1. 2. 3. 4. 5. 6.

Frivilligt arbejde med hunde på Sri Lanka

Har hunde en særlig plads i dit hjerte og vil du gerne arbejde tæt sammen med dyrlæger og andre som brænder for at hjælpe hjemløse hunde? Så er dette program helt sikkert noget for dig!

Læs mere

Dog Care

Tag med til Sri Lanka og arbejd med hunde alt imens at du oplever kulturen på første række.

Livet for en hjemløs hund er ikke nemt i Sri Lanka. Viden om hundene, og dyr generelt, er ikke stor i Sri Lanka, og i modsætning til i Danmark, ser de ikke i lige så høj grad hunden som kæledyr. Der er mere hundredetusinde hjemløse hunde, som lider af sult, sygdomme, bliver mishandlet eller gasset ihjel.

De fleste hunde, der lever på gaderne, er i meget dårlig stand. Hun hundene producerer mange hvalpe, som bliver efterladte. De fleste er alt for små til at klare sig selv, så mange af dem dør af sult eller sygdomme.

Formålet med programmet er at give de lokale en bedre forståelse for hunde. De vaccinerer hundene, så man på den måde mindsker sygdomme som f.eks. rabies. En anden af deres opgaver er at sterilisere og kastrere så mange hunde som muligt, og på den måde formindske antallet af hvalpe.

Der er ikke kun hjemløse hunde på stedet, projektet hjælper også folk med hund som kæledyr, der ikke har råd til dyrlægebehandlinger.

Hvis du er interesseret i yderligere information, så læs videre her.

Der er anslået 3 millioner herreløse hunde i Sri Lanka, hvoraf mange lider uhyre gennem underernæring, sygdom og forfærdelige skader. En betydelig del af lokalbefolkningens viden/bevidsthed om hunde (og dyr generelt) er desværre stadig ret begrænset og ofte regressiv, hvilket fører til mishandling og misbrug. De fleste hunde lever på gaden, og mange er i en forfærdelig tilstand. Ukastererede hun hunder producere flere kuld hvalpe hvert år, hvoraf mange simpelthen bliver forladt foran af templer eller ved portene til krisecentre. Disse hvalpe er normalt for små til at have selv den mindste chance for at overleve, medmindre der er sørget for omsorg. Mange af dem dør af sult eller pga. parasitter eller blive offer for dyremishandlere.

Desværre vender den srilankanske regering det blinde øje til for dette problem og gør intet for at understøtte herreløse hundes velbefindende. Derfor er det yderst vigtigt at give disse sårbare hunde et niveau af pleje, som giver dem den bedste chance for at overleve og trives. Med en udpræget mangel på en sikker havn og veterinærbehandling til rådighed for herreløse i Sri Lanka, arbejdet og faciliteterne i dette projekt er en livline for mange ellers dødsdømte hunde. Målet med dette projekt er at give en værdig, glædelig og beskyttet livsstil til disse smukke skabninger og giv dem nye håb, hvor der ikke var nogen før.
De frivillige bruger det meste af deres projekttid på hundeplejefaciliteten til at udføre praktisk arbejde med hunde, der har brug for opmærksomhed og pleje. Ud over dette hjælper man også med forskellige aktiviteter omkring faciliteterne, herunder lokale strande og gader, for at bistå med omsorgsarbejdet og den daglige drift efter behov.

Man kan også deltage på dette projekt som veterinær studerende i tæt samarbejde med de dyrlæger der arbejder her fast. For alle er det dog vigtig at vide at man ikke bare afliver dyrene som er skadede som her i Europa. Så der vil være hunde der er i en langt dårligere forfatning end hvad vi måske forventer herhjemme, men de tror på at et smertefrit liv er et liv værd at leve og afliver ikke dyrene hvis det kan undgås.

Der er mange hunde samlet på et sted - 2500 fordelt ud over hele området. Det kan virke meget overvældende i starten, men de frivillige, som har været der, siger det er meget givende og de kan mærke at deres tilstedeværelse gør en forskel.  Men det kan tage nogle dage at vænne sig til larmen og at man ikke må være alt for blød, da der også kommer skadede hunde ind som skal have fjernet et ben eller har andre større skader. 

Den type opgaver frivillige kan forvente at påtage sig omfatter:
• Højt niveau af engagement med hunde og hundeaktiviteter (leg, kælning osv.)
• Assistere under måltider
• Arbejde med skadede og handicappede hunde og brug af en række rehabilitering teknikker såsom hydroterapi, kørestolsterapi og mere (involverer ugentligt ture til den lokale strand for disse aktiviteter)
• Rengøring af de generelle områder for at opretholde hygiejnen
• Hjælpe med at socialisere bestemte hunde
• Hvalpepleje
• Grundlæggende sårrensning evt
• Lejlighedsvis hjælpe med at bygge forskellige værktøjer til forbedring af hundens erfaring (f.eks. at bygge små skure, værktøj, legetøj osv.)
• Andre daglige opgaver efter behov

Bemærk venligst, at ovenstående sæt af opgaver repræsenterer rækken af opgaver tidligere frivillige har foretaget over tid. Det faktiske sæt af opgaver, der udføres på et givet tidspunkt, afhænger af behovene på jorden i de perioder og er bestemt af hundens ledelse helligdom. Da det er et projekt i den virkelige verden, kan opgaverne også udvikle sig fra tid til anden som på projektets behov og mål.
Hovedvagten foregår om morgenen (normalt fra kl. 8.00 til kl. 12.00), men tidspunkterne kan være ændret lidt afhængigt af årstiden og projektets behov. Der er også mulighed for at afholde eftermiddagsvagter fra tid til anden alt efter projektets behov.

VÆRD AT VIDE

Hurtige fakta om Dog Care
Alder18+ (16 med forældre)
KvalifikationerInget
Længde2-24 uger
AnkomstColombo
Nærkontakt med dyrJa
Antal deltagereMax 25
Burde bestillesGerne 4-6 uger før afrejse
StartdatoÅret rundt
Frivilligt arbejdeFrivilligt arbejde med dyrSurfingNærkontakt med dyrArbejd med dyr
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Jeg har det fantastisk, fortryd ikke et sekund, at jeg tog afsted. Det er noget af en oplevelse, og jeg sidder tilbage med mange indtryk.

Mari Dog CareOversat

Projekt


Som frivillig på dette projekt vil du arbejde cirka 4-6 timer om dagen mandag til fredag. Arbejdstiden er typisk mellem 08:30 – 12.30 eller fra 12:30 – 16:30.

Der er mange forskellige opgaver heriblandt

Hvis du er under uddannelse eller uddannet dyrlæge kan du deltage på dette program i praktik – her vil dine opgaver være mere klinik baseret og du vil følge de lokale dyrlæger og assisterer hvor du kan og afhængig af dine evner. Prisen vil da være en smule højere, da der foregår mere supervision når det er som en del af en praktik. Spørg gerne ind til dette inden du tilmelder dig.

Fritid

Fælleshuset ligger kun 5 minutters gang, fra en populær surfer strand. Her opholder mange af de frivillige sig typisk, når de har fri. I nærheden af huset ligger også et shoppingcenter med cafeer og butikker.

Projektet arrangerer nogle hyggelige aktiviteter, som f.eks.

Du har fri i weekenderne, og her kan vores partner hjælpe med at booke diverse ture.

Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold

Under dit ophold vil du bo i vores partners hus for alle frivillige. Huset ligger i Galle og kan huse op til 46 personer ad gangen. Det er et såkaldt fælleshus, som både rummer kontor til de ansatte og er hjem for de frivillige. Der er WIFI i huset, men du skal dog være opmærksom op at forbindelsen kan være ustabil. Vi anbefaler også at du evt. køber et SIM-kort i lufthavnen når du ankommer.

Huset har flere 4- eller 5 personers værelser. Der kan være 46 frivillige i alt fordelt på forskellige nationaliteter, aldre og projekter de deltager på. I huset er der opholdsrum, badeværelser og køkken, fælles arealer. terrasser og pool.

Der bliver serveret 3 måltider om dagen, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er typisk lokalt mad som ris og grøntsager.

Der kan i perioder være helt fyldt op i fælleshuset af frivillige, så har vores partner allieret sig med 2 gæstehuse længere nede af vejen hvor man bor. Her er lidt mere ro, men man har stadig fuld adgang til fælleshuset, poolen, madsalen med mere. Flere af vores deltagere har prøvet at bo begge steder og har nydt at prøve begge dele.

I juli og august er der mange unge deltagere (16-19 år) fra Tyskland, som bruger deres sommerferie som frivillige og bor i huset. Her vil der være en lidt anden vibe blandt de frivillige, da aldersforskellen kan være stor op til de andre frivillige. Er man lidt ældre kan man overveje at ligge sit ophold uden for disse to måneder.

Jeg har det fantastisk, fortryd ikke et sekund, at jeg tog afsted. Det er noget af en oplevelse, og jeg sidder tilbage med mange indtryk.

Mari Dog CareOversat

Hvorfor Dog Care med GoXplore?

