1. Vet Zimbabwe 2. 3. 4. 5. 6.

Veterinær praktik i Zimbabwe

Er du dyrlægestuderende, veterinærsygeplejerske eller Pre-Vet? Dette er en fantastisk mulighed for veterinær erfaring året rundt. Følg en dyrlæge på tæt hold og hjælp til hvor du kan.

Læs mere

Vet Zimbabwe

Dyrlægestuderende, veterinærsygeplejerske, præ-studie eller bare vild med dyr? Dette program er en fantastisk mulighed for eksponering for  wildlife året rundt og i sepcifikke uger er der fokus på veterinærmedicin. Som et ægte (og meget travlt) rednings- og rehabiliteringscenter får du her chancen for at følge med (og hjælpe til) med veterinære procedurer i den virkelige verden. Du vil opleve redning og indfangning af vilde dyr, immobilisering, genudsættelser, ormekure og vaccinationer, kastration og sterilisation, medicinske procedurer, mikrochipning og meget mere men der er også opgavder som håndtering og pasning af dyrene inklusiv rengøring og forberedelse af mad. Alle hjælper til med alle opgaver.

Dette center er et af Afrikas største og mest succesrige centre for rehabilitering og frigivelse af vilde dyr. Her er der et fristed for vilde dyr, der har ringe håb om overlevelse i naturen. Dette center er ofte det sidste tilflugtssted for dyr eller fugle, der er blevet syge, såret eller konfiskeret. Beboerne her er dem, der er blevet forældreløse, forladte, sårede eller født i fangenskab.

Hvor det er muligt, rehabiliteres og genudsættes redede dyr og fugle i naturen. Hvis en sikker frigivelse i deres naturlige habitat ikke er mulig, bliver dyrene velplejede i centeret. I tilfælde af truede arter kan der også blive iværksat opdrætsprogrammer for at hjælpe naturen.

En bred vifte af vilde dyr er permanent eller midlertidigt bosat her, lige fra løver, leoparder og hyæner til krokodiller, slanger og kamæleoner, forskellige arter af impalaer, gazeller og antiloper samt masser af fugle også!

Der er travlt året rundt og ud over de daglige opgaver som frivillig, hvor der afhængig af dagens situation, også er veterinær opgaver der kommer ind fra siden, så er det altid dyrene der kommer først og på et aktivt center, så der er aldrig garanti for hvad der sker på daglig basis.

Har du brug for mere veterinær fokusering, specielt hvis dit ophold er en del af din uddannelse, så skal du vælge en af de perioder der er markeret med speciel VET fokus - se mere under start datoer, da der her vil være planlagte opgaver sammen med dyrlægen som er ekstra ud over de normale opgaver.

Hurtige fakta om Vet Zimbabwe
Alder18
KvalifikationerVet student, vet nurse or pre-vet
Længde2+ weeks
AnkomstBulawayo (BUQ)
Burde bestillesIdeally minimum 4 months in advance
StartdatoSundays or Mondays year-round
Frivilligt arbejde med dyrPraktikNærkontakt med dyrArbejd med dyrVeterinær
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
: Det var et fantastisk sted at være, mega søde mennesker. Der var stor fokus på at alle havde det godt sammen og hyggede sig. Det var mere dyrepasserarbejde end det var dyrelægearbejde, men de tog højde for at jeg gerne ville studere dyrelæge, og derfor tog mig med til nogle flere ting, for at undervise mig, og give mig lov til at stille spørgsmål til diverse ting. Det er helt klart et sted jeg kunne finde på at komme tilbage til senere hen. Man skal være klar på strømafbrydelser, for de kommer TIT, og der kan gå flere dage, hvor man ikke har strøm og wifi.

Carla Bay Vester Vet Zimbabwe

Programmet

De frivillige arbejder typisk 5½ dage om ugen med fri søndag eftermiddag og mandag. Der er dog ingen faste rutiner her, da hver dag bringer nye udfordringer. Erfaring er ikke nødvendig for at arbejde med dyrene, da al nødvendig træning vil blive tilbudt. Alt hvad vi beder om, er at du er entusiastisk og dedikeret til at arbejde med dyr. De frivillige deltager også i vagtbemandingen under brand sæson og når vi har babyer, så dine fridage kan blive fyldt op med spændende ekstra opgaver! Babyvagter vil blive fordelt mellem deltagerne for at undgå udmattelse. I løbet af din første uge vil du lære, hvordan børnehjemmet fungerer. Du vil blive introduceret til arbejdet med kødædende dyr, primater, rovfugle, krybdyr og husdyr.

