1. Vet Zimbabwe 2. 3. 4. 5. 6.

Wildlife/ Veterinær praktik i Zimbabwe

Er du dyrlægestuderende, veterinærsygeplejerske eller Pre-Vet? Dette er en fantastisk mulighed for veterinær erfaring året rundt. Følg en dyrlæge på tæt hold og hjælp til hvor du kan.

Læs mere

Vet Zimbabwe

Præ-studie eller bare vild med dyr? Dette program tilbyder en fantastisk mulighed for eksponering for vilde dyr året rundt, med specifikke uger fokuseret på wildlife veterinær aktiviteter. Hvis du har brug for mere veterinærfokus, præ studie for at snuse mere til faget eller søger ind på Kvote 2, bør du vælge en af perioderne markeret med særligt VET-fokus - se mere under startdatoer, da der vil være planlagte opgaver wildlife veterinær aktiviteter ud over de normale frivillige opgaver som dyrepasser..

The Wildlife Orphanage har åbent året rundt. Udover de daglige frivillige opgaver, kan der afhængigt af dagens situation også opstå veterinærrelaterede opgaver uventet. Dyrenes velfærd kommer altid først, og i et aktivt center er der aldrig nogen garanti for, hvad der kan ske på daglig basis. Som et ægte (og meget travlt) rednings- og rehabiliteringscenter har du mulighed for at observere (og assistere med) wildlife veterinære situationer i den virkelige verden.

Det er muligt, især under VET-fokuserede perioder, at du vil kunne komme til at opleve noget af følgende: redning og indfangning af vilde dyr, immobiliseringer, omplaceringer/frigivelser, ormekur, vaccinationer, kastration og sterilisation, medicinske procedurer, mikrochipping med mere. Dog er der også masser af opgaver såsom håndtering og pleje af dyrene, herunder rengøring og tilberedning af mad, hvilket altid udgør den centrale opgavekrav på ethvert vildtreservat. Alle bidrager med alle opgaver.

The Wildlife Orphanage er et af Afrikas største og mest succesfulde centre for rehabilitering og frigivelse af vilde dyr. Det fungerer som et tilflugtssted for vilde dyr med lille håb om overlevelse i naturen. Ofte er dette center det sidste tilflugtssted for dyr eller fugle, der er blevet syge, såret eller konfiskeret. Beboerne her er dem, der er blevet forældreløse, forladte, såret eller født i fangenskab.

Hvor det er muligt, rehabiliteres og frigives redede dyr og fugle tilbage i naturen. Hvis en sikker frigivelse til deres naturlige habitat ikke er mulig, bliver dyrene godt plejet i centret. I tilfælde af truede arter kan der også startes avlsprogrammer for at hjælpe bevaringsindsatsen.
Et bredt udvalg af vilde dyr opholder sig her permanent eller midlertidigt, lige fra løver, leoparder og hyæner til krokodiller, slanger og kamelæoner, samt forskellige arter af impalaer, gazeller og antiloper, og masser af fugle også!

Veterinær studerende? Det er muligt på dette sted at tage en praktikperiode som en del af ens uddannelse. dette afhænger dog af hvilken uddannelse og de krav der stilles af din vejleder. Din uddannelsesinstitution skal godkende din placering og der er visse krav der skal være opfyldt. Det er vigtigt at notere at der på dette sted ikke er tilknyttet fuldtidsdyrlæge/ veterinærsygeplejeske ( certificeret iht. dansk lovgivning og det kan forhindre f.eks. veterinærsygeplejeske praktikgodkendelser. Tal med din vejleder om dette.

Hurtige fakta om Vet Zimbabwe
Alder18
KvalifikationerVet student, vet nurse or pre-vet
Længde2+ weeks
AnkomstBulawayo (BUQ)
Burde bestillesIdeally minimum 4 months in advance
StartdatoSundays or Mondays year-round
Frivilligt arbejde med dyrPraktikNærkontakt med dyrArbejd med dyrVeterinær
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
: Det var et fantastisk sted at være, mega søde mennesker. Der var stor fokus på at alle havde det godt sammen og hyggede sig. Det var mere dyrepasserarbejde end det var dyrelægearbejde, men de tog højde for at jeg gerne ville studere dyrelæge, og derfor tog mig med til nogle flere ting, for at undervise mig, og give mig lov til at stille spørgsmål til diverse ting. Det er helt klart et sted jeg kunne finde på at komme tilbage til senere hen. Man skal være klar på strømafbrydelser, for de kommer TIT, og der kan gå flere dage, hvor man ikke har strøm og wifi.

