Frivilligt arbejde i Sydafrika
Arbejd og bo i Sydafrika som frivillig. Vi har flere spændende projekter, der har brug for din hjælp. Du kan bo enten hos en lokal værtsfamilie eller på vores frivillighedshus. Kombinér dit ophold med en Kruger-safari eller dykning med hvidhaj?!
Læs mereFrivillig Sydafrika
Kunne du tænke dig at hjælpe underprivilegerede børn i Sydafrika? Arbejd som frivillig og bidrag til en lysere fremtid for lokalbefolkningen.
Mange af vores projekter i Sydafrika handler om lokale skoler, børnehaver og idrætsudvikling. Her kan du hjælpe med alt fra undervisning og leg med børnene til at anlægge legepladser og assistere ved fodboldtræninger. Mange skoler og børnehaver har ikke mulighed for at ansætte det nødvendige antal lærere, så derfor er de frivilliges støtte ekstremt værdifuld for både lærere og børn.
GoXplore samarbejder med en non-profit organisation i Sydafrika, som har projekter i og omkring smukke og storslåede Cape Town. Hvilken uddannelse du kommer til at arbejde på afhænger af dine interesser, erfaring og behovet i lokalsamfundet, når du søger.
Cape Town er den mest vestlige by i Afrika. Mange frivillige ankommer her med tanken om mennesker i ekstrem fattigdom og ønsker at redde dem fra deres situation. Mange frivillige bliver faktisk skuffede, når de ankommer og ser, at Cape Town faktisk er en storby med masser af turisme og et udviklet samfund. Det er meget vigtigt, at folks levevilkår er massivt forskellige, og som frivillig hjælper du børn og unge med at se verden i et større perspektiv. At arbejde som frivillig i Sydafrika vil give dig en oplevelse ud over det sædvanlige, du vil lære landet at kende på en helt anden måde, som du ville gøre som almindelig turist. Selvom landet gjorde fremskridt og udviklede sig, og på den måde blev det nye magtcentrum i Afrika, er der stadig lang vej igen.
Sizamile Creche i Kayamandi Township uden for Cape Town huser mange børn med stort behov for opmærksomhed. Vores projekt Future Factory blev grundlagt af en tidligere eliteatlet i Sydafrika, og lærer i dag børnene på projektet alt fra fodbold til aerobic. Der er også sociale projekter og miljøprojekter. De frivilliges hjælp modtages meget med taknemmelighed, og din indsats for projektet betyder noget.
Du starter dit ophold på en mandag med at deltage i en orienteringsdag i Cape Town. Sammen med andre deltagere vil denne dag give dig en introduktion til den sydafrikanske kultur og livsstil. Efter orienteringen rejser du til dit projekt. I løbet af projektet skal du bo hos en værtsfamilie, i en af landsbyerne uden for Cape Town, eller i et frivilligt hus i byen. Vil du opleve et eksotisk land, gøre en indsats for de lokale og samtidig have masser af seværdigheder uden for døren, vil et par uger/måneders ophold som frivillig i Sydafrika være perfekt for dig!
På vores Frivillig & Safari fællestur har vi kombineret 3 ugers frivillig arbejde i Cape Town med en 4 dages safari i Kruger nationalpark. Første startdato i Capetown er 15-09.2024. Her er du sammen med en gruppe danske, norske og svenske deltagere hele vejen. Læs mere længere nede!
Her er en video, hvor to GoXplore-deltagere vil fortælle dig om deres oplevelser.
Du skal være mindst 18 år for at deltage i programmet. Det er vigtigt, at du har lyst til at række en hjælpende hånd, er engageret og omstillingsparat. Gode engelskkundskaber er en fordel.
Hurtige fakta om Frivillig Sydafrika | |
---|---|
Alder | 18 år til 60 år |
Kvalifikationer | Ingen bortset fra på projekter indenfor sundhed |
Længde | Fra 2 uger (min.4 uger på børnehjem) |
Ankomst | Cape Town |
Burde bestilles | Mindst 1 måned før ønsket afrejse |
Startdato | Søndag |
Frivilligt arbejdeUndervisningFrivilligt arbejde med børnMedicin og plejeSport |
Tak fordi du hjælper med at arrangere ture som disse. Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg tog afsted, og Sydafrika følte sig mere som hjemme end noget andet!
