1. Frivillig arbeid med barn i Zambia 2. Zambia klasse 3. Ecobricks 3. Girl empowerment i Zambia 5. Lærer Zambia 6.

Frivilligt arbejde i Livingstone, Zambia

Som frivillig i Zambia kan du give en hjælpende hånd og lære den fantastiske kultur i Zambia at kende. Hver formiddag arbejder du på dit valgte projekt, og om eftermiddagen vil du arbejde på forskellige projekter så som læseklubber, plejehjem m.m.

Læs mere

Community Service

Kan du forestille dig at bruge nogle måneder på frivilligt arbejde med at undervise børn i engelsk i Zambia, arbejde på klinik, miljøbeskyttelse eller måske sportsaktiviteter for unge?

GoXplore giver dig muligheden for at hjælpe lokalsamfundet i Livingstone og gøre en forskel gennem dit frivillige arbejde.

Vi har både lærerige og fantastiske arbejdsopgaver, og du vil lære meget om dig selv undervejs. Udover at deltage i spændende og udfordrende projekter, vil du også lære den zambiske kultur at kende. Livingstone, der kun ligger 10 kilometer fra de fantastiske Victoria Falls, kendt som et af verdens "syv vidundere", betragtes som hjertet af Zambias turisme.

Vores 5 hoved projekter omfatter uddannelse og skole, klinisk arbejde, sport, pigers rettigheder og miljøbeskyttelse. I løbet af dagen arbejder frivillige på det hoved projekt, de har valgt, og om eftermiddagen bliver de placeret på forskellige samfundsprojekter, som de roterer mellem hver dag. På denne måde får man prøvet en masse forskellige ting og får en god variation i arbejdsopgaverne. Grupperne om eftermiddagen er normalt større, da frivillige, der har valgt forskellige projekter, samarbejder på tværs. En meget fin måde at lære alle frivillige at kende på!

Generel information om projekterne:
De fleste deltagere tilbringer fire uger på projektet, men kortere varigheder er mulige. Projekterne i Zambia starter hver mandag, og det er vigtigt at ankomme på den pågældende mandag. Zambia har meget at byde på, og vi anbefaler bestemt, at I bruger tid på at opleve dette smukke land. Her vil du ikke kun have mulighed for at besøge Victoria Falls, se smuk natur og opleve et rigt dyreliv, men du vil også lære deres fantastiske kultur og traditioner at kende. Det anbefales at tage en bådtur op ad Zambezi-floden, hvor du kan opleve en smuk solnedgang, se fantastiske dyr og natur eller tage en weekendtur til Botswana eller Zimbabwe.

Hvem kan deltage?
Du skal være over 18 år, have et godt helbred og være motiveret for at yde en indsats. De fleste deltagere i programmet er mellem 18 og 35 år, men der er ingen øvre aldersgrænse for projektet. Det vigtigste er, at du ønsker at give en hjælpende hånd, er engageret og fleksibel. Gode engelskkundskaber er en fordel. Det er også en fordel, hvis du ikke er bange for at tage fat, da der kan være fysisk arbejde på projekterne, og at du nyder at arbejde med mennesker.

En af vores norske frivillige har lavet denne video, mens hun var i Zambia. Anbefales!

Hurtige fakta om Community Service
Alder18 år til 60 år
KvalifikationerIngen
Længdefra 2 uger
AnkomstLivingstone
Burde bestillesHelst 4 måneder før ønsket afrejse
StartdatoHver mandag
Frivilligt arbejdeUndervisningFrivilligt arbejde med børnMedicin og plejeSport
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Ville bare sige tak for al hjælpen i forhold til frivilligt arbejde i Zambia, havde to helt vidunderlige måneder der og det har nok været den bedste oplevelse jeg har haft indtil videre i mit liv.

Katja Community ServiceOversat

Projekt

I Livingstone har vi flere forskellige hoved projekter:

Tidligere erfaring er ikke nødvendig for at arbejde på projekterne. Det vigtigste er, at du ønsker at hjælpe, er engageret, har evnen til at tage initiativ og er glad og positiv. Det er også en fordel med gode engelskkundskaber. Du vælger et hovedprojekt at arbejde på om formiddagen, og derefter bliver du roteret på forskellige projekter om eftermiddagen, hvor der er behov.

