i Japan

Arbejd, rejs og lær japansk med opholds- og arbejdsvisum i Japan i op til et år! Du får friheden til at arbejde og rejse, som du ønsker. Kombiner dette med for eksempel en tur rundt i verden for en oplevelse du aldrig vil glemme!

Læs mere

Work & Travel Japan

こんにちは - Konnichiwa - hello!

Er du klar til et ekstraordinært år? Så er Japan noget for dig! Japan er fødestedet for anime og manga og det perfekte sted for dig, der ønsker at opleve noget anderledes og som er helt forskelligt fra Danmark.
Fra kæmpe robotter til skolepiger med gigantiske øjne til Hello Kitty – japansk popkultur er et fænomen, der har ramt resten af verden, og Tokyo er landets laboratorium for popkultur, hvor de nyeste trends får ben at gå på. Japan er et hit!
Kom med til Harajukus små gader og oplev de nyeste looks opstå, de største stjerner bliver projekteret op på kæmpe skærme i Shibuya, køb det nyeste Anime og Manga i Akihabara eller bliv betaget af den store Godzilla statue.

Tokyo er uden tvivl en af de mest fascinerende byer i verden. Om dagen kan man opleve verdens bedste service i de uendelige og trendy modebutikker, gå en tur i nogle af verdens smukkeste parker eller besøge nogle af de mest gennemførte museer i verden.
Når natten falder på, kan man ikke undgå at blive draget af de enorme, blinkende reklameskilte, mylderet af mennesker og ikke mindst det faktum, at man kan finde et udsøgt japansk måltid døgnet rundt.
Japan er også stedet, hvor du kan besøge en karaoke-bar. Her møder man de ellers ret reserverede japanere give den gas til Elvis eller Celine Dion. Tokyo er desuden en af de sikreste byer i verden, og det er bare med til at gøre oplevelsen endnu bedre.

Og her er et tilbud, du ikke kan modstå, hvis du er nysgerrig på Japan: Danmark og Japan har en indbyrdes Working Holiday aftale, og du kan nu rejse til Tokyo i et helt år gennem vores Work & Travel program, som inkluderer japansk sprogundervisning, og hvor du kan tjene penge og opleve det fantastiske land på samme tid.

Hvem kan deltage


Work & Travel-program met starter med ankomst i Tokyo. De fleste deltagere starter med en 4-ugers sprogkursus for at gøre jobsøgningsprocessen så enkel som mulig. Du vil modtage værdifuld information om jobsøgningsprocessen og hjælp til at finde det job, der passer præcis til dine forventninger, ønsker og tidligere erfaringer. For en blød start på dit ophold inkluderer alle vores pakker en 5-ugers ophold i et "Shared-house", hvor du møder vores japanske partner og andre deltagere. Her vil der også være et orienteringsmøde, hvor du vil modtage gode råd i forhold til jobsøgningsprocessen og information om praktiske forhold ved at arbejde i Japan. Ved at rejse gennem et Work & Travel-program vil du opleve sikkerheden ved at have en organisation bag dig, der vil være der, hvis du har brug for hjælp og støtte undervejs.

Hurtige fakta om Work & Travel Japan
Alder18 - 30 år
KvalifikationerPositiv, åben og social
LængdeOp til 12 mdr
AnkomstTokyo
JobgarantiJob findes efter ankomst
Betalt arbejdeJa
Burde bestilles3 måneder inden afrejse
Work & TravelBetalt arbejdeGaranteret arbejdeArbejd på hotel
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Det går meget godt indtil videre! Trives!

Lukas Work & Travel JapanOversat

Job

Du kan først sikre dig et job, efter du er kommet til Japan, for du skal kunne deltage i "on-the-spot" personlige jobsamtaler. Derudover skal du have et japansk skattenummer og en bankkonto, før du kan starte i et job, men bare rolig vores partner har styr på alle detaljerne og hjælper dig gennem hele processen for at gøre dig klar til job.

