1. Volunteer with great white sharks 2. Cage dive great white 3. Tagging Great White 4. With the penguins 5. Make new friends 6. Glück = happiness

Frivilligt arbejde med hajer i Cape Town

Utforsk et utrolig dyreliv under havoverfladen, og arbejd som frivillig på i Sydafrika. Du får muligheden for at studere, tage på bådudflugter og møde hajerne øje til øje! Et projekt som garanteret vil give utrolige oplevelser!

Læs mere

Shark & Marine Conservation

Dette program spreder sig ud over mange aspekter af marinelivet, og du kan komme helt tæt på den store hvide haj, hvaler, pingviner, delfiner, sæler – og mange andre af de spændende havdyr. Er du fascineret af livet under, over og ved vandoverfladen? Har du mod på at stå face to face med den spektakulære hvide haj, samt at mærke adrenalinen, når en stor haj svømmer lige imod dig? Syntes du pingviner er sjove, hvaler, delfiner og andre havdyr er fascinerende?

Så læs videre.

Hvem kan deltage?
Uanset hvilken baggrund du har, så kan du deltage på dette spektakulære program, bare du finder marinelivet interessant. På Sydafrikas tip i Gansbaai, ikke langt fra Cape Town, finder du en af de områder i verden, med flest hvide hajer. Få dit livs oplevelse, når du kommer helt tæt på det rovdyr, der har lagt navn til så mange historier fyldt med myter og misforståelser. Du vil være en del af et projekt som rummer stort set alt omkring marinelivet. Her vil du deltage i forskning, beach clean, assistere turister, observere marine- og fugleliv og meget mere.

Du skal være fyldt 18 år for at deltage og da du kommer til at arbejde tæt med mennesker og dyr, er det vigtigt at du har en social og entusiastisk personlighed. Det er vigtigt du elsker dyr og ikke er bange for at tage del i nye spændende opgaver og udfordringer. Du behøver ingen marine kundskaber at have, så længe du er interesseret i at lære med om livet under havoverfladen. Du skal gerne have gode engelskkundskaber og være rask og fysisk fit.
Hurtige fakta om Shark & Marine Conservation
Alder18-60 år
KvalifikationerNej
LængdeFra 2 uger
AnkomstCape Town
Betalt arbejdeNej
Nærkontakt med dyrJa
Antal deltagere20
Burde bestillesGerne 2 mdr. inden afrejse
Frivilligt arbejdeFrivilligt arbejde med dyrPraktikMiljøbeskyttelseHavets verden
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Jeg så ikke kun hajer, men også resten af "the marine big 5", som er hvaler, delfiner, sæler og pingviner! Hvis du vil tage en "fridag" fra bådene, kan du bruge den på pingvincentret, hvor du kan komme helt tæt på de truede sydafrikanske pingviner.

Hanna Shark & Marine ConservationOversat

Projektet


Du vil få en yderst spændende hverdag ved at arbejde som frivillig på projektet. Du vil få muligheden for at tilegne dig viden, erfaring og ikke mindst forståelse for en af havets mest magtfulde skabninger, som både skræmmer og fascinerer mennesker. Følg holdet på deres bådture ud i det ukendte blå hav og oplev hvidhajen tæt på. Dette projekt giver dig en helt fantastisk oplevelse. Du vil lære meget om "The Great White" ved at deltage i foredrag af professorer fra universiteter og andre organisationer. Bedst af alt er muligheden for at studere dyret med dine egne øjne og få chancen for en adrenalinkick som ingen andre. En enestående oplevelse, hvor kun centimeter adskiller dig og hvidhajen.

Hovedopgaven på dette projekt er at hjælpe til på turistbåden, hvor du skal hjælpe turisterne med at blive klar til at dykke med hajerne. Når dagen er slut hjælper du også med at gøre båden og udstyret klar til næste tur.

Der er mange turister som skal ud og have en oplevelse for livet – Cave Dive med "The Great White Shark": Her er man 1 meter under vandet i et sikkert bur.

På din første dag vil du selv være "turist" og komme ned i buret, så du ved, hvilken oplevelse det er og kan snakke om det. Det er en stor og meget spændende oplevelse.

Du kan også til tider komme med ud på forskerbåden, hvor du vil assistere de ansatte med at observere haj-aktiviteter og nedskrive data.

På projektet forskes der i adfærd, føde, kendetegn og forskellige andre aspekter af hajen. Du vil være med til at observere, notere, tage billeder og indsamle diverse data på daglige bådture. Hajens stærke immunforsvar, sårhelingsevner, dens samspil med andre marinearter og parasitter, der findes på hajen, er alt sammen en del af den forskning, der løbende foregår.

Prioriteten er at komme ud på båden, så mange gange som muligt, hvor vejret tillader det.

Hvaler, delfiner, pingviner og sæler:

Området byder på mange andre forskellige arter. Stedet er et beskyttet område for den afrikanske pingvin, og hjem for mere end 60.000 sæler (som i øvrigt er hajens livret). Du vil i perioder også kunne finde hvaler og delfiner i området. Forskningen og arbejdet omkring disse arter, kører hen mod at bevare dem naturligt, og gøre hvad man kan for at de ikke bliver udryddet.

Conservation and community:

Projektet laver også "Beach Clean-ups" i samarbejde med lokale skoler. Formålet er at undervise de lokale i håndtering af affald. Få folk til at forstå hvad affald gør ved naturen og miljøet. Lære hvordan man kan genanvende plastik, og hvad man kan gøre for at bruge mindre plastik. De prøver så vidt muligt at komme ud en gang om ugen, afhængigt af vejret.

Arbejdstimer

Det varierer meget fra dag til dag, hvor mange timer du arbejder. Somme tider er man ude på båden 1 gang, og andre dage tager man 2 daglige ture. Projektet kører ugentligt 7 dage, og du forventes at arbejde mindst 5 dage i ugen. Påregn at der kan være weekendarbejde. Du aftaler med din kontaktperson, hvornår du gerne vil holde fri og evt. tage på ture.

VÆRD AT VIDE


Send denne siden til mig som PDF

Start datoer

Programmet kører året rundt og der er starter tidlig mandag morgen, så du skal ankomme til Cape Town om søndagen, dagen før program start. Her bliver du indkvarteret på et lækkert moderne vandrehjem natten mellem søndag og mandag.

Du vil blive hentet i lufthavnen af personalet fra 91 Loop, et flot nyrenoveret vandrehjem midt i byen, der er både sikkert, rent og hyggeligt. De tilbyder både private og fælles værelser, alle værelser har eget badeværelse. Overnatning fra søndag til mandag er i deres unikke pod-værelser og der er ud over luthavnstransport inkluderet morgenmad i vores pris.,

Projektet afsluttes om mandagen, så det er vigtigt, at du først booker din hjemrejse denne dag efter kl. 19.00. Overnatning ud over projektperioden er ikke inkluderet, så hvis du ønsker at tilbringe nogle ekstra dage i Sydafrika før eller efter projektet, hvilket vi anbefaler, skal dette betales selv., men vi kan hjælpe med din bestilling.

Nogle dage i Cape Town?

Det er absolut anbefalelsesværdigt, at du tilbringer nogle dage i Cape Town før eller efter programmet. Når du først er her, kan det være sjovt at opleve Table Mountain, Robben Island og se pingvinerne på Boulders Beach. Eller måske har du lyst til at kaste dig ud fra "Lion's Head" og paraglide med en utrolig udsigt? Der er mange muligheder! Spørg os om en 3- eller 4-dages pakke. dage i Cape Town?


HVORNÅR PÅ ÅRET ER DEN BEDSTE TID FOR…

Hajer
Du er meget heldig, da der er hajer året rundt!
Sommer (december-februar): Her er der meget varmt, men der kan være en del alger i vandet, så det er svært at se klart. Hajerne hænger ud i lavvandet, så du vil have mulighed for at se nogle store hunner.
Vinter (juni til august): Hajerne søger ud til øerne for at jage sæler. Vandet er meget mere tydeligt her. Dog kan der komme mange storme, så det er sværere at komme ud på vandet med båden. Og det er godt at være søstærk!

Dykke med hajer?
Begge årstider er gode, og du vil kunne komme til at se hajerne. Du vil desuden få mulighed for at prøve at dykke ned til de fascinerende (og meget misforståede) hvide hajer i et bur. Cage shark diving er et verdenskendt fænomæn, og her kan du møde hajen face-to-face i sikkerhed af det bur, du befinder dig i. Så tag bare afsted og få en oplevelse du aldrig vil glemme!

Delfiner:
De tre mest sete delfiner i Sydafrika er øresvin (bottlenose), pukkeldelfin (humpback) og almindelig delfin (common) .

Pukkel delfinen ser man typisk året rundt, hvor de almindelige og øresvin kommer og går, som de lyster. Uanset årstid, vil du kunne spotte delfiner.

Hvaler:
Hvert år migrerer de sydlige hvaler fra deres iskolde "spisekammer" i Antarktis til varmere farvande. De kommer for at parre sig, føde og opfostre deres kalve.

Sæsonen starter omkring juli måned og strækker sig til december.

I denne periode kan man opleve 4 forskellige arter. Den sydlige rethval (right whale) er den mest observerede art, når den kommer ind i bugten for at kælve, men hold også øje med pukkelhvaler (humpback whales), bardehvaler (Bryde's Whale) og spækhuggere (Orca/Killer whale).

Bardehvaler kan man være heldig at spotte året rundt.

Pingviner og sæler:
Du vil året rundt kunne se og opleve både pingviner og sæler.

Da jeg skulle til at tage mit første dyk, var adrenalinen i top. Vi var seks i buret på samme tid, og da besætningen sagde "dyk og se til venstre", sprang jeg ned og kiggede til venstre, men ingen haj. Jeg kiggede hurtigt til højre, og der kunne ikke være gået mere end to-tre sekunder, før jeg så til venstre igen. Så kom en fire meter stor hvidhaj ud af ingenting og svømmede et par centimeter fra buret. Mit hjerte pumpede! Syv nysgerrige hajer kom rundt om båden, og jeg kunne se dem alle! Marcus

Marcus Shark & Marine ConservationOversat

Hvorfor Shark & Marine Conservation med GoXplore?

  • Du vil udforske det fascinerende dyreliv under overfladen
  • Du vil blive indkvarteret sammen med andre i en lodge med pool
  • Du kommer til at arbejde tæt sammen med fagfolk og engagerede medarbejdere
  • Du vil have mulighed for at dykke i bur og være øje til øje med den store hvide
  • Deltag i foredrag og lær vigtigheden af at beskytte havet
  • Du vil tilbringe det meste af dit ophold på en båd designet til burdykning
  • Deltag på hajsafari, hvis du bliver mere end 4 uger
  • Du får træning i dyreadfærd og håndtering
  • Mød frivillige fra hele verden og få tætte forbindelser
  • Mulighed for at booke safari eller gå bungee jump på dine fritidsdage

Boligforhold

Du vil bo sammen med de andre frivillige i et hus tæt ved havnen. Det er et velfungerende moderne hus med køkken, bad, værelser, TV, spil, svømmingpool osv. Der er 4 huse i alt, og hvert hus kan rumme 6 personer.

Der er ta´-selv morgenmad, og på de dage, du arbejder, vil du få en let frokost. Aftensmad er ikke inkluderet i prisen, men der er et lille supermarkedet i nærheden, hvor man kan handle ind og der er veludstyrede køkkener, så du kan lave din egenmad sammen med de andre frivllige.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Visum

Ved ankomst til Sydafrika vil du, som dansk statsborger, få udstedt en 90-dages turistvisum. Dette er gratis, og du behøver ikke at ansøge om det inden afrejse. For at få dette er det vigtigt, at du tjekker følgende:

Alle rejsende til eller via Sydafrika skal følge myndighedernes regler vedrørende indrejsebestemmelser, visum og pas. Hvis du ønsker at blive i Sydafrika i længere tid end 90 dage, er det vigtigt, at du giver os besked i god tid, da du så skal have et helt andet visum.

Det er meget vigtigt, at du husker at blive vaccineret, og du har selv ansvaret for at få dette gjort. Hvilke vacciner du har brug for, afhænger af hvilket område du skal besøge, hvad du allerede er blevet vaccineret imod, og hvad du skal lave i Sydafrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaccinationer ændres løbende, derfor anbefaler vi, at du kontakter din egen læge eller nærmeste vaccinationsklinik for detaljeret information om nødvendige vaccinationer.

Hvis du planlægger at rejse til andre afrikanske lande, enten før eller efter dit ophold, kan det være en god idé at få gulfebervaccinen, da nogle lande kræver, at du har denne vaccine for at komme ind i landet.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 11850
3 uger 15150
4 uger 17500
Ekstra uge 3350

INKLUDERET I PRISEN

IKKE INKLUDERET I PRISEN

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Shark & Marine Conservation

Read more travel reports from participants
Wow! Hvilken oplevelse siger jeg bare. Her tilbragte jeg 2 uger i september -16 og jeg kunne absolut have brugt mindst 4 uger mere der!

Hanna Shark & Marine ConservationOversat

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Hvor i Sydafrika er projektet?

2-3 timers kørsel øst for Cape Town ad den berømte Garden Route i en lille fiskerby ved navn Gansbaai

Hvornår starter projektet?

Projektet starter hver mandag, hvor du bliver hentet i Cape Town tidlig morgen.

Hvor lenge kan jeg blive?

2-12 uger. Programmet anbefaler 4 uger eller mere, for at få en større viden omkring marinelivet.

Hvor mange deltagere er med?

Op til 24 deltagere på samme tid. Disse kommer fra hele verden.

Hvornår må jeg ansøge?

Projektet er populært, så vi anbefaler at du reserverer din plads 2-3 måneder før ønsket startdato. I nogle perioder kan vi placere med kortere varsel – kontakt os for mere information.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sydafrika » Shark & Marine Conservation

Siste nyhed: Kuffert vs. rygsæk