Emma Frivillig SydafrikaOversat
Projekter
I Sydafrika er det almindeligt at arbejde otte timer om dagen. Undtagelsen er på skoler, hvor man plejer at arbejde 5-6 timer hver dag. Her er nogle af de projekter, du kan arbejde på i Sydafrika.
Undervise børn
At arbejde med børn i forskellige aldre kan være meget givende for alle, der elsker børn. Du kan være med til at bestemme, hvilken aldersgruppe du vil arbejde med. En af de skoler, du kan arbejde på, er Ikaya Primary School, der ligger i Kayamandi Township. Ikaya er et meget udfordrende projekt, da de har omkring 1.600 elever og 39 lærere. Eleverne her er i aldersgruppen 6 til 15 år, og de fleste af eleverne på skolen kommer fra meget fattige familier. Der ligger også forskellige gymnasier i og omkring fattige områder. Du vil hjælpe disse på daglig basis. Elevernes alder her varierer fra 13 til 18 år.
Du kan også arbejde i vuggestuer eller børnehaver. De har ofte meget få ressourcer, og de fleste af personalet har ringe eller ingen formel uddannelse i børnepasning af små børn. De får efteruddannelse i vuggestuen, og det er derfor vigtigt, at du har forståelse og god tålmodighed. Alderen på børnene her varierer fra 3 måneder gamle babyer til 6-årige. Dine opgaver bliver at hjælpe med at tilberede måltider, give børnene mad, lege, lave pædagogisk legetøj og læremidler.
Vælger du et projekt i Cape Town, arbejder du i "middelklasse" områder. Det er vigtigt at bemærke, at selvom børnene går i skole her, kommer de fra lokalsamfund og townships, der er præget af stor fattigdom. Selvom børnene kan se glade og velplejede ud, kæmper de med forskellige problemer i hjemmet, såsom alkoholmisbrug i familien, en fraværende far og fattigdom. Forældrene har ofte ikke råd til at betale for mad og skoleudgifter, fordi de har brugt penge på tøj, så børnene ikke ser fattige ud. Manglende betaling af skoleudgifter betyder, at skolerne ikke har råd til at ansætte nok lærere. Derudover skal børnene rejse store afstande hver dag for at komme til skoler i Cape Town, hvilket resulterer i en meget lang dag for børnene. Hjælp fra frivillige er derfor også meget værdsat her.
Coaching/Sportsudvikling
På dette projekt arbejder du med sport i skoler på tværs af Western Cape. Her lærer børn grundlæggende færdigheder i forskellige sportsgrene, samt livsfærdigheder. Børnene har også mulighed for at spille på sportshold efter skoletid og konkurrere mod andre skoler. SASTS arbejder sammen med The Future Factory, en lokal sports- og udviklingsorganisation i Cape Town.
Social velfærd
Denne type projekt har brug for hjælp på forskellige områder. Det er vigtigt at bemærke, at du skal arbejde i minimum 4 uger på disse projekter, og at hvis du ønsker at arbejde på et børnehjem/hjem for efterladte børn, skal du bo hos en værtsfamilie. Dette er blandt de mest krævende projekter, da børnene har haft det hårdt og har brug for god opfølgning. Projekterne inden for Social Velfærd omfatter:
- Hjem for efterladte børn
- Børnehjem
- Hjem for fysisk og psykisk handicappede børn
Start datoer
Du kan deltage i programmet det meste af året, men hvis du ønsker at arbejde på en af skolerne, bør du tage højde for skoleferierne (se skoleterminerne nedenfor).
I 2024 er den første mulige ankomstdato 14. januar, og den sidste mulige ankomstdato er 24. november 2024. Du kan være på programmet frem til 14. december 2024, hvorefter der er helt lukket frem til mit januar 2025.
Ankomst i Capetown:
Anbefalet ankomstdato er altid på en søndag og afrejse lørdag. Du kan ankomme og afrejse når som helst på dagen. Skulle det være helt umuligt af finde passende flybilletter så kan ankomst og afrejse på andre dage arrangeres. Dette koster ca 150 kr./nat.
På vores Frivillig & Safari fællestur har vi kombineret 3 ugers frivillig arbejde i Cape Town med en 4 dages safari i Kruger nationalpark. Første startdato i Capetown er 15-09.2024. Her er du sammen med en gruppe danske, norske og svenske deltagere hele vejen. Læs mere længere nede!