Arbejdstiden er typisk fra cirka kl. 7:30 til 17:00, mandag til fredag. Der er en frokostpause i løbet af dagen. I weekenden har du fri til at gøre, hvad du selv ønsker. Her er et eksempel på, hvordan en uge kan se ud, men dette kan justeres baseret på årstiden og behovene på projekterne.

Teaching & Community

Dette projekt har sit hovedfokus på at hjælpe inden for skole og undervisning. Frivillige, der har dette som deres hovedprojekt, bruger deres tid på at give deres hjælp inden for uddannelsesinstitutioner i Livingstone. Man arbejder som assistent og hjælper til i undervisningen. Dette indebærer at give ekstra "one-on-one" opmærksomhed til børnene i klassen, som har brug for lidt ekstra hjælp med deres arbejde. Samt at give noget undervisning i engelsk, matematik og andre ting. Mens læreren står foran klassen og leder lektionerne, er det meget værdifuldt at have en assistent, der kan gå rundt og hjælpe det enkelte barn med deres opgaver.

Skolerne ønsker at være i stand til at hjælpe mere, men uden finansiering kan de ikke have ekstra personale. En lærerassistent kan give individuel opmærksomhed, hvor det er nødvendigt. Der er også mange områder i samfundet, hvor frivillig støtte er nødvendig, og du vil blive involveret i et bredt spektrum af aktiviteter i samfundet. De frivillige bidrager til at gøre en positiv indvirkning på livet for underprivilegerede børn.

Sports & Community

Her er hoved fokusset at lære vigtige værdier gennem sport og aktiviteter. Sport kan være et vigtigt og effektivt redskab til at undervise om forskellige emner som HIV, ernæring, hygiejne og en sund livsstil. Sport kan også bidrage til at udvikle en række færdigheder hos børn, herunder læring af selve sporten, dynamikken i at arbejde som et hold, og engagement. Idrætsfaget er meget forsømt på grund af mangel på uddannede lærere, og der har heller ikke været noget specifikt fokus på at inkludere fysisk aktivitet i skolen. Frivillige vil ikke kun bidrage til at organisere og drive sportsaktiviteter, men kan også få muligheden for at hjælpe med at træne det lokale fodboldhold samt assistere med daglige opgaver og holdøvelser. Frivillige på dette projekt har hoved fokus på at hjælpe børn/unge med træning og teambuilding i Livingstone, vedligeholdelse af udstyr, assistere lærerne samt hjælpe med at fokusere på, hvor vigtigt det er at have fysisk aktivitet i skolen, og også hjælpe der, hvor dette allerede er en del af skolen.


Bemærk venligst, at Sports & Community-projektet kun er tilgængeligt mellem juni og august. Du kan selvfølgelig kombinere dette med et andet projekt, hvis du har planer om at rejse delvist i denne periode.

Medical / Healthcare & Community

Dette projekt giver dig mulighed for at hjælpe med sundheden i lokalsamfundet i Livingstone. Du får mulighed for at deltage i et medicinsk projekt, hvor du blandt andet foretager hjemmebesøg, da mange ikke har mulighed for at komme til klinikkerne. Du vil rejse rundt og informere om HIV og lære folk om denne sygdom samt andre sygdomme såsom diabetes, tuberkulose osv. Du hjælper på lokale klinikker og hospitaler, hvor der er behov, samt bidrager til at tage sig af svært syge mennesker i deres hjem. Dette projekt inkluderer også elementer af ældreomsorg og støtte, HIV-uddannelse og træning for at hjælpe lokalbefolkningen med at støtte de syge i deres lokalsamfund.

Frivillige hjælper og støtter det uddannede personale på et niveau, der passer til deres erfaring, så flere personer kan blive set hurtigere, og de trængende får opmærksomhed, støtte og en hjælpende hånd i et system, der kæmper med at håndtere de stigende HIV-tal, begrænset uddannelse og mangel på ressourcer.

Girl Empowerment

Piger er en stærk ressource i Afrika. At investere i unge piger vil ikke kun hjælpe dem med at realisere deres menneskerettigheder, men er også afgørende for at mindske fattigdommen og forbedre sundheden samt fremtiden for økonomisk vækst.

Efter 10 års projekter inden for samfundsudvikling i Afrika har vores samarbejdspartner set hundredvis af piger miste deres grundlæggende uddannelse eller blive tvunget ind i ægteskab med tidlig graviditet, og det kun på grund af deres køn. "Girl Impact" initiativet vil give muligheder for unge piger til at skabe et netværk inden for deres lokalsamfund, så de kan træffe informerede valg, når de vokser op.

