Zambia

Tag med os i Zambia, landet med de legendariske Victoria Falls, den vilde Zambezi-flod, Mosi oa Tunya National Park, det rige dyreliv og den rå vildmark. Mød de lokale eller arbejd tæt sammen med Afrikas dyreliv. Zambia skuffer aldrig!

Covid status

Ingen krav ifm. Covid - alle tiltag ophævet

  • 3. Ecobricks
  • 5. Lærer Zambia
  • 2. Zambia klasse
  • 3. Girl empowerment i Zambia
  • 6.
  • 1. Frivillig arbeid med barn i Zambia

Fakta om Zambia

Zambia er et land uden land i det sydlige Afrika, det vil sige, at det ikke grænser op til havet. Zambia har et tropisk klima og består hovedsageligt af højt plateau med nogle bakker og bjerge. Landet har ikke sin egen kystlinje. I kolonitiden indtil 1962 var området underlagt England under navnet Northern Rhodesia. Den sydlige del af Zambia udgør en del af Zambezi-floden med et af verdens største vandfald, Victoria Falls, grænsen til Zimbabwe.


Officielt navn: Republikken Zambia
Hovedstad: Lusaka
Indbyggertal: 17 mio
Valuta: Zambian Kwacha (ZMK)
Størrelse: 752.614 km²
Sprog: Engelsk - derudover 7 lokale hovedsprog med i alt 73 dialekter, hvoraf Bemba og Nyanja er de mest brugte
Klima: Zambia har tre hovedsæsoner. December til april er varmt og vådt, maj til august er køligt og tørt, mens september til november er varmt og tørt. Den gennemsnitlige temperatur om sommeren er 25 til 35 °C og 6 til 24 °C om vinteren.
Strøm/Telefon: 220/240 volt, nogle strømafbrydelser med ujævne mellemrum, bruger engelsk stik (3 flade ben). Mobilnett dækker Lusaka-området, Livingstone og Copperbelt, men dækningsområderne udvides konstant. Mobiltelefoner medbragt fra Norge kan ofte ikke bruges som de er, men SIM-kort og sendetid (kontantkort) kan købes lokalt.
Kreditkort: Visa og American Express kan bruges i større butikker, hoteller, restauranter og rejsebureauer. Der er pengeautomater i Lusaka og de større byer. Vær opmærksom på, at en række servicevirksomheder tillægger et "ekstra gebyr" ved betaling med kreditkort
Kriminalitet: Zambia anses for at være et relativt sikkert land at rejse til. Der må altid forventes småkriminalitet i visse områder af de større byer. Spørg på forhånd, hvis du er usikker på, hvor du ikke skal rejse til fods. Kørsel efter mørke kræver særlig forsigtighed.
Tidsforskel til Danmark: Vintertid i Danmark: plus 1 time. Sommertid: ingen forskel.

Afrejseskat: Du skal betale US$ 25, når du forlader landet.

Visum: Danske statsborgere skal have visum

Hvor mange lommepenge skal jeg bruge?
Da al kost og logi er inkluderet i programprisen, behøver du ikke meget ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr. om ugen i projektperioden. Ønsker du at deltage i ekstra ture eller udflugter, der ikke er en del af projektet, skal du betale for disse særskilt.
Hvordan er kommunikationsmulighederne på projektet?
Projekterne har internetadgang, men det kan være noget ustabilt.
Skal jeg medbringe mit eget myggenet?
Ja, vi anbefaler, at du medbringer dit eget myggenet. Projektet har myggenet, men disse er ofte hullede og tjener ikke længere det samme formål.
Kan jeg hæve penge fra projektet?
Der er ingen mulighed for at hæve penge på projektet, men du kan hæve penge i en hæveautomat i Livingstone by ved Lion Release, og i Chingola ved Chimpanseprojektet.. Alle frivillige på Lion Release kan tage til Livingstone by et par gange i ugen. Frivillige, der deltager i chimpanseprojektet, tager til Chingola cirka en gang om ugen.
Hvilken valuta bruges i Zambia?
Den lokale valuta hedder Kwatcha og kan ikke fås i Norge før afrejse. Du skal derfor veksle til USD i Norge inden afrejse. Du kan bytte dette til Kwatcha i Livingstone (løveudsætning) / Ndola (chimpanseprojekt) efter ankomst.
Skal jeg have en rejseforsikring?
Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring, der dækker arbejde på frivillige projekter.
Har jeg brug for vacciner?
Alle deltagere bør opdatere deres tetanusvaccine og rabiesvaccine, da projekterne kræver disse. Det kan være en god idé at tage hepatitis A og B, samt oral vaccine Ducoral. Zambia kræver, at alle rejsende har en gyldig gul feber-vaccine. Det er derfor vigtigt, at du tager vaccinationsbogen med på rejsen, da du sandsynligvis skal fremvise bevis for at have modtaget vaccinen. Zambia har forekomster af malaria, så vi anbefaler, at du tager malariatabletter. Vi anbefaler typen, der hedder Malarone. Rejseklinikken eller din praktiserende læge kan hjælpe dig med andre vacciner.

Vælg et program i Zambia

Aktiviteter i Zambia

Hjem » Land » Zambia

Siste nyhed: Danske lægers vaccinationsservice