Hvis du vil arbejde på en skole, er terminerne for 2024 som følger:
- termin: 17. januar – 20. marts
- termin: 3. april – 14. juni
- termin: 9. juli – 20. september
- termin: 1. oktober – 13. december
Hvis du arbejder på et skoleprojekt i en periode, der inkluderer en ferie, bliver du midlertidigt placeret på et af childcare-projekterne, mens der er ferie. Alternativt kan du vælge at have fri i perioden og rejse lidt.
Ankomst:
Du vil blive hentet i lufthavnen og kørt til Observatory Guesthouse, hvor du vil bo under hele dit ophold. Her har du tid til at slappe af. Der er gode, hyggelige caféer og restauranter i nærheden, og du vil meget snart vænne dig til Uber-appen til både mad og taxa.
Informationsdag:
På mandag mødes du på dit guesthouse til et omfattende informationsmøde. Du får en guidet tur i Cape Town.
Du vil se interessante kulturelle og historiske steder, restauranter, postkontorer og andre steder, der er gode at vide, hvor de er. Derudover vil du få dit første indtryk af Cape Towns beboere og mærke pulsen af den sydafrikanske kultur. Du får et velkomstpakke med vigtig information og andet, du bør vide for at få den bedst mulige start på dit eventyr i Sydafrika. Velkomstpakken indeholder værdifuld information om, hvordan du lettest tilpasser dig den sydafrikanske livsstil.
Jeg er vokset meget som person. Jeg betragter mig selv som stærkere, mere selvstændig og mere ansvarlig. Turen har givet mig meget, helt klart det bedste jeg nogensinde har oplevet. Tak GoXplore, du hjalp meget før og under rejsen.
Karoliina Frivillig SydafrikaOversat
Hvorfor Frivillig Sydafrika med GoXplore?
- Du vil opleve mere af Capetown og kulturen, end en almindelig turist ville have gjort.
- Du får muligheden for at hjælpe til på et lokalt projekt.
- Møde frivillige fra hele verden og skabe nye venskaber.
- Du har mulighed for at bo hos en lokal værtsfamilie eller på vores frivillighedshus.
- Du får øvet og udvidet dit engelske sprog og ordforråd
- Mulighed for at booke safari eller andre aktiviteter som bungee jumping.
- Som regel har du weekenderne fri til at gøre, hvad du selv ønsker.
- Du får mulighed for at møde lokalbefolkningen og opleve kulturen.
- Du kommer hjem med rygsækken fuld af minder
Boligforhold
Under din tid som frivillig har du 2 forskellige muligheder for indkvartering.
Langt de fleste bor i vores private "frivillighedshus". Det er helt privat og kun forbeholdt frivillige, med en husmanager, der bor der døgnet rundt for at sikre din egen sikkerhed og vores service med alt, hvad der er nødvendigt.
Man deler rum med 4-8 frivillige, afhængigt af hvor mange der er der samtidig som dig. Forvent, at det kan blive lidt rodet på værelserne. I deler fællesområder som stue, køkken og have med en lille "solplet," hvis du vil slappe af i solen lidt. Der er også et par tv-rum, hvor I kan slappe af og hygge jer om aftenen og i weekenderne. Huset som består af to huse der er forbundet er store og her er alt hvad man har brug for. Det er dog vigtig at notere sig at der her kun er morgenmad inkluderet i prisen. Der er to store køkkener og grillområde, så de frivillige laver ofte aftensmad sammen. Nogle vælger at spise sammen ude i byen eller bruger Uber Eats (Foodora/JustEatt/Wolt) til at få leveret mad derhjemme- Du kan få et godt måltid mad leveret for under70 kr. med Uber Eats.
Huset ligger i Observatory området eller "Obs" som lokalbefolkningen kalder det. Det er Capetowns boheme forstad og ligger cirka 15 minutters kørsel fra byen. Det er beliggende i en tryg del af byen, og sikkerheden i området er meget høj. Der er en manager, der bor i huset sammen med dig som frivillig. som hjertens gerne hjælper med hvad du skulle have brug for.
Baseret 2 km fra Cape Town University tiltrækker "Obs" unge rejsende fra hele verden året rundt. Gæstehuset er 10 minutters gang fra Lower Main Road, hvor hjertet af "Obs" ligger. Her finder du hyggelige restauranter, live musik med alt fra reggae til Afro-Jazz til Hardcore, Pop & Soul samt dusinvis af caféer. Under apartheid var "Obs" et af de få "grå" områder, områder hvor mennesker af forskellig oprindelse var tilladt at bo sammen. Sjælen har fortsat, og det har resulteret i en forstad, der er unik i sin ånd.
