1. 2. 3. 4. 5. 6.

Frivilligt arbejde i Sri Lanka

Arbejd som frivillig som lærer for børn og munke eller inden for kvinders rettigheder i Galle, Sri Lanka! Her har du mulighed for at kombinere socialt frivilligt arbejde med en smuk beliggenhed i et af verdens smukkeste lande.

Læs mere

Frivillig Sri Lanka

Velkommen til det frodige og farverige Sri Lanka, som byder på store kulturoplevelser og fantastisk natur! Som frivillig i Sri Lanka har du mulighed for at arbejde inden for mange forskellige områder, herunder engelskundervisning af børn, med kvinder eller uddannelse af munke. Hvis det ikke er nok, tilbyder vi også andre projekter, såsom hundepleje og bevaring af havskildpadder i Sri Lanka.

Du vil bo i et fantastisk hus lige ved en af Sri Lankas mest berømte strande - Unawatuna Beach. Her vil du bo sammen med andre frivillige som deltager på et af vores projekter som vi tilbyder i Sri Lanka.

Sri Lanka er en lille ø uden for Indiens sydkyst, med blomstrende, grøn natur. Øen indtog førstepladsen, da Lonely Planet skulle kåre de 10 bedste destinationer for 2019! Turismen blomstrer efter afslutningen af borgerkrigen i 2009, og landet er blevet mere fredeligt, men stadig mangler ressourcer på mange områder. Hvorfor ikke rejse til den grønne ø og gøre en forskel?

Hvem kan deltage?

For at deltage i dette program skal du være fyldt 18 år. Du skal kunne tale engelsk og være motiveret til at arbejde hårdt og selvstændigt. Når du møder en fremmed kultur, er det også vigtigt, at du er fleksibel og tilpasningsdygtig.

Hurtige fakta om Frivillig Sri Lanka
Alderfra 18 år
KvalifikationerGode engelskkundskaber et must
LængdeMinimum 2 uger
AnkomstColombo Lufthavn
Betalt arbejdeNej - frivilligt
Antal deltagereNormalt over 20
Burde bestilles2 måneder før - gerne mere
StartdatoHver lørdag - året rundt
Frivilligt arbejdeUndervisningFrivilligt arbejde med børn
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Er meget glad hernede, og hygger mig meget! Meget glad for, at jeg tog chancen og valgte at tage på frivillig tur alene.

Elise Frivillig Sri Lanka Oversat

Projekter

Som frivillig kan du vælge mellem følgende 4 projekter:

Undervisning i engelsk i skole

Hvis du elsker at arbejde med børn i alderen 6-15 år og du ønsker at få international erfaring med undervisning, vil dette frivillige projekt i Sri Lanka virkelig booste dit CV og udvide din horisont for personlig vækst og udvikling. Med masser af fritid om aftenen og weekenden har du rig mulighed for at rejse og opleve Sri Lanka.

Det nuværende uddannelsessystem i Sri Lanka står over for flere store udfordringer relateret til dårlig kvalitet, ingen fast læseplan/pensum, manglende læreruddannelse og ineffektiv administration. Ikke kun de begrænsede offentlige udgifter til uddannelse, men også faktorer som mangel på klar national/statslig uddannelsespolitik, uplanlagte politiske ændringer og mangel på ordentlig læreruddannelse har ført til mangel på kvalitetsuddannelse.

Det største problem med uddannelse er manglen på engelsk blandt de fattige. Engelsk er ekstremt vigtigt at kunne i Sri Lanka med hensyn til turisme. Frivillige på dette program vil arbejde i lokale grundskoler og børnehaver med at hjælpe både lærere og elever.

Undervisning i engelsk i Sri Lanka giver dig mulighed for at hjælpe til i lokale grundskoler i underprivilligerede områder, samt med de unge munke mellem 6-12 år i templer rundt om i Galle området. Her hjælper du lærerne i undervisningen. Du arbejer typisk 4 dag i ugen med børn på skolen og 1 dag med munkene. Børnene er meget ivrige efter at lære, og det gør det ekstra sjovt at arbejde som frivillig! Formålet med uddannelsen er at lægge et godt grundlag for den studerendes engelskkundskaber.