Teenageårene er en kritisk periode, hvor en piges potentiale og muligheder for fremtiden formes gennem skolegang, læring og social støtte. Alternativt kan dette potentiale blive fuldstændig ødelagt på grund af skader, som barneægteskab, tidlig graviditet og HIV medfører. At give teenagepiger rettigheder inden for sundhed, uddannelse og beskyttelse mod vold og overgreb, sikrer, at pigerne kan nå deres potentiale og blive stærke kvinder, der kan støtte deres familie, lokalsamfund og landet.

Enkle statistikker viser nogle af problemerne:

Dette projekt giver dig mulighed for at give værdifuld hjælp til piger, som lever med disse problemer hver dag, uddanne drenge/mænd og deres lokalsamfund om problemerne og de muligheder, pigerne har.

Uddannelse: Give flere piger adgang til uddannelse, så de bliver i skolen længere og har bedre chancer for at kunne forsørge sig selv.
Sundhed: Uddanne piger og drenge i relevante sundhedsrisici og bidrage til at forebygge og støtte dem, der lever med sundheds spørgsmål.
Tidlig graviditet:
Uddanne piger og drenge til at undgå graviditet og støtte piger under graviditet og i moderskabet.
Sikkerhed:
Ændre holdninger i forhold til vold og støtte piger, der har været udsat for det.
Selvværd:
Opbygge pigers selvværd og selvtillid, så de kan tage mere ansvar for deres egen fremtid.

Involvere drengene - Et af de vigtigste fokuspunkter i dette projekt er at inddrage og uddanne drenge og unge mænd. De er en integreret del af at forme samfundets opfattelser og holdninger til kvinder, så de vil deltage i nogle workshops og diskussioner, der afholdes i projektet.

Waste Reduction & Ecobricks

Frivillige arbejder tæt sammen med det lokale samfund for at finde bæredygtige og praktiske løsninger på plastaffald. Her vil du blandt andet lave og bygge med Ecobricks, arbejde med genbrug, deltage i oprydningsarbejde og bidrage til workshops for at øge bevidstheden om miljøbeskyttelse og problemerne med plastaffald. Projektet har 4 fokusområder:

 1. Bæredygtig byggeri med Ecobricks
  Lær hvordan man laver og bruger Ecobricks (en plastflaske fyldt med plastaffald, som bruges som mursten) til bæredygtige byggeprojekter. Et relativt nyt koncept, der gør plastaffald, som er indsamlet, til noget nyttigt, der kan bruges til at bygge mure og bygninger. Frivillige har brugt Ecobricks til at bygge en kompostbeholder, hønsehus og svinestald, et toiletbyggeri og bænke til skoler. Der drives også en bytteshop med skoleelever for at opmuntre dem til at deltage. Eleverne kan bytte Ecobricks, de har lavet, til skriveredskaber, legetøj og fodboldtrøjer. Meget fedt!
 2. Workshops om miljøbeskyttelse
  Frivillige afholder workshops for skoler, samfundsgrupper, kvindegrupper og lokale virksomheder om vigtigheden af affaldshåndtering og hvorfor miljøbeskyttelse er vigtig. At øge bevidstheden er afgørende for at starte rejsen mod at minimere affald.
 3. Samfundsprojekter
  At skabe praktiske måder at genbruge og genanvende affald på er en bæredygtig måde at hjælpe lokalbefolkningen med at skaffe indkomst samtidig med at de rydder op i samfundet. Du vil møde nogle af menneskerne, der gør affald til produkter, de sælger med succes. Som frivillig vil du også være med til at tænke innovative måder at omdanne plastforurening til produkt på. Dette vil inkludere at arbejde med vores samfundsgrupper for at afprøve nye opstartinitiativer, der vil bidrage til at reducere, genbruge og genanvende.
 4. Oprydningsaktioner
  At rydde op i affald er en overraskende sjov og hurtig måde at gøre en umiddelbar forskel på, og det er en fantastisk undskyldning for at komme udendørs. Det lokale samfund i Livingstone er altid ivrige efter at deltage i disse, så du vil være med i store grupper, der mødes for at rydde landsbyer og områder af natur, herunder bredderne af Zambezi- og Muramba-floderne. Zambezi og de omkringliggende nationalparker er hjemsted for nogle af Afrikas mest ikoniske dyrearter, som trues af plastik, der strømmer fra de nærliggende byer og landsbyer. Når det er muligt, inviterer vi også vores elever, kvindegrupper og samfundsledere til at deltage!

Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold

Frivillige fra alle de 5 hovedprojekter bor sammen på et komfortabelt frivillighedshus. Det ligger ca. 5 minutters gang fra Livingstone centrum. Huset er beliggende i et sikkert område med en bar, swimmingpool, stor have og en klatrevæg! Nogle værelser på området udlejes også til "almindelige" gæster og backpackere, men de frivillige har deres egen bygning, som kun er til brug for frivillige, mens nogle af fællesområderne deles af alle. 

Hvert soveværelse i frivillighedshuset har sengepladser til 6 personer, med tre køjesenge i hvert rum. Nogle af de større rum har op til 8 personer, hvor man deler rum med samme køn. Du vil blive tildelt sengetøj, men du bør medbringe dit eget håndklæde. Rengøringsservice vil dagligt gøre rent på dit værelse. Hvert soveværelse har et låsbart skab til dine værdigenstande, men husk at medbringe en hængelås for at kunne låse skabet. Der er 24-timers vagtservice.

Under dit ophold vil du fra mandag til fredag få serveret 3 måltider om dagen. Morgenmaden er en såkaldt buffet, hvor man selv forsyner sig, og den består af morgenmadsprodukter, toast, te og kaffe. Frokost og aftensmad er fulde måltider, der vil blive tilberedt for dig af køkkenchefen på vandrehjemmet. Hvis du er vegetar eller har allergier, bedes du give besked så tidligt som muligt, så projektet kan imødekomme dine behov.

Bemærk: Måltiderne serveres kun mandag til fredag. I weekenderne skal du selv stå for din madlavning, og du kan bruge køkkenet til dette. De fleste frivillige vælger dog at prøve lokal mad og restauranter i nærheden. Weekenderne er også perfekte til at udforske området omkring Livingstone mere: Vælg mellem lokale markeder, white water rafting på Zambezi-floden eller en safari i Botswana. Victoria Falls er kendt som Afrikas Eventyrhovedstad, så der er meget at se og opleve! Vi anbefaler absolut at rejse lidt rundt i weekenderne for at opleve mere af, hvad dette naturskønne land har at byde på.

Medicinsk var fantastisk :-) Lærte utrolig meget og glædede sig til projektet hver dag. Fik set meget mere af Livingstone på den måde, da vi rejste rundt til folks hjem og til forskellige klinikker. Troede aldrig jeg ville have noget med medicin at gøre, men det gjorde jeg faktisk :)

Marte Community ServiceOversat

Hvorfor Community Service med GoXplore?

 • Du vil få orientering og oplæring ved ankomsten af vores lokale personale.
 • At arbejde på et spændende og lærerigt hoved projekt i løbet af dagen.
 • At deltage i spændende eftermiddagsaktiviteter såsom kunstklub, læseklub og besøg på ældrecentret.
 • At møde frivillige fra hele verden og knytte nye venskabsbånd.
 • At arbejde med varierede opgaver og dage sammen med de ansatte.
 • Normalt har du fri i weekenderne til at gøre, hvad du ønsker.
 • Du vil bo sammen med de andre frivillige på et frivillighedshus.
 • Bo 5 minutter fra Livingstone centrum, med kort afstand til butikker.
 • Muligheden for at rejse rundt og opleve Zambia på sit bedste i weekenderne.
 • Du får mulighed for at møde lokalbefolkningen og opleve kulturen.

Visum

Du vil modtage et invitationsbrev fra os, som giver dig mulighed for at anskaffe et 30 dages forretningsvisum ved ankomst i Zambia. Et forretningsvisum er påkrævet for alle, der ønsker at arbejde som frivillig på sociale projekter. Det er meget vigtigt, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter ankomst i Zambia, og at du fremlægger invitationsbrevet fra os til immigrationsmyndighederne, når du køber visummet. Dette "invitation letter" vil blive sendt til dig af os, efter at din plads er bekræftet. Vi anbefaler, at du køber et "double entry visum" (USD80), så du kan besøge enten Zimbabwe eller Botswana på dine fridage i løbet af opholdet.