Dette program kan dog med stor fordel også bruges til praktik i forbindelse med uddannelse, da man angiver erfarings niveau ved start og programmet dermed tilpasses efter behov. Vi har nogle datoer i 2024-2025 hvor der er VET fokus uger - se mere under startdato men man behøver ikke vælge disse selvom det er en del af ens uddanelse. Disse uger er der blot ekstra planlagte aktiviteter hvor der er en garanti for visse opgaver.

I løbet af din første uge vil du lære, hvordan centeret fungerer. Du vil blive introduceret til arbejdet med rovdyr, primater, rovfugle, krybdyr og husdyr.

Dine primære opgaver vil omfatte:

Det er vigtigt at bemærke, at alt dit arbejde vil være FOR dyrene, men ikke nødvendigvis MED dyrene. Det kan være hårdt arbejde, men det vil være meget givende. Forvent ikke at tilbringe al din tid med at kæle for babydyr. Du vil bidrage til at opretholde centeret, og dine dage vil være fyldt med at berige dyrenes liv.


Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold

Du bor i komfortable hytter der deles med 2-3 andre frivillige (samme køn). Nogle gange er man heldig at få en hytte for sig selv, men det afhænger af hvor mange frivillige der er. De fleste hytter har eget badeværelse, mens nogle hytter deles. Stedet er ganske rart, lidt basalt men med 8 individuelle hytter spredt omkring en fredelig grøn have med en lille pool.
Det er et meget sikkert område, men alligevel patrulerer der sikkerhedsvagt om natten. Så ser du en blinkende lommelygte i indkvarteringsområdet midt om natten, skal du ikke blive forskrækket - det er sikkerhedsvagten!

Der tilbydes tre måltider om dagen. Vi kan imødekomme vegetariske kostbehov, men desværre ikke mere restriktive diætkrav.

I din fritid er der en swimmingpool og en underholdningslounge med et udvalg af bøger og film samt dart og et poolbord. Der er wifi på stedet som virker overraskende godt, så kontakten ud af til kan opretholdes med Whats-app eller andet der benytter sig af WIFI. Stedet har rigtig dårlig telefon forbindelse så det kan ikke betale sig at organisere et simkort, det er bedre at tilkøbe data pakker på stedet skulle man få brug for det.

Chipangali er ikke en helt ny, topmoderne facilitet. Den er 50 år gammel og udviklet organisk i løbet af dette halve århundrede - på visse steder ser den ud og føles som sin alder. Ved første øjekast har det lidt af en zoo-vibe ... men det er absolut ikke det, det er en meget ægte wildlife center. Hver dyr har en historie, og der er en fascinerende bog i spisestuen, der er uundværlig læsning; den detaljerer historien om hvert dyr i opdrættet, hvordan det kom der, osv.

Chipangali er helt sikkert "noget, der vokser på dig" - Hvis man i starten pga. jetlag og søvnmangel måske ikke helt føler det, så giv det et par dage eller to så skal du nok falde for stedets charme og især når du lærer dyrene at kende.

Elektriciteten er ekstremt upålidelig - en eller flere længere strømafbrydelser er næsten sikre under dit ophold. Tag en powerbank og en lommelygte med!

: Det var et fantastisk sted at være, mega søde mennesker. Der var stor fokus på at alle havde det godt sammen og hyggede sig. Det var mere dyrepasserarbejde end det var dyrelægearbejde, men de tog højde for at jeg gerne ville studere dyrelæge, og derfor tog mig med til nogle flere ting, for at undervise mig, og give mig lov til at stille spørgsmål til diverse ting. Det er helt klart et sted jeg kunne finde på at komme tilbage til senere hen. Man skal være klar på strømafbrydelser, for de kommer TIT, og der kan gå flere dage, hvor man ikke har strøm og wifi.

Carla Bay Vester Vet Zimbabwe

Hvorfor Vet Zimbabwe med GoXplore?