Du arbejder enten om morgenen eller eftermiddagen, i 2-3 timer om dagen. Du skal også regne med at bruge cirka 1 time dagligt på forberedelser og planlægning for næste dag. Den typiske klassestørrelse varierer fra 10-30 børn. Frivillige arbejder ofte med små grupper af børn ad gangen og giver særlig opmærksomhed, hvor der er behov for det. Vores koordinator vil følge dig til klasseværelset og være til stede for at hjælpe dig, hvis det er nødvendigt.

Almindelige aktiviteter inkluderer undervisning i engelsk (læsning, tale, lytning og skrivning), aktivitetsbaseret læring og mundtlig engelsk, grammatikundervisning, forståelse, udtale og det alfabetet for de yngste.

Du skal være komfortabel på engelsk for at deltage i projektet, og det passer bedst til dem, der har masser af energi og især kan lide at tilbringe tid med børn. Hvis du desuden har tålmodighed, empati og en sans for humor, er du godt rustet.

Vores koordinator er altid der for altid at hjælpe dig, og de vil altid være med dig i klasseværelset. Vores partner i Galle arbejder med flere skoler, så du er normalt placeret på 1-2 skoler ad gangen for den mest givende oplevelse som muligt. Undervisningen involverer det grundlæggende alfabet, tal, grammatik og kreative aktiviteter. Da du får tildelt pensum og bøger/materiale fra skolen, forventes du at komme med kreative og gode forslag til undervisningen. Der er WiFi i frivillighuset, så du kan altid lave den nødvendige research til timerne.

Du kommer til at arbejde som frivillig mandag til fredag fordelt på morgen- og eftermiddagssessioner. Du kommer til at arbejde med børn i aldersgruppen 6 til 16 år. Det, du underviser, vil gavne børnene på det praktiske plan, men de fleste af vores frivillige er enige om, at intet er vigtigere end den kærlighed og opmærksomhed, du giver dem.

Max 6 frivillige ad gangen og ikke mulig i December ( kun delvis mulig i januar, april & november).

Børnehave

Formålet med dette projekt er at give støtte, opmærksomhed og omsorg til meget unge underprivilegerede børn (i alderen 3-6 år) i det sydlige Sri Lanka, så de får mulighed for at udvikle deres sociale, mentale, følelsesmæssige, sproglige, læse- og skrivefærdigheder. Der er store forskelle i kvaliteten af omsorg/opmærksomhed blandt børnehaver i Sri Lanka, baseret på forældrenes indkomst. Frivillige vil hjælpe i de børnehaver, hvor der er færrest ressourcer, for at maksimere deres bidrag.

De fastansatte i disse lavindkomstbørnehaver er ofte underbetalte og overarbejdede, med utilstrækkelige ressourcer og faciliteter. Derfor er det ekstra vigtigt med frivillige, som har mulighed og overskud til at overøse børnene med opmærksomhed og omsorg.

Deltagerne assisterer de lokale børnehavepædagoger med den daglige drift. Du arbejder om morgenen fra mandag til fredag i 3-4 timer om dagen. Cirka 3 af disse timer er i børnehaven, og resten af tiden går til planlægning. Typisk gruppestørrelse varierer fra 15-30 børn. Frivillige arbejder ofte med små grupper ad gangen. Projektkoordinatoren vil følge de frivillige til projektstedet og give vejledning. Typiske aktiviteter inkluderer undervisning i grundlæggende engelsk (læsning, samtale og skrivning), pædagogiske spil, sang, dans osv. Socialt samvær med børnene og at give dem masser af omsorg er en vigtig del af oplevelsen. Dette projekt er ideelt for deltagere, der er energiske, tålmodige og kan lide at tilbringe tid med små børn.

Max 12 frivillige af gangen og ikke mulig i december (kun delvis mulig i januar, april & november)

Women's Empowerment

Kvinders situation i Sri Lanka er blevet formet af deres traditionelle kultur, kolonihistorie og politik. Selvom kvinder har en relativt høj status i forhold til resten af Sydasien, er kønsrelaterede ideologier stadig meget fremtrædende i Sri Lanka. Kvinder bliver betragtet som "afhængige koner" eller "modtagere af støtte".

Kvinders styrkelse kan opnås på mange måder, og vi har valgt at fokusere på engelskundervisning som et redskab til at ruste kvinder med den selvtillid og evne, der kræves for at finde arbejde. De kvinder, vi arbejder med, kommer fra fattige til lavindkomstfamilier og hovedsageligt fra de muslimske samfund, der har lidt mest. De fleste har indgået tidlige ægteskaber og har ikke haft mulighed for at forsørge sig selv og deres familier. Mange af disse kvinder er ivrige efter at lære engelsk for at øge deres chancer for beskæftigelse i fremtiden. Desuden betragter de at tale og være sociale med frivillige som en velkommen afbrydelse fra hverdagen.