Hvis du ønsker at være på projektet længere end disse 30 dage, kan visummet forlænges op til tre måneder (TEP visum). Vores samarbejdspartner kan hjælpe med dette. Denne forlængelse gælder kun for frivillige over 21 år og foretages på projektet. Hvis du er under 21 år, kan du desværre kun arbejde som frivillig i 4 uger. Forlængelsen koster ca. 500 USD. Dette visum kræver, at du får taget en røntgen af lungerne, mens du er i Zambia, hvilket koster USD 70-100. Vores projektpersonale hjælper dig med denne proces.

Afgift ved afrejse (gælder alle projekter i Zambia)
For internationale afgange er der en afgift på USD 32. Nogle gange er denne allerede inkluderet i flybilletten, du har købt.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer

Ankomstdatoer 

Zambia Community Service starter hver mandag året rundt.

Du skal ankomme til Livingstone lufthavn, som ligger ca. 15 minutters kørsel fra projektet. Du vil blive hentet og kørt tilbage til lufthavnen. Da projektet starter på mandag, anbefaler vi, at du ankommer i løbet af weekenden. Returrejsen kan bestilles til enten søndag eller mandag efter endt projektperiode. Du vil modtage mere information om dette, når din plads på projektet er bekræftet. Overnatning ud over projektperioden er ikke inkluderet.


Hvis du har lyst til at opleve andre steder i Afrika enten før eller efter dit ophold, er det helt op til dig. Kontakt os for muligheder for at kombinere projektet i Zambia med andre GoXplore-projekter.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 12500
3 uger 14550
4 uger 16600
6 weeks 20150
7 weeks 22200
8 weeks 24250
10 weeks 27800
12 weeks 31400


Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen. Vi anbefaler, at du venter med at bestille din flybillet, til efter du har bekræftet din plads på projektet.

Hvad er inkluderet i prisen?

Prisen inkluderer ikke

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Community Service

Read more travel reports from participants
Projekterne blev organiseret på en super måde, og jeg har oplevet så meget! Jeg savner hver dag, jeg tilbragte der.

Katja Community ServiceOversat

Aktiviteter i Zambia

FAQ

Hvorfor betale for at være frivillig?

I mange tilfælde er frivillige – både hvad angår arbejdskraft og penge – den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte driften. De programmer, vi tilbyder, drives ofte af ildsjæle, som virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får uddannelserne gratis arbejdskraft, hvilket er en stor hjælp. Men der er også en række ekstra omkostninger, der opstår i forbindelse med dit ophold, f.eks. transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris til dækning af disse omkostninger. Det du betaler inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Norge. Det meste af det, du betaler, går til vores lokale samarbejdspartnere, hvilket igen er med til at skabe flere job i de lande, hvor vi har programmer.

Hvor mange lommepenge skal jeg medbringe?

Siden al kost (mandag til fredag) og logi er inkluderet i programprisen har du ikke brug for så meget ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uge til mad i weekenderne og små oplevelser.  Ønser du at tage på weekendture som ikke er en del af projekter skal du selvfølgelig have penge med til dette.

Hvordan kommunikerer jeg med dem derhjemme?

Der er internetadgang ved frivillighedshuset, men det kan være en smule ustabilt til tider. Mange frivillige skaffer også lokale SIM-kort, som de oplader med data, og bruger dermed tjenester som Whatsapp, Messenger, Facetime osv. til at kommunikere med deres hjemland.

Bør jeg ta med myggenet selv?


Ja, vi anbefaler, at du medbringer dit eget myggenet. Selvom projektet har myggenet, er disse ofte hullede og fungerer ikke længere lige så effektivt.

Kan jeg hæve penge på projektet?

Det er ingen mulighed for at hæve penge på vandrehjemmet, men du lbor 5 minutter fra Livingstones centrum hvor du finder hævemaskiner.

Hvilken valuta bruges i Zambia?

Den lokale valuta hedder Kwacha, og den kan ikke skaffes i Danmark før afrejse. Vi anbefaler du har USD med som du så veksler om efter ankomst.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde og rejser til udlandet.

Hvilken slags vaccinationer skal jeg tage, før jeg rejser?

Alle deltagere bør have en opdateret stivkrampevaccinen og få gultfeber vaccinen. Zambia kræver at alle indrejsende har en gyldig gulfeber vaccine. Zambia har forekomst af malaria, så vi anbefaler, at du tager malariatabletter. Men kontakt din egen læge eller et vaccinecenter som sikkerrejse.dk - de kan rådgive dig.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Zambia » Community Service

Siste nyhed: Praktik i udlandet som Veterinærsygeplejeske