At tage en Uber-taxa, når du sammen med de andre frivillige skal ind til byen, er billig og nemt. Personalet, der bor sammen med dig på stedet, ved, hvordan det fungerer, og viser dig rundt.
Uber-taxi & Uber-Eats
Uber er blevet meget populært i Capetown, og som frivillig her bliver du hurtig en haj til at mestre appen da uber er det foretrukne tansportmiddel når du skal til og fra projektet. Ofte deler man med 2-4 andre frivillige og skiftes en uge ad gangen. Regn med cirka 300 kr. på 3 uger for Uber-taxa, afhængig af afstanden til dit projekt.
Billeder fra Observatory house:
Video fra de frivilliges hus kan ses her
- Fuldt udrustet køkken
- Stue/hyggerum med Tv
- Badeværelser med toilet og brusekabiner
- Skabe der kan låses - husk at medbringe egen lås
- WIFI gratis
- Vaskeri . Ja, DoctorWash fikser det for dig.
Du får et nummer som man skriver til på WhatsApp og så hentes vasketøjet. Ca. 30 kr. pr uge for vask
Selvom værtsfamilierne bor i fattigere områder, og nogle i townships, er husene flotte, og man har adgang til alt, hvad man behøver. Det er også nemt at komme ind til Cape Town i weekenderne, hvis man ønsker det. Alt af kost og logi er inkluderet, men ønsker du noget ekstra som kiks, slik, sodavand osv., skal du købe det selv. Mælk er dyrt i Sydafrika, så vi anbefaler, at du køber lidt selv, hvis du drikker meget mælk. Du får mælk til at bruge i kaffe eller te fra værtsfamilien, men ellers bør du købe din egen.
Det er gratis WIFI i de frivilliges gæstehus, enkelte værtsfamilier har også WIFI, men det kan ogodt betale sig at købe et lokalt simkort med data uanset hvor man bor.
Visum
Ved ankomst til Sydafrika vil du, som dansk statsborger, få udstedt en 90-dages turistvisum. Dette er gratis, og du behøver ikke at ansøge om det inden afrejse. For at få dette er det vigtigt, at du tjekker følgende:
- Du skal have en gyldig pas, dvs. at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter din hjemkomst til Danmark.
- Du skal have mindst 2 ubrugte/tomme sider i dit pas.
- Dit pas skal være maskinskrevet.
Alle rejsende til eller via Sydafrika skal følge myndighedernes regler vedrørende indrejsebestemmelser, visum og pas. Hvis du ønsker at blive i Sydafrika i længere tid end 90 dage, er det vigtigt, at du giver os besked i god tid, da du så skal have et helt andet visum.
Det er meget vigtigt, at du husker at blive vaccineret, og du har selv ansvaret for at få dette gjort. Hvilke vacciner du har brug for, afhænger af hvilket område du skal besøge, hvad du allerede er blevet vaccineret imod, og hvad du skal lave i Sydafrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaccinationer ændres løbende, derfor anbefaler vi, at du kontakter din egen læge eller nærmeste vaccinationsklinik for detaljeret information om nødvendige vaccinationer.
Hvis du planlægger at rejse til andre afrikanske land, enten før eller efter dit ophold, kan det være en god idé at få gulfebervaccinen, da nogle lande kræver, at du har denne vaccine for at komme ind i landet.
Priser
Start dato i 2024 | Pris |
---|---|
Frivillig & Safari | 11750 |
2 weeks | 6550 |
3 weeks | 7350 |
4 weeks | 8650 |
5 weeks | 9950 |
6 weeks | 10800 |
7 weeks | 11800 |
8 weeks | 12950 |
9 weeks | 13750 |
10 weeks | 14500 |
11 weeks | 15700 |
12 weeks | 16450 |
Extra weeks | 1100 |
Bemærk, at prisen kan ændre sig og fastsættes i forhold til afrejsedato og ikke bestillingsdato.
INKLUDERET I PRISEN
- Afbestillingsforsikring
- Vores team på GoXplore sørger med vores personlige service for, at du er 100% forberedt inden afrejse.
- Personale med lokal ekspertise om Capetown og Sydafrika.