Frivillige vil undervise i grundlæggende og mellemliggende engelsk for kvinder i små til mellemstore grupper om eftermiddagen. Du vil arbejde i 2-3 timer fra mandag til fredag. Der er behov for en del forberedelse for at planlægge disse sessioner, udover undervisningstiden. Frivillige vil få hjælp fra program koordinatoren til at vælge undervisningsemner og modtage tips til kreative undervisningsmetoder, du kan anvende. Du vil dog have ansvaret for at strukturere undervisningen selv. Der vil være mellem 2 og 15 elever i hvert klasseværelse.

Undervisningen vil have en mundtlig fokus og behøver ikke nødvendigvis at omfatte grammatik. Vi foretrækker primært frivillige, der har gennemført en TEFL-certificering for at arbejde i en sådan miljø, men alle med interesse for undervisning eller gode engelsksproglige færdigheder opfordres også til at søge.

Der er plads til 8 frivillige ad gangen, og der kan kun tilbydes delvis mulighed i december og januar.

Buddist Munks teaching

Munkeprojektet er pt. ikke tilgængeligt. Vælger du engelsk undervisning er en dag i ugen reserveret til undervisning ad de unge munk mellem 6-12 år.

En "Pirivena" er en uddannelsesinstitution for buddhistiske munke (munkeskole). Unge munke bor her sammen med andre ældre kyndige munke for at studere og praktisere Buddhas lære og andre klassiske emner som Pali (et indo-arisk sprog), sanskrit, historie, prosodi, astrologi og logik. Uddannelsessystemet i Pirivena lægger stor vægt på at lære udenad (udadlæring), viden der findes i de forskellige skriftsteder gennem konstant læsning, recitation, diskussion, fastholdelse og analyse af emnet. Pirivena er også stedet, hvor unge munke trænes af deres mestre til at følge reglerne og forskrifterne offentliggjort i Vinaya Pitaka (en fremtrædende buddhistisk skrift), som er en af de tre dele, der udgør Tripitaka, samlingen af buddhistiske læresætninger, der er grundlaget for Theravadas buddhistiske filosofi.

Ud over religionsstudier er mange af dem ivrige efter at lære engelsk, men de fleste Pirivenas i Sri Lanka mangler den nødvendige finansiering til at ansætte dygtige engelsklærere. Derfor er der et stort behov for kompetente engelsktalende frivillige til at undervise i grundlæggende engelsk og give dem en bedre forståelse for omverdenen.

Frivillige vil undervise i engelsk på et grundlæggende niveau til unge munke i alderen 11-19 i små til mellemstore grupper om morgenen (mandag-fredag). Hver session undervises i Pirivena og varer cirka 2 timer. Derudover kræves en god portion forberedelse (1-2 timer dagligt) for at planlægge disse sessioner.

Frivillige får hjælp fra programkoordinatoren i hvilke fag der skal undervises i og kreative undervisningsmetoder, men de frivillige står selv for lektionsplanlægning og undervisning. Der vil være mellem 2 og 15 elever i ét klasseværelse, og frivillige kan arbejde i små grupper eller med hele klassen. Der er meget få læringsressourcer i Pirivena, så vær opmærksom på det.

Send denne siden til mig som PDF

Start datoer

Startdatoer

Ankomst og afrejse er altid om lørdagen. Projekterne har som udgangspunkt åbent året rundt, men grundet ferie og helligdagsafviklinger er der perioder vi ikke anbefaler man deltager, da skolerne er lukkede. Man kan i de perioder komme på andre projekter på Sri Lanka eller deltage i vedligeholdelsesprojekter med mere.
Der er ud for hvert program noteret lukkede perioder. Spørg os gerne inden tilmelding så tilretteligger vi den bedst mulige periode for lige netop dit ophold!

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme til Colombo Bandaranaike International Airport om lørdagen i mellem klokken 6.00 – 10.00 eller 14.30 – 18.30. Her vil du blive mødt af en medarbejder, og kørt til din indkvartering i Galle, en tur på 2 timer. Her vil du møde de andre frivillige som alle bor i et stort fælles hus med plads til 46 personer.

Hjemrejsen er også lørdag, her kan du booke flyafgange mellem 9.00-13.00 og igen 17.30-21.30. Gør du det er der arrangeret transport tilbage til lufthavnen.