I løbet af de første dage efter ankomst vil vores partner tage med dig hen til et jobcenter - det vil sige et midlertidigt agentur, der fokuserer specifikt på at få udenlandske statsborgere i arbejde. På dette møde vil du finde ud af, hvilket job der passer bedst til dig med hensyn til ønsker og tidligere erfaring.

De mest almindelige job i Japan inkluderer:

En typisk timeløn ligger på mellem 50 og 90 kr.

Selvom du godt kan finde jobs uden på forhånd at have et kendskab til japansk, forbedrer det dine muligheder for at få job, hvis du har noget basis japansk. Det er en stor fordel at have et højt niveau af Engelsk også.

Andre placeringer
Kunne du tænke dig at prøve livet af på landet eller arbejde på et traditionelt japansk hotel (Ryokan) – de kræver begge at sprogkundskaberne er på plads og de kan derfor først bookes efter din ankomst til Tokyo. Tag en snak med vores partner efter ankomst til Tokyo om denne mulighed for tilkøb.

Send denne siden til mig som PDF

Start dato

Ankomstdag er altid fredag, uanset om du vælger med eller uden sprogkole, da der her arrangeres afhentning i lufthavnen.

Om du ankommer til Narita eller Haneda er underordne så længe du blot ankommer mellem 8.00-20.00

Hvis du planlægger at deltage i vores sprogkursus, skal du vælge ankomst fredagen inden en af de nedenstående startdatoer.

Vores partner har en kursus start hver måned for nybegyndere på deres egen sprogskole. Har man allerede japanske sprogfærdigheder kan man vælge at opgradere så man tager sit practical eller conversational (afhængig af evner) på Kudan Language Institute i Tokyo. Datoerne for disse kurser er færre men fremgår af nedenstående oversigt.

Sprogskole startdatoer 2024

MONTHBEGINNERINTERMEDIATE/PROFICIENT
Januar9th9th (conversation) Kudan opgradering mulig for øvede
Februar5th
Marts4th11th (practical) Kudan opgradering mulig for øvede
April1st8th (conversation) Kudan opgradering mulig for øvede
Maj6th
Juni3rd10th (practical) Kudan opgradering mulig for øvede
Juli1st8th (conversation) Kudan opgradering mulig for øvede
August5th
September2nd2nd (practical), 30th (conversation) Kudan opgradering mulig for øvede
Oktober7th
November5th25th (practical) Kudan opgradering mulig for øvede
December2nd


Ansøgningsfrist
Gerne 3 måneder inden afrejse, så der er tid til at søge visum. I perioder kan der være udsolgt i vores fælleshus, så kontakt os, så snart du har besluttet dig, så vi kan tjekke pladserne.

Det, jeg nyder allermest her i Japan, er al den smukke natur, jeg kommer til at opleve. Har været på mange ture i Chiba og Niigata. Har også været lidt i Hakone og omegn.

Stian Work & Travel JapanOversat

Hvorfor Work & Travel Japan med GoXplore?

  • Vi er Skandinaviens største på woking-ferie muligheder i udlandet
  • Skype-møde med vores partner i Tokyo før afrejse
  • Visumvejledning på dansk!
  • Ugentlige informationsmøder vedrørende jobsøgningsprocessen
  • Opstartsmulighed hver måned
  • 5 ugers husleje i Tokyo ved ankomst er inkluderet i programprisen
  • Dygtige medarbejdere i Tokyo vil hjælpe dig under jobsøgningsprocessen
  • Lær japansk, før du begynder at arbejde
  • Vi hjælper dig med en forsikring, der er tilpasset din rejse
  • 4 ugers sprogkursus inkluderet i prisen

Sprog skole


Hvis du vil bo og arbejde i Japan er et sprogkursus uvurderligt. De færreste snakker engelsk i Japan så for at forstå og gøre dig forståelig, bliver du nødt til at lære sproget. Har du intet kendskab til sproget anbefaler vi dig at lære lidt før du rejser, også selvom du vælger vores program med sprogskole inkluderet.