Carla Bay Vester Vet Zimbabwe

Programmet

De frivillige arbejder typisk 5½ dage om ugen med fri søndag eftermiddag og mandag. Der er dog ingen faste rutiner her, da hver dag bringer nye udfordringer. Erfaring er ikke nødvendig for at arbejde med dyrene, da al nødvendig træning vil blive tilbudt. Alt hvad vi beder om, er at du er entusiastisk og dedikeret til at arbejde med dyr. De frivillige deltager også i vagtbemandingen under brand sæson og når vi har babyer, så dine fridage kan blive fyldt op med spændende ekstra opgaver! Babyvagter vil blive fordelt mellem deltagerne for at undgå udmattelse. I løbet af din første uge vil du lære, hvordan børnehjemmet fungerer. Du vil blive introduceret til arbejdet med kødædende dyr, primater, rovfugle, krybdyr og husdyr.

Dette program kan dog med stor fordel også bruges til praktik i forbindelse med uddannelse som dyrepasser m.m. da man angiver erfarings niveau ved start og programmet dermed tilpasses efter behov. Vi har nogle specifikke perioder i løbet af året hvor der er specielt fokus på veterinæropgaver.  Disse er specielle eftersom der er planlagte aktiviteter hvor man virkelig får indblik i den veterinære verden og er specielt godt til dem der vil snuse mere til veterinær området.

I løbet af din første uge vil du lære, hvordan centeret fungerer. Du vil blive introduceret til arbejdet med rovdyr, primater, rovfugle, krybdyr og husdyr.

Dine primære opgaver vil omfatte:

Det er vigtigt at bemærke, at alt dit arbejde vil være FOR dyrene, men ikke nødvendigvis MED dyrene. Det kan være hårdt arbejde, men det vil være meget givende. Forvent ikke at tilbringe al din tid med at kæle for babydyr. Du vil bidrage til at opretholde centeret, og dine dage vil være fyldt med at berige dyrenes liv.

Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold

Du bor i komfortable hytter der deles med 2-3 andre frivillige (samme køn). Nogle gange er man heldig at få en hytte for sig selv, men det afhænger af hvor mange frivillige der er. De fleste hytter har eget badeværelse, mens nogle hytter deles. Stedet er ganske rart, lidt basalt men med 8 individuelle hytter spredt omkring en fredelig grøn have med en lille pool.
Det er et meget sikkert område, men alligevel patrulerer der sikkerhedsvagt om natten. Så ser du en blinkende lommelygte i indkvarteringsområdet midt om natten, skal du ikke blive forskrækket - det er sikkerhedsvagten!

Der tilbydes tre måltider om dagen. Vi kan imødekomme vegetariske kostbehov, men desværre ikke mere restriktive diætkrav.

I din fritid er der en swimmingpool og en underholdningslounge med et udvalg af bøger og film samt dart og et poolbord. Der er wifi på stedet som virker overraskende godt, så kontakten ud af til kan opretholdes med Whats-app eller andet der benytter sig af WIFI. Stedet har rigtig dårlig telefon forbindelse så det kan ikke betale sig at organisere et simkort, det er bedre at tilkøbe data pakker på stedet skulle man få brug for det.

Chipangali er ikke en helt ny, topmoderne facilitet. Den er 50 år gammel og udviklet organisk i løbet af dette halve århundrede - på visse steder ser den ud og føles som sin alder. Ved første øjekast har det lidt af en zoo-vibe ... men det er absolut ikke det, det er en meget ægte wildlife center. Hver dyr har en historie, og der er en fascinerende bog i spisestuen, der er uundværlig læsning; den detaljerer historien om hvert dyr i opdrættet, hvordan det kom der, osv.

Chipangali er helt sikkert "noget, der vokser på dig" - Hvis man i starten pga. jetlag og søvnmangel måske ikke helt føler det, så giv det et par dage eller to så skal du nok falde for stedets charme og især når du lærer dyrene at kende.

Elektriciteten er ekstremt upålidelig - en eller flere længere strømafbrydelser er næsten sikre under dit ophold. Tag en powerbank og en lommelygte med!

: Det var et fantastisk sted at være, mega søde mennesker. Der var stor fokus på at alle havde det godt sammen og hyggede sig. Det var mere dyrepasserarbejde end det var dyrelægearbejde, men de tog højde for at jeg gerne ville studere dyrelæge, og derfor tog mig med til nogle flere ting, for at undervise mig, og give mig lov til at stille spørgsmål til diverse ting. Det er helt klart et sted jeg kunne finde på at komme tilbage til senere hen. Man skal være klar på strømafbrydelser, for de kommer TIT, og der kan gå flere dage, hvor man ikke har strøm og wifi.