Ankomst og afrejse uden for disse tidspunkter er mulige, enten benytter man den af os arrangerede transport og venter evt. det ekstra i lufthavnen eller man kan tilvælge en privat transfer til 65USD/ pr vej.

7 dages rundrejse på Sri Lanka

Hvis du ønsker at se meget på kort tid, kan vi anbefale at afslutte din tid på Sri Lanka med en fantastisk rundrejse. I løbet af 7 dage vil du opleve mange af øens højdepunkter, herunder en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, togturen fra Ella til Nanu Oya, Kandy, Sigiriya, Dambulla og Negombo. Rundrejsen starter i Galle og slutter ikke langt fra lufthavnen i Colombo, så vi anbefaler, at du tilføjer denne til slutningen af dit ophold. Turen er forbeholdt deltagere på vores Sri Lanka programmer.

Helligdage:

Alle projekter er lukket på disse dage.

Derudover er der skoleferier:


Jeg har følt mig tryg og passet på, da de lokale er hjertevarme og gode mennesker. Nu står jeg tilbage med perspektiver, som jeg aldrig ville have haft uden denne tur. Stærkt anbefale!

Vilde Frivillig Sri Lanka Oversat

Hvorfor Frivillig Sri Lanka med GoXplore?

  • Bidra positivt til lokalmiljøet
  • Undervise engelsk til barn, munker eller kvinner
  • Oppleve frodige, fargerike og solfylte Sri Lanka!
  • Du får tett oppfølging under hele prosessen og 24 timers support på plass
  • Du får en variert og innholdsrik reise
  • Du får reise sammen med andre og oppleve mye sosialt sammen
  • Hjelp til å søke om visum
  • Lære om historie og kulturen ved å bli kjent med de lokale
  • Inkluder kost og losji på frivillighetshuset med lokal mat
  • En opplevelse for livet!

Boligforhold

Under dit ophold vil du bo i vores partners hus for alle frivillige. Huset ligger i Galle og kan huse op til 46 personer ad gangen. Det er et såkaldt fælleshus, som både rummer kontor til de ansatte og er hjem for de frivillige. Der er WIFI i huset, men du skal dog være opmærksom op at forbindelsen kan være ustabil. Vi anbefaler også at du evt. køber et SIM-kort i lufthavnen når du ankommer.

Huset har flere 4- eller 5 personers værelser. Der kan være 46 frivillige i alt fordelt på forskellige nationaliteter, aldre og projekter de deltager på. I huset er der opholdsrum, badeværelser og køkken. I højsæsonen kan der være dobbelt op på antallet af frivillige og der placeres i en separat fælles hus 100 meter længere nede af vejen. Bliver man placeret her spiser man stadig sammen med de andre i hovedhuset. Man har ikke selv mulighed for at vælge om man bor i hoved huset eller ekstrahuset. Alle fælles faciliteter som pool, have og opholdsrum er dog stadig fuldt tilgængelig for alle.

Der bliver serveret 3 måltider om dagen, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er typisk lokalt mad som ris og grøntsager. Morgenmad er normalt pandekager eller æg eller nogle gange traditionelle ris med mælk og frugt. Frokost og aftensmad er traditionel srilankansk karry med ris eller brød. Måltiderne serveres med salat og frugt for at sikre, at du får et sundt måltid.

Te, kaffe og filtreret vand er til rådighed for de frivillige. Der er desuden 3 køleskabe i området, hvor de frivillige kan opbevare deres egen mad.

Der er en separat privat terrasse på taget, som de frivillige bruger til at solbade på eller deltage i yogatimer, der arrangeres nogle dage.

En gang om måneden arrangeres en guidet cykeltur rundt i lokalområdet (rismarker og lokale landsbyer), BBQ-middag, kulturelle besøg.

Bemærk at der er "udgangsforbud" fra kl. 23.00.

Video af hovedhuset:

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Visum

For at deltage på programmet skal du have et visum til Sri Lanka.

Dette skal søges  online før ankomst. Der er forskellige muligheder afhængig af længden på dit ophold.