De fleste af dem, der rejser med os, vælger at tage 4 ugers "beginner" japansk kursus (dette er, hvad vi inkluderer i vores standardprogram). Kurset løber mandag til fredag, 4 lektioner om dagen x 50 minutter. Du har mulighed allerede fra start at tilkøbe yderligere uger 1-4 hvis du ønsker at fordybe dig mere i sproget. Det koster 1.000 kr /uge.

Hvis du allerede er på et højere niveau inden for japansk, er der færre startdatoer tilgængelige, da disse kurser afholdes af Kudan Institute. Vi vil efter tilmelding sende dig en kompetencetest for at vurdere, om du kan blive optaget på en af disse højere niveau-kurser.

Du bør kun vælge programmet uden sprogskole, hvis du i forvejen har god kendskab til japanske gloser og ellers har et højt niveau af Engelsk.


Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Bolig forhold


Inkluderet i programprisen er der ved ankomst i Tokyo 5 ugers husleje i et såkaldt "Shared House." Denne form for bolig er mere et kollektiv end hostel-standarder, så der stilles visse krav til beboerne, såsom at lave din egen mad, rydde op efter dig selv og vaske op. Du vil møde deltagere fra hele verden. Denne type bolig er både social og overkommelig, og mange af vores deltagerne vælger at forlænge deres ophold her ud over de inkluderede 5 uger. Dette gøres direkte ved vores partner.

Vores partner anvender flere forskellige "Shared Houses," og du vil få bekræftelse på, hvilken du skal bo på, tættere på afrejse. De fleste mennesker bor i deltageværelser med 4-5 andre deltagere. Der er nogle få enkelt- og dobbeltværelser, som du kan ønske dig mod en ekstra omkostning. Bemærk, at du skal ansøge om disse i god tid. Vi dobbelttjekker efter tilmeldingen, om dette er noget, du ønsker eller ej.

Huslejen i Tokyo er blandt de dyreste i verden, så hvis du ønsker at bo i en lejlighed, skal du forvente at betale 30% mere end i en Shared House.

Vores partner har 2 fælleshuse, hvor de tilbyder billigere bolig, kun for Work & Travel deltagere på dette program:

Mere information om husene kommer tættere på afrejse hvor vores partner tildeler jer den endelige placering.Husk at de første 5 ugers ophold (35 dage) dorm room er inkluderet i vores pakke. Ønsker man at forlænge perioden ud over dette kan man via vores partner efter ankomst forlænge opholdet. Nedenstående er ca. priser pr måned:

Der er mulighed for at opgradere sine 5 ugers Dormroom der er inkluderet i programmet ( afhængig af plads - vær ude i god tid). Dette har en merpris pr. person for alle 5 uger på 2.000 kr.

Husene har plads til omkring 50 beboere, har et rart køkken/spise område, gode bade- og toiletfaciliteter, og en roof-top terrasse. Husene ligger desuden i rolige beboelsesområder og tæt på både metro og busser (omkring 15 min. gåtur til metroen).

Hvis du finder et job langt fra vores partners fælleshuse, kan de være behjælpelige med at finde en anden bolig tættere på dit arbejde.

Visum

På dette program skal du bruge et Working Holiday-visum, som skal søges ved fysisk fremmøde på den Japanske ambassade i København.

Visumet giver dig mulighed for at arbejde i Japan i op til 12 måneder fra ankomstdato under følgende betingelser:

Det er dit ansvar at ansøge om visum. Dette gør du ved at arrangere en personlig aftale på den japanske ambassade, hvor du skal have en masse dokumenter med. Du vil selvfølgelig få vejledning fra os om processen, så du møder velforberedt op på ambassaden med de korrekte dokumenter. Vi anbefaler at man senest 6 uger før afrejse søger sit visum. Man skal personligt hente sit pas med visum på ambassaden efter det er udstedt.
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Priser

Start dato i 2024 Pris
Standard (inkl. 4 ugers sprogskole- beginner 14100
Opgradering Kudan sprogskole Experienced Japanese level 2550
Standard (no Japanese course) 11300

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen.