Carla Bay Vester Vet Zimbabwe

Hvorfor Vet Zimbabwe med GoXplore?

  • En fantastisk mulighed for eksponering af veterinær medicin året rundt
  • Mulighed for at opleve redninger og indfangninger af vilde dyr, immobiliseringer, flytninger og m.m.
  • Følge en dyrlæge og hjælpe til med virkelige veterinære procedurer
  • Opleve løver, leoparder, hyæner, krokodiller, slanger, gazeller og meget mere på nært hold
  • Opleve Zimbabwe
  • Mødes med andre veterinær interesserede fra hele verdenen
  • Få venner for livet
  • Perfekt match til dig der er under uddannelse

Visa

Ved ankomst til Zimbabwe køber du et turistvisum i lufthavnen. Det mest almindelige er, at du får en single entry-version, som varer i 30 dage og koster 45 USD. Vi anbefaler, at du køber double entry-versionen, som koster 55 USD, så du ikke behøver at ansøge igen, hvis du for eksempel tager en tur over grænsen (f.eks. til Zambias side af Victoria Falls) i løbet af opholdet.

Hvis du skal være i landet længere end 30 dage og dermed ikke har gyldigt visum til hele perioden, kan dette forlænges efter ankomsten. Det er noget du får hjælp til mens du er der og får mere information om senere i forløbet.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer

Ankomst er altid søndag eller mandag og programmet har åbent året rundt . Vi forespørger altid vores partner om din ønskede dato er ledig, da nogle tider på året kan der være fyldt op. ( Ankomst udenfor disse dage er måske muligt på forespørgsel, ekstra betaling for afhentning kan dog forekomme.

Ved ankomst til Bulawayo lufthavn (BUQ) bliver du afhentet af et medlem af vores personale, som tager dig med til projektet, en køretur på ca. 45 minutter. Ved ankomsten får du tid til lige at falde til ro i dine nye omgivelser og lære de andre deltagere og personalemedlemmer at kende, inden middagen. Hvis der er tid, vil du samme dag få en rundvisning af stedet.

På din sidste dag hos på projektet, efter at have sagt farvel og pakket dine tasker, vil vi sørge for at bringe dig til lufthavnen i god tid til din videre flyvning eller hjemrejse.

Har du brug for mere veterinær fokusering, specielt hvis du vil søge på bruge det som en del af din uddannelse eller søgning af Kvote 2, så skal du vælge en af de perioder der er markeret med speciel VET fokus - Du kan sagtens blive længere, men netop disse uger vil være anderledes da der er planlagte aktiviteter indenfor veterinær medicin.

2 ugers Veterinær fokus :

24. november - 08. december 2024

19. januar - 02. februar 2025

22. juni - 06. juli 2025

23. november - 07. december 2025

Du kan sagtens være der ud over disse to uger hvis du ønsker et længere ophold. Du kan enten komme før eller bliver efterfølgende for at være på projektet som frivillig. En stor fordel ved dette program er at der er max 12 deltagere af gangen og det er meget familiært. Folkene bag projektet bliver din nye forlængede familie og går meget op I at alle har det godt sammen!

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 15450
3 uger 21700
4 uger 27900
6 uger 40850
2025: 2 uger 16400
2025: 3 uger 22350
2025: 4 uger 28750

Bemærk! Priserne kan ændre sig, og din endelige pris afhænger af din afrejsedato, ikke tidspunktet for reservationen. Vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke bestiller dine fly, før du har modtaget bekræftelse fra os på, at din reservation er blevet bekræftet.

Det mest normale er at tage enten 4,6 eller 8 uger på dette program - har du andre ønsker så kontakt os endelig så finder vi en pris frem på det antal ønskede uger du gerne vil have.

Hvad er inkluderet?

Ikke inkluderet

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
: Det var et fantastisk sted at være, mega søde mennesker. Der var stor fokus på at alle havde det godt sammen og hyggede sig. Det var mere dyrepasserarbejde end det var dyrelægearbejde, men de tog højde for at jeg gerne ville studere dyrelæge, og derfor tog mig med til nogle flere ting, for at undervise mig, og give mig lov til at stille spørgsmål til diverse ting. Det er helt klart et sted jeg kunne finde på at komme tilbage til senere hen. Man skal være klar på strømafbrydelser, for de kommer TIT, og der kan gå flere dage, hvor man ikke har strøm og wifi.

Carla Bay Vester Vet Zimbabwe

Aktiviteter i Zimbabwe

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Zimbabwe » Vet Zimbabwe

Camilla H bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!