Du vil få mere information om visum til Sri Lanka, efter at du er tilmeldt, og din plads er bekræftet. Visumomkostningerne, som betales direkte til immigrationsministeriet i Sri Lanka, er ikke refunderbare.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 weeks 9900
3 weeks 11000
4 weeks 12100
6 weeks 14450
8 weeks 16700
10 weeks 19200
12 weeks 21700
14 weeks 24100
16 weeks 26500
20 weeks 31350
24 weeks 36150

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen. Vi anbefaler, at du venter med at bestille din flybillet, til efter du har bekræftet din plads på projektet.

Hvad er inkluderet i prisen?

Transport

Deltagerne køber deres egne flybilletter og sørger for, at de flyver til den angivne lufthavn. Du bliver hentet og transporteret tilbage til lufthavnen. Hvis du ønsker at tilbringe et par dage i Sri Lanka før eller efter projektets start, vil dette være for din egen regning.


Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Frivillig Sri Lanka

Read more travel reports from participants
Jeg har det helt fantastisk i Sri Lanka! Jeg var i børnehave i sidste uge, og det var meget hyggeligt. Børnene var så glade og smukke! I denne uge er det kvinders empowerment. Kvinderne er meget søde og taknemmelige, og det er meget givende! Hvis jeg kun skulle vælge ét projekt, tror jeg, det skulle være dette!

Caroline Frivillig Sri Lanka Oversat

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommunikerer jeg med dem derhjemme, mens jeg er i Sri Lanka?

Det er ofte dyrt at ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Du kan få et internationalt simkort hos os, som er billigere at bruge. En anden mulighed er at købe et lokalt SIM-kort, men vi kan ikke garantere, at dette er billigere. Hvis du vil sende breve, kan du købe frimærker på et lokalt posthus. Husk at postsystemet i Sri Lanka er langsommere end herhjemme. Der kommer breve, men det kan tage flere uger. Der er internetcaféer og cafeer med Wi-fi, hvor du kan sende e-mail og skype, men vær forberedt på dårlige signaler, der til tider kan gøre skype-opkald udfordrende.

Hvilken slags vaccinationer skal jeg tage, før jeg rejser?

Vi anbefaler at tage en vaccine mod hepatitis A, difteri, stivkrampe, kighoste, polio, tyfus, japansk hjernebetændelse, tuberkulose og muligvis rabies og gul feber (rejser du fra et land med risiko for gul feber, skal du have fået gul feber-vaccinen for at komme ind i Sri Lanka). Der er risiko for gul feber og malaria i visse dele af landet. Vi anbefaler, at du kontakter en vaccineklinik eller egen læge her i Danmark for professionel vejledning. Det er smart at planlægge din hjemrejse, inden du bestiller tid hos lægen. På denne måde ved du, hvilke lande du vil besøge på vejen hjem i hvilke årstider.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja! Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde på frivillige projekter.

Hvor mange lommepenge skal jeg medbringe?

Beløbet du skal medbringe afhænger af, hvor højt dit personlige forbrug er, og om du har tænkt dig at rejse lidt i weekenden. Hvis du skal ud at rejse efter du er færdig med arbejdet, bør du medbringe flere penge til at dække dette. Vi anbefaler at opsætte et separat budget for daglige omkostninger og et for rejser i weekenden. Husk at kost og logi allerede er dækket, så det skal du ikke bruge mange penge til. Vi anbefaler at have mellem 1.000 og 1.500 kroner om ugen til hverdagsting som snacks, vand og transport.

Har du meget socialt samvær med de andre frivillige?

Dette er normalt op til dig som frivillig. De fleste rejser lidt sammen i weekenden, eller de går ud og spiser, tager på markeder eller andre aktiviteter.

Hvad hvis jeg ikke kan lide det?

Hvis du ikke er tilfreds med det, du arbejder med, og ikke vil fortsætte, hvor du er, skal du tale med en af koordinatorerne i Sri Lanka. De gennemgår situationen sammen med dig, og hvis ændringer på arbejdspladsen ikke hjælper, finder de et nyt projekt til dig. Koordinatorerne i Sri Lanka er meget bekymrede for de frivilliges ve og vel, så vær ikke bange for at tale med dem om, hvordan du har det.

Er der aircondition i frivillighuset?

Der er ikke aircondition i frivillighuset, men du kan få dette mod et mindre tillæg, hvis værelserne er ledige.

Skal jeg medbringe en regnfrakke?

Vi anbefaler, at du medbringer en regnfrakke eller paraply.

Er der toiletpapir i frivillighuset?

Ja, men det kan være smart selv at medbringe en rulle eller købe noget når du er der.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sri Lanka » Frivillig Sri Lanka

Camilla H bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!