  • Arbejd med herreløse hunde på Sri Lanka
  • Orienteringsdag efter ankomst med træning
  • Et livs eventyr!
  • Alt organiseret inden du tager hjemmefra
  • Oplev smukke Sri Lanka
  • Opfølgning under hele programmet og 24/7 support
  • Kost og logi (3 måltider om dagen) i hele projektperioden
  • Ugentlige yogaklasser og filmaftener og månedlige guidede cykelture, BBQ og tempelbesøg
  • Sociale aktiviteter med andre praktikanter og frivillige
  • Personlig vejledning og tips under hele forløbet inden afrejse

Visum

For at deltage på programmet skal du have et visum til Sri Lanka.

Dette skal søges  online før ankomst. Der er forskellige muligheder afhængig af længden på dit ophold.

Du vil få mere information om visum til Sri Lanka, efter at du er tilmeldt, og din plads er bekræftet. Visumomkostningerne, som betales direkte til immigrationsministeriet i Sri Lanka, er ikke refunderbare.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer

Startdatoer

Ankomst og afrejse er altid om lørdagen. Projektet har åbent året rundt.

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme til Colombo Bandaranaike International Airport om lørdagen i mellem klokken 6.00 – 10.00 eller 14.30 – 18.30. Her vil du blive mødt af en medarbejder, og kørt til din indkvartering i Galle, en tur på 2 timer. Her vil du møde de andre frivillige som alle bor i et stort fælles hus med plads til 46 personer.

Hjemrejsen er også lørdag, her kan du booke flyafgange mellem 9.00-13.00 og igen 17.30-21.30. Gør du det er der arrangeret transport tilbage til lufthavnen.

Ankomst og afrejse uden for disse tidspunkter er mulige, enten benytter man den af os arrangerede transport og venter evt. det ekstra i lufthavnen eller man kan tilvælge en privat transfer til 65USD/ pr vej.

7 dages rundrejse på Sri Lanka

Hvis du ønsker at se meget på kort tid, kan vi anbefale at afslutte din tid på Sri Lanka med en fantastisk rundrejse. I løbet af 7 dage vil du opleve mange af øens højdepunkter, herunder en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, togturen fra Ella til Nanu Oya, Kandy, Sigiriya, Dambulla og Negombo. Rundrejsen starter i Galle og slutter ikke langt fra lufthavnen i Colombo, så vi anbefaler, at du tilføjer denne til slutningen af dit ophold. Turen er forbeholdt deltagere på vores Sri Lanka programmer.


Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 10300
4 uger 12950
6 uger 15650
8 uger 18300
10 uger 20950
12 uger 23650

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen. Vi anbefaler, at du venter med at bestille din flybillet, til efter du har bekræftet din plads på projektet.

Der er mulighed for at kombinere forskellige projekter på Sri Lanka f.eks. nogle uger på hvert, det koster kun et lille administrationsgebyr til vores partner ca 750 kr.

OBS. Ønsker du en længer periode på dete projekt end 12 uger er det muligt - kontakt os for pris. Vi vil dog klart anbefale at man ved et længere ophold på Sri Lanka kombinerer og prøver forskellige projekter af.

INKLUDERET I PRISEN

HVAD ER IKKE INKLUDERET


Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Dog Care

Read more travel reports from participants
Jeg har det fantastisk, fortryd ikke et sekund, at jeg tog afsted. Det er noget af en oplevelse, og jeg sidder tilbage med mange indtryk.

Mari Dog CareOversat

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvor i landet er det

Projektet ligger i byen Galle i det sydlige Sri Lanka.

Startdatoer

Ankomst og afrejse er altid om lørdagen. Projektet har åbent året rundt.

Ankomst og Afrejse

Du skal ankomme til Colombo Bandaranaike International Airport om lørdagen i mellem klokken 6.00 – 10.00 eller 14.30 – 18.30. Her vil du blive mødt af en medarbejder, og kørt til din indkvartering i Galle, en tur på 2 timer. Her vil du møde de andre frivillige som alle bor i et stort fælles hus med plads til 46 personer. Hjemrejsen er også lørdag, her kan du booke flyafgange mellem 9.00-13.00 og igen 17.30-21.30. Gør du det er der arrangeret transport tilbage til lufthavnen. Ankomst og afrejse uden for disse tidspunkter er mulige, enten benytter man den af os arrangerede transport og venter evt. det ekstra i lufthavnen eller man kan tilvælge en privat transfer til 65 USD/ pr vej.

Ansøgningsfrist

Du skal gerne booke din rejse mindst 4-6 uger før planlagt ankomst til Sri Lanka. Programmet kan i visse perioder være fuldt booket, så kontakt os gerne, og vi vil gøre hvad vi kan for at opfylde dit ønske om startdato.

Alder

Der er ingen aldersgrænse, du skal bare være sund og rask.

Varighed

Minimum 3 uger og op til 20 uger.

Antal deltagere

Der kan være op til 25 frivillige på projektet af gangen.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sri Lanka » Dog Care

Siste nyhed: Praktik i udlandet som Veterinærsygeplejeske