  • En fantastisk mulighed for eksponering af veterinær medicin året rundt
  • Mulighed for at opleve redninger og indfangninger af vilde dyr, immobiliseringer, flytninger og m.m.
  • Følge en dyrlæge og hjælpe til med virkelige veterinære procedurer
  • Opleve løver, leoparder, hyæner, krokodiller, slanger, gazeller og meget mere på nært hold
  • Opleve Zimbabwe
  • Mødes med andre veterinær interesserede fra hele verdenen
  • Få venner for livet
  • Perfekt match til dig der er under uddannelse

Visa

Du kan deltage på dette program med et almindeligt turistvisum, som du får ved ankomst i lufthavnen. Dette visum er gyldigt i 90 dage, og koster 30 USD. Vi anbefaler, at du køber den version til 45 USD i stedet for som hedder "Double Entry". Skulle du under dit ophold vælge at krydse grænsen (f.eks. til Zambias side af Victoria Falls), så slipper du for at skulle købe et nyt visum.

Hvis du er sikker på, at du ikke forlader Zimbabwe under dit ophold, er det selvfølgelig helt fint at købe enkelt indrejsevisummet til 30 USD. HUSK at medbringe amerikanske dollars til at dække omkostningerne ved visummet i lufthavnen, da kortbetaling ofte ikke fungerer. Hav hellere lidt for meget med end for lidt.

Det er også meget vigtigt at have et biometrisk pas (dvs. maskinlæseligt), der er gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst, samt to tomme sider i dit pas. Hvis du kommer fra et land med høj forekomst af gul feber, skal du også kunne fremvise en gyldig gul feber-vaccination.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer

Ankomst er altid søndag eller mandag og programmet har åbent året rundt . Vi forespørger altid vores partner om din ønskede dato er ledig, da nogle tider på året kan der være fyldt op. ( Ankomst udenfor disse dage er måske muligt på forespørgsel, ekstra betaling for afhentning kan dog forekomme.

Ved ankomst til Bulawayo lufthavn (BUQ) bliver du afhentet af et medlem af vores personale, som tager dig med til projektet, en køretur på ca. 45 minutter. Ved ankomsten får du tid til lige at falde til ro i dine nye omgivelser og lære de andre deltagere og personalemedlemmer at kende, inden middagen. Hvis der er tid, vil du samme dag få en rundvisning af stedet.

På din sidste dag hos på projektet, efter at have sagt farvel og pakket dine tasker, vil vi sørge for at bringe dig til lufthavnen i god tid til din videre flyvning eller hjemrejse.

Har du brug for mere veterinær fokusering, specielt hvis dit ophold er en del af din uddannelse, så skal du vælge en af de perioder der er markeret med speciel VET fokus - se mere under start datoer, da der her vil være planlagte opgaver sammen med dyrlægen som er ekstra ud over de normale opgaver.

2 ugers Veterinær fokus :

23. juni - 07. juli 2024
10 november -24 november 2024
19 januar - 02. februar 2025

Du kan sagtens være der ud over disse to uger hvis du ønsker et længere ophold.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 15250
4 uger 27500
6 uger 40250

Bemærk! Priserne kan ændre sig, og din endelige pris afhænger af din afrejsedato, ikke tidspunktet for reservationen. Vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke bestiller dine fly, før du har modtaget bekræftelse fra os på, at din reservation er blevet bekræftet.

Det mest normale er at tage enten 4,6 eller 8 uger på dette program - har du andre ønsker så kontakt os endelig så finder vi en pris frem på det antal ønskede uger du gerne vil have.

Hvad er inkluderet?

Ikke inkluderet

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
: Det var et fantastisk sted at være, mega søde mennesker. Der var stor fokus på at alle havde det godt sammen og hyggede sig. Det var mere dyrepasserarbejde end det var dyrelægearbejde, men de tog højde for at jeg gerne ville studere dyrelæge, og derfor tog mig med til nogle flere ting, for at undervise mig, og give mig lov til at stille spørgsmål til diverse ting. Det er helt klart et sted jeg kunne finde på at komme tilbage til senere hen. Man skal være klar på strømafbrydelser, for de kommer TIT, og der kan gå flere dage, hvor man ikke har strøm og wifi.

Carla Bay Vester Vet Zimbabwe

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Zimbabwe » Vet Zimbabwe

Cecilie M bestilte Shark & Marine Conservation. Noe for deg?!