- Informationsdag den første dag.
- Mad & bolig * se note nedenfor.
- Praktisk information om din værtsfamilie og projekt.
- Deltagerliste.
- Håndbog med praktisk information om at rejse i Sydafrika.
- Transport fra lufthavnen i Capetown.
- Transport til lufthavnen kan arrangeres efter ankomst med vores partner mod cirka 300 rand, som betales lokalt.
- 24-timers nødnummer.
- Hjælp til at skaffe SIM-kort.
- Sociale arrangementer med andre frivillige (månedligt).
- Du vil også få råd og tips om aktiviteter, du kan gøre for at opleve denne fantastiske by.
- Deltagercertifikat.
*OBS Note vedrørende mad i de frivilliges hus:
- Morgenmad inkluderet mandag - fredag. Morgenmaden forefindes i huset.
- Til frokost plejer man at købe noget fra supermarkedet, - lav din egen madpakke og tag den med på job.
- Uber Eats er et meget praktisk og prisvenligt alternativ til mad, som de fleste frivillige bruger til aftensmad, Forvent at bruge cirka 300 kr. om ugen på mad.
Mad i værtsfamilien:
- Inkluderet: Alt mad er inkluderet; frokost er normalt en medbragt sandwich og frugt. Aftensmad er hjemmelavet mad.
HVAD ER IKKE INKLUDERET
- Flybillet
- Vaccinationer
- Rejseforsikring
- Bemærk følgende: Transport til/fra projektet samt transport til lufthavnen efter projektet er ikke inkluderet i prisen. Hvis projektet er for langt væk til at gå, anbefaler vi Uber, som er både sikker og prisvenlig. De fleste frivillige går sammen om at organisere dette.
Book ikke flybilletter, før vi har bekræftet din plads på projektet, og vi har gennemgået reglerne for flyrejsen sammen med dig, så du har de rette forudsætninger for din flyrejse.
Du får mere information fra os, når du har booket dit program.
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmålTravel reports from Frivillig Sydafrika
Read more travel reports from participantsAlt i alt havde jeg en fantastisk tur!
Pinja Frivillig SydafrikaOversat
Aktiviteter i Sydafrika
Frivillig & Safari
Kombinér frivilligt arbejde med en fantastisk 4-dages safari i den berømte Kruger Nationalpark. Vi har arrangeret en gruppetur, der starter I Cape Town den 15. september 2024 og varer cirka 4 uger. Der er maksimalt 8 pladser til rådighed, og det er først til mølle! I første omgang er denne mulighed kun åben for deltagere fra Norge, Sverige og Danmark, der rejser med GoXplore.
Programmet er sammen sat af 3 ugers frivillig arbejde og herefter en 4 dages Safari tur. Hvis du ønsker at forlænge dit frivillige arbejde, er det muligt at tilføje ekstra uger før eller efter safarien. Kontakt os, og vi finder en løsning, der passer dig.
Inkluderet i prisen: 3 uger med frivilligt arbejde i Cape Town som beskrevet på denne side & vores Kruger Safari.
Ikke inkluderet i prisen: Flybillet til Nelspruit (normalt mellem 1500 og 2500 DKK).
FAQ
Hvorfor betale for at være frivillig?
I mange tilfælde er frivillige - både med hensyn til arbejdskraften og pengene - den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte deres drift. De programmer, vi tilbyder, bliver ofte drevet af ildsjæle, der virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får programmerne gratis arbejdskraft, hvilket er til stor hjælp. Men der er også nogle ekstra omkostninger i forbindelse med dit ophold, såsom transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris for at dække disse omkostninger. Det, du betaler, inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Danmark. De fleste af de penge, du betaler, går til vores lokale partnere, hvilket igen er med til at skabe flere arbejdspladser i de lande, hvor vi har programmer.
Hvor meget arbejder jeg?
Hvis du arbejder i en børnehave, arbejder du normalt mellem kl. 8 og 13. Børnene sover ofte mellem kl. 12:30 og 14:00. Du har derefter valget mellem at gå hjem, når de er faldet i søvn, eller bruge sovetiden til frokost og arbejde igen mellem kl. 14:00 og 16:00.
Hvis du arbejder på en skole, er det almindeligt at arbejde mellem kl. 8 og 14:30. Hvis du arbejder på en skole med overvægt af muslimske børn og ansatte, vil du være færdig kl. 12:30 om fredagen.