Programprisen inkluderer

Prisen inkluderer ikke

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Work & Travel Japan

Read more travel reports from participants
Jeg er meget glad her i Japan, har rejst meget og oplevet en god del af Japan allerede. Flyttede til Osaka for en måned siden.

Stian Work & Travel JapanOversat

FAQ

Hvilken type job kan jeg få?

Jo mere erhvervserfaring du har, og jo mere fortrolig du er med den japanske kultur og sprog, jo større er sandsynligheden for, at du får højere kvalificerede stillinger med højere løn. Men almindelige job, du kan få, mens du er i Japan, er stillinger inden for servicebranchen, såsom i restaurantkæder, hoteller, barer og caféer. Sprogcaféer er for mange japansk en god måde at lære at bruge det engelske sprog på og er derfor et populært sted at arbejde. Andre job, der er almindelige, er i rengøringsbranchen, salgspersonale og på fabrikker.

Skal jeg tale flydende japansk?

Nej, du behøver ikke tale flydende japansk, men det er en fordel at have en vis viden, fordi det er nemmere at få et job, hvis du klarer sproget. Du kan dog få job, der ikke kræver nogen specifik sprogkundskab, såsom fabrikker og rengøring. Du skal klare engelsk, hvis du ikke taler japansk.

Hvordan får jeg et job?

Inden du rejser, vil du modtage en masse information om, hvordan du bedst kan få et job. Vores partner i Japan vil også have en Skype-samtale med dig, hvor du får nyttige tips og råd om alt fra japansk kultur til, hvordan du skal klæde dig til et interview. Derudover vil have noget interviewteknik med dig. Du får også en aftale med en japansk arbejdsformidling – vores kontaktperson i Japan rejser med dig hertil – som har adgang til en database med opslåede stillinger. Ledige stillinger stilles også til rådighed for deltagere i programmet, herudover kan du få hjælp på vores samarbejdspartners kontor i Tokyo. På All Set-programmet bliver der oprettet et Skype-møde med vores partner inden du ankommer til Japan, så de kan lære dig lidt bedre at kende, samt høre hvilke ønsker og tanker du måtte have til dit ophold. Der vil herefter blive aftalt samtaler med mulige arbejdsgivere - det er sjældent, at en deltager skal bruge mere end 1-2 samtaler, før et job er bekræftet. Så kan vi begynde at planlægge dit næste eventyr i Japan!

Skal jeg begynde at arbejde med det samme?

Nej, du behøver det ikke. Du bestemmer faktisk helt selv, om du overhovedet vil arbejde! Det er kun din økonomi, der bestemmer det. Jobvejledning finder sted en gang om ugen og der laves ugentlige aftaler med vikarbureauer for deltagere. Det betyder, at du vælger, hvornår du vil starte jobsøgningsprocessen.

Er det dyrt at leve i Tokyo?

Hvis du fortsætter med at bo i det samme 'Shared House', hvor du skal tilbringe dine første nætter i Japan, vil en seng på en sovesal koste dig omkring 40.000 Yen om måneden (ca. 3.000 NOK). Hvis du også er god til at holde restaurantbesøg på et minimum ved at lave din egen mad, kan du klare dig med et budget på omkring 30.000 ¥ om måneden til mad. Derudover skal du højst sandsynligt have en pendlerbillet, da du højst sandsynligt skal med offentlig transport til/fra arbejde – og herpå kan du regne med at bruge et sted mellem 7.000 – 10.000 Yen om måneden. Tokyo er på ingen måde en "billig" by at bo i, i modsætning til mange andre asiatiske lande, så det kan være klogt at være helt bevidst om dit forbrug, måske især i starten, så du får en idé om hvor meget ting koster og kan tilpasse dit forbrug efter hvor meget du tjener.

Hvor mange penge skal jeg have med på rejsen?

Vi anbefaler, at du medbringer penge nok på turen til at dække dig til ca. 2 måneder uden arbejde. En sum på ca. 27.000 kr vil være et godt udgangspunkt. Husk, at jo flere penge du har med dig, jo mere økonomisk frihed har du. Japan er et vidunderligt og unikt land, der har meget at byde på i forhold til aktiviteter, men aktiviteter koster naturligvis penge! Da det er sådan i Japan, at man ofte først får løn i anden måneds arbejde, er det en god idé at have lidt ekstra ved hånden.

Hvor meget kan jeg forvente at tjene?

Når du arbejder i Tokyo, kan du forvente at tjene et sted mellem 1000 - 15000 Yen i timen. Derudover skal du regne med at betale ca. 21% skat. Hvis du arbejder på deltid, vil ca. 28 timers uger, vil du kunne tjene et sted mellem 95.000 - 130.000 Yen (ca. 6.000 - 9.000 NOK). 40-timers uger kan give en løn et sted mellem 130.000 - 200.000 Yen (ca. 9.000 - 15.000 kr.).
For All Set-programmet er lønnen noget lavere (ca. 20%), men der er også mere rimelige leveomkostninger sammenlignet med livet i Tokyo.

Hvor skal jeg bo?

Du starter dit ophold i et såkaldt 'Shared-House' i Tokyo. Dette er et kollektiv, hvor du deler boligarealet såsom køkken, stue og badeværelse med andre deltagere i dette program. Dette er ikke et herberg, der vil være forventninger om, at du tager opvasken og rydder op efter dig selv, men med arbejdsgivere tæt på, som tildeler opgaver efter behov - såsom at tage skraldet ud og holde dit eget værelse pænt og rent. Rengøringspersonalet har ansvaret for at holde fællesarealerne rene. Det er som et kollektiv. husorden skal følges, og forventningerne er, at alle respekterer dem. Der er mulighed for at forlænge boligen, hvis der er ledige værelser. De fleste af deltagerne vælger fortsat at bo i disse huse, fordi det er socialt og overkommeligt. Du kan frit finde dit eget hjem, men det er ekstremt dyrt at bo alene i Tokyo. Fælleshuse er den mest overkommelige løsning.

Er overnatningsbesøg tilladt i dette fælleshus?

Nej, kun folk, der har et lejemål, kan bo der. Familie eller venner hjemmefra kan derfor desværre ikke overnatte der hos dig.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde og rejser til udlandet.

Kan jeg kombinere arbejde med sprogkurser?

Ja, det er muligt! Du kan sagtens kombinere sprogkurser med deltidsarbejde, da undervisningen på den formelle sprogskole varer 4 x 50 minutter, mandag til fredag.

Kan jeg arbejde deltid?

Ja, du kan vælge at arbejde deltid eller fuld tid. Der er ingen begrænsninger på, hvor meget eller lidt du ønsker at arbejde.

Skal jeg blive i Japan i et helt år?

Selvom visummet giver dig mulighed for at blive i Japan i op til et år, betyder det ikke, at du skal blive der i et helt år. Du kan tage hjem, når du vil, men det kan være værd at huske på, at det er et visum, du kun får én gang i livet!


Hvad er National Japanese Health Insurance præcist, og er det noget, jeg skal have?

National Japanese Health Insurance er en forsikring, der dækker lægeudgifter, når du er i Japan op til en vis grænse, og for visse behandlinger. Denne forsikring er nu blevet obligatorisk for alle vores deltagere. Den dækker kun 70 % af omkostningerne ved skaden, hvorfor den IKKE kan erstatte en almindelig rejseforsikring da dette er et visumkrav.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Japan » Work & Travel Japan

Siste nyhed: Danske lægers vaccinationsservice