Du vil modtage information om dette i bekræftelsen, du får før afrejse.
Hvordan kommunikerer jeg med dem hjemme?
De fleste bruger apps som FaceTime, Skype eller WhatsApp for at ringe hjem. Med disse ringer du normalt gratis, så længe du har adgang til internettet. Du kan også købe telefonkort i Sydafrika. Der findes både kort, der fungerer i telefonbokse, og kort, der kan bruges til at ringe fra mobiltelefonen. Du kan også købe et sydafrikansk SIM-kort (startpakke), som vil give dig et sydafrikansk mobilnummer. På den måde betaler du ikke for at modtage opkald, og du vil desuden have data på mobilen, som du kan bruge til apps som FaceTime, Skype og WhatsApp, når du ikke er på et trådløst netværk. Startpakken er billig, og vores samarbejdspartner kan give råd om, hvor det er nemmest at købe en.
Skal jeg vaccineres?
Vi anbefaler at du tager kontakt til et vaccine center som sikkerrejse.dk.
Skal jeg have myggenet med?
Projektet er ikke beliggende i malariaberedte områder, så myggenet er derfor ikke nødvendigt med hensyn til malariamyg. Det kan dog være en god idé at medbringe myggespray mod almindelige myg.
Skal jeg have rejseforsikring?
Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde og rejser til udlandet.
Hvor mange lommepenge bør jeg have med?
Vi anbefaler, at du har med mindst 4000 kr om måneden. Beløbet afhænger også af dit personlige forbrug. Hvis du også planlægger at rejse rundt i landet, bør du medbringe mere end dette. Transport til og fra projekterne, samt frokoster og aftensmåltider, er ikke inkluderet i prisen. Omkostningerne til transport afhænger meget af, hvor langt det er til de projekter, du bliver placeret på, men med 50 kr om dagen kommer du langt. Nogle projekter er inden for gåafstand. Hvis du budgetterer med 150 kr om dagen til frokost/middag, bør du have mere end nok.
Hvilken valuta bruges i Sydafrika?
Den lokale valuta hedder Rand (ZAR). Du kan få den vekslet i nogle danske banker inden rejsen. Du kan også hæve Rand, når du lander i lufthavnen i Sydafrika.
Hvordan er årstiderne?
Sydafrika har de modsatte årstider til Danmark, så det er vigtigt, at du pakker ud fra, hvilken tid på året du skal rejse. Det er mest et solrigt liv i Sydafrika, hvor den bedste periode anses for at være fra midten af september til marts/april. Det er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste sæson og er for det meste varm og tør. Maj til september betragtes som vintermåneder, og temperaturen kan falde til nul. Dette gælder især om aftenen og natten. Vi anbefaler derfor, at du medbringer varmt tøj og gerne også uldent undertøj. Medbring også en sovepose om vinteren (mellem april og september). Medbring gerne både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Hvis du vil tjekke temperaturen inden afgang, kan du tage et kig på www.yahooweather.com
Hvad hvis jeg ikke trives?
Hvis du ikke trives med det du arbejder med og ikke ønsker at fortsætte, skal du kontakte vores partner i Sydafrika som du møder under orienteringsmødet første dag. De vil gennemgå situationen med dig og hjælper det ikke vil de forsøge at finde en anden placering til dig i det omfang det kan lde sig gøre.
Skal jeg bruge en adapter?
Ja, du skal bruge en adapter til Sydafrika. Du kan købe dette i rejsebutikker.
Er det sikkert at arbejde og rejse i Sydafrika?
Ja, forudsat at du følger de normer og regler, der findes. Sydafrikas kultur er anderledes end Danmarks. Det anbefales ikke at gå ud alene om aftenen, så sørg for at bevæge dig rundt med en gruppe. Det gælder især piger. Bær ikke tasker/rygsække, hvis du kan undgå det. Dette mindsker chancen for at blive bestjålet. Hvis du skal bruge offentlig transport, bør du gøre det, mens alle andre gør det. Kør ikke alene med toget sent om aftenen eller i weekenden.
Er det farligt at rejse til Sydafrika?
GoXplore forholder sig i alle lande til Udenrigsministeriets officielle rejseråd . Sydafrika har ikke været på Udenrigsministeriets liste i mange år nu, og vi opfatter situationen i landet som meget stabil. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende dette.
Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål