1. Unawatuna strand - 100m fra frivillighetshuset. 2. Baby skilpadder på vei til havet. 3. Stilt fishing på Sri Lanka. 5. Nedgraving av skilpaddeegg på klekkeriet 6. Yoga minst 1 gang i uken ved frivillighets huset i Galle

Frivilligt arbejde med skildpadder på Sri Lanka

Vil du arbejde med skildpadder på en af ​​verdens fineste destinationer? Så, dette er din chance! Bo lige ved den vidunderlige Unawatuna-strand og vær med til at bevare havskildpaddebestanden i vidunderlige Sri Lanka.

Læs mere

Sea Turtle Conservation

Tag med til smukke Sri Lanka, og hjælp havskildpadderne, alt imens du får en fantastisk oplevelse.

Der er mange naturlige ynglesteder for havskildpadder i Sri Lanka. Men desværre bliver de forstyrret af mennesker, rovdyr og hunde, hvis de ikke bliver overvåget. For at beskytte skildpadderne har regeringen i Sri Lanka godkendt 22 ynglesteder langs landets vestlige/sydlige kystlinje, hvor hovedformålet er skildpaddernes velfærd og at øge deres antal.

Arbejdet består i, at beskytte æggene fra rovdyr og mennesker, passe ungerne, pleje de syge og skadede skildpadder, fodre dem og udsætte de sunde skildpadder i havet, når de er klar til det.

For at projektet kan overleve, lever de også af indtægter fra turister, som besøger stederne og lærer om skildpadderne og deres naturlige habitat.

Udover at arbejde på ynglestederne, vil du også hjælpe til med at holde strandene rene og fri for plastik og andet affald.

Du hjælper desuden med at formidle information til lokale børn om vigtigheden af havskildpadderne og generelt bevarelse af naturen.

Programmet er en fed kombination af frivilligt arbejde og ferie!

Programmet kan sagtens kombineres med andre programmer på Sri Lanka hvis du vil have forskellige oplevelser og projekter.

Sri Lanka er en meget eftertragtet destination og vores partner melder komplet booket på skildpadde projektet i perioden: 17.08.24 til 21.09.24

Hurtige fakta om Sea Turtle Conservation
Alder16 år og op
KvalifikationerPassion for naturen
AnkomstColombo
Nærkontakt med dyrJa
Antal deltagereDer kan være op til 25 frivillige ad gangen
Burde bestilles6-8 uger før ønsket afrejse
Frivilligt arbejde med dyrNærkontakt med dyrHavets verdenSkildpadderFamilievenlig
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Jeg har det fantastisk, fortryd ikke et sekund, at jeg tog afsted. Det er noget af en oplevelse, og jeg sidder tilbage med mange indtryk.

Mari Sea Turtle ConservationOversat

Projekt

Det kan variere fra dag til dag, hvad opgaverne består af, men du vil typisk arbejde med skildpadde-udklækning 3 dage om ugen, en dag med strandrengøring og en dag med lokalsamfundet. Vi kan ikke på forhånd sige, hvordan dagene kommer til at ligge, da det har med vind og vejr at gøre, men en uge kan f.eks. se således ud:

Mandage, onsdage og fredage: Generelt omkring 2,5-3 timers arbejde ved skildpaddernes rugeområde. Typisk vil tiderne ligge om morgenen fra kl. 7.30-10.30. Arbejdet her er fysisk krævende, da det drejer sig om at rense skildpadderne, fodre dem, fylde tanke med havvand, rense det generelle rugeområde mm. De fleste er ret trætte ved afslutningen af deres arbejde, da de hele tiden er i gang. Så på programmet mener de at 2-3 timer er passende for en dag.

Tirsdage: Her er der tid til et særligt projekt, arbejde med lokalsamfundet. Det kan være at lave skilte ud af træ. Formidle om skildpadders adfærd til turister og de lokale, om hvordan man behandler dem, og hvad man ikke må gøre. Der kan komme skoler hen til projektet, så man kan være med til at formidle til større grupper.
Projektet forventer at du også selv tager initiativ og kommer med forslag, og ikke forventer, der er lavet en plan på forhånd. Dette planlægges sammen som gruppe ved ankomsten. Planen tilrettelægges ud fra de frivilliges færdigheder og interesser.

Torsdage: Rengøring på stranden! Dette er et trængende behov, da plastik og almindeligt affald skader havet omkring Sri Lanka. Derfor har projektet besluttet at dedikere en hel dag hver uge til dette. De har støtte fra den lokale regering, som er meget taknemmelig for hjælpen. Du vil typisk være ude omkring 2-4 timer på denne opgave. Det er igen ret fysisk krævende, men de forsøger også, at gøre det sjovt.

Ekstra:
Udklækningen sker typisk mellem december og april. Højsæsonen løber fra januar til marts. I denne periode man kan være heldig at opleve den naturlige udklækning på stranden om natten.

Projektet ligger cirka 45 minutters kørsel fra de frivilliges hus. Du bliver kørt frem og tilbage.

Arbejdstid

Man arbejder typisk mellem 3 og 4 timer om dagen mandag til fredag. Du har fri i weekenderne til afslapning eller til ture rundt i Sri Lanka. Med transport frem og tilbage mellem projekterne, kan du være på farten 5 timer om dagen, men der er stadig masser af tid til at slappe af og nyde Sri Lanka.

Fritid
Det frivillige hus ligger kun 5 minutters gang, fra en populær surfer strand. Og det er her mange frivillige typisk er når de har fri. I nærheden af huset ligger også et shoppingcenter med cafeer og butikker.

Projektet arrangerer også nogen hyggelige timer sammen:

Du har fri i weekenderne, og her kan vores partner hjælpe med at booke diverse ture.

Send denne siden til mig som PDF

Start datoer

Startdatoer
Ankomst og afrejse er altid om lørdagen. Projektet har åbent året rundt.

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme til Colombo Bandaranaike International Airport om lørdagen i mellem klokken 6.00 – 10.00 eller 14.30 – 18.30. Her vil du blive mødt af en medarbejder, og kørt til din indkvartering i Galle, en tur på 2 timer. Her vil du møde de andre frivillige som alle bor i et stort fælles hus med plads til 46 personer.

Hjemrejsen er også lørdag, her kan du booke flyafgange mellem 9.00-13.00 og igen 17.30-21.30. Gør du det er der arrangeret transport tilbage til lufthavnen.

Ankomst og afrejse uden for disse tidspunkter er mulige, enten benytter man den af os arrangerede transport og venter evt. det ekstra i lufthavnen eller man kan tilvælge en privat transfer til 65USD/ pr vej.

7 dages rundrejse på Sri Lanka

Hvis du ønsker at se meget på kort tid, kan vi anbefale at afslutte din tid på Sri Lanka med en fantastisk rundrejse.I løbet af 7 dage vil du opleve mange af øens højdepunkter, herunder en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, togturen fra Ella til Nanu Oya, Kandy, Sigiriya, Dambulla og Negombo. Rundrejsen starter i Galle og slutter ikke langt fra lufthavnen i Colombo, så vi anbefaler, at du tilføjer denne til slutningen af dit ophold. Turen er forbeholdt deltagere på vores Sri Lanka programmer.

En ting, der har gjort mest indtryk, er selve landet! Super dejlig natur, søde mennesker og meget at opleve!

Aurora Sea Turtle ConservationOversat

Hvorfor Sea Turtle Conservation med GoXplore?

  • Kost og logi (3 måltider om dagen) i hele projektperioden
  • Ugentlige yogaklasser og filmaftener og månedlige guidede cykelture, BBQ og tempelbesøg
  • Orienteringsdag efter ankomst med træning
  • Opfølgning under hele programmet og 24/7 support
  • Gratis brug af svømmehallen ved frivillighuset
  • Personlig vejledning og tips under hele forløbet inden afrejse
  • Du kan få hjælp til at bestille flybillet og forsikring, hvis du har brug for det
  • Du får overblik over andre, der rejser gennem os samtidig med dig
  • Sociale aktiviteter med andre praktikanter og frivillige
  • Afhentning og aflevering i lufthavnen i Colombo til og fra frivillighuset

Boligforhold

Under dit ophold vil du bo i vores partners hus for alle frivillige. Huset ligger i Galle og kan huse op til 46 personer ad gangen. Det er et såkaldt fælleshus, som både rummer kontor til de ansatte og er hjem for de frivillige. Der er WIFI i huset, men du skal dog være opmærksom op at forbindelsen kan være ustabil. Vi anbefaler også at du evt. køber et SIM-kort i lufthavnen når du ankommer.

Huset har flere 4- eller 5 personers værelser. Der kan være 46 frivillige i alt fordelt på forskellige nationaliteter, aldre og projekter de deltager på. I huset er der opholdsrum, badeværelser og køkken. I højsæsonen kan der være dobbelt op på antallet af frivillige og der placeres i en separat fælles hus 100 meter længere nede af vejen. Bliver man placeret her spiser man stadig sammen med de andre i hovedhuset. Man har ikke selv mulighed for at vælge om man bor i hoved huset eller ekstrahuset. Alle fælles faciliteter som pool, have og opholdsrum er dog stadig fuldt tilgængelig for alle.

Der bliver serveret 3 måltider om dagen, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er typisk lokalt mad som ris og grøntsager. Morgenmad er normalt pandekager eller æg eller nogle gange traditionelle ris med mælk og frugt. Frokost og aftensmad er traditionel srilankansk karry med ris eller brød. Måltiderne serveres med salat og frugt for at sikre, at du får et sundt måltid.

Te, kaffe og filtreret vand er til rådighed for de frivillige. Der er desuden 3 køleskabe i området, hvor de frivillige kan opbevare deres egen mad.

Der er en separat privat terrasse på taget, som de frivillige bruger til at solbade på eller deltage i yogatimer, der arrangeres nogle dage.

En gang om måneden arrangeres en guidet cykeltur rundt i lokalområdet (rismarker og lokale landsbyer), BBQ-middag, kulturelle besøg.

Bemærk at der er "udgangsforbud" fra kl. 23.00.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Visum

For at deltage på programmet skal du have et visum til Sri Lanka.

Dette skal søges  online før ankomst. Der er forskellige muligheder afhængig af længden på dit ophold.

Du vil få mere information om visum til Sri Lanka, efter at du er tilmeldt, og din plads er bekræftet. Visumomkostningerne, som betales direkte til immigrationsministeriet i Sri Lanka, er ikke refunderbare.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 weeks 10400
3 weeks 11650
4 weeks 12950
5 weeks 13050
6 weeks 14500
7 weeks 15950
8 weeks 17400
9 weeks 18900
10 weeks 20300
12 weeks 23250
14 weeks 26150
16 weeks 29100
20 weeks 34250
24 weeks 39350

Der er mulighed for at kombinere forskellige projekter på Sri Lanka f.eks. nogle uger på hvert, det koster kun et lille administrationsgebyr til vores partner.

INKLUDERET I PRISEN

HVAD ER IKKE INKLUDERET

NYHED 2023! Lyst til at udforske Sri Lanka mere mens du er her. Hvad med at tage på en 7 dage/ 6 nætter Culture & Adventure tur? Mere information om dette fremsendes efter tilmelding.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Jeg har haft en helt fantastisk tid på havskildpaddeprojektet, og Sri Lanka har en særlig plads i mit hjerte! Alle de smukke steder, jeg har set, alt, hvad jeg har oplevet, og de dejlige mennesker, jeg har mødt, vil forblive hos mig for evigt.

Amanda Sea Turtle ConservationOversat

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommunikerer jeg med dem derhjemme, mens jeg er i Sri Lanka?

Det er ofte dyrt at ringe fra og til Sri Lanka med et danskt abonnement. Du kan få et internationalt SIM-kort hos os, som er billigere at bruge end Telenor f.eks. En anden mulighed er at købe et lokalt sim-kort, men vi kan ikke garantere, at dette er billigere. Hvis du vil sende breve, kan du købe frimærker på et lokalt posthus. Husk at postsystemet i Sri Lanka er langsommere end herhjemme. Der kommer breve, men det kan tage flere uger. Der er internetcaféer og cafeer med Wi-fi, hvor du kan sende e-mail og skype, men vær forberedt på dårlige signaler, der til tider kan gøre skype-opkald udfordrende.


Hvilken slags vaccinationer skal jeg tage, før jeg rejser?

Vi anbefaler at tage en vaccine mod hepatitis A, difteri, stivkrampe, kighoste, polio, tyfus, japansk hjernebetændelse, tuberkulose og muligvis rabies og gul feber (rejser du fra et land med risiko for gul feber, skal du have fået gul feber-vaccinen for at komme ind i Sri Lanka). Der er risiko for gul feber og malaria i visse dele af landet. Vi anbefaler, at du kontakter vaccinationsklinik for professionel vejledning. Det er smart at planlægge din hjemrejse, inden du bestiller tid hos lægen. På denne måde ved du, hvilke lande du vil besøge på vejen hjem i hvilke årstider.


Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja! Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde på frivillige projekter.


Hvor mange lommepenge skal jeg medbringe?

Beløbet du skal medbringe afhænger af, hvor højt dit personlige forbrug er, og om du har tænkt dig at rejse lidt i weekenden. Hvis du skal ud at rejse efter du er færdig med arbejdet, bør du medbringe flere penge til at dække dette. Vi anbefaler at opsætte et separat budget for daglige omkostninger og et for rejser i weekenden. Husk at kost og logi allerede er dækket, så det skal du ikke bruge mange penge til. Vi anbefaler at have mellem 1.000 og 1.500 kroner om ugen til hverdagsting som snacks, vand og transport.


Har du meget socialt samvær med de andre frivillige?

Dette er normalt op til dig som frivillig. De fleste rejser lidt sammen i weekenden, eller de går ud og spiser, tager på markeder eller andre aktiviteter.

Hvad hvis jeg ikke kan lide det?

Hvis du ikke er tilfreds med det, du arbejder med, og ikke vil fortsætte, hvor du er, skal du tale med en af koordinatorerne i Sri Lanka. De gennemgår situationen sammen med dig, og hvis ændringer på arbejdspladsen ikke hjælper, finder de et nyt projekt til dig. Koordinatorerne i Sri Lanka er meget bekymrede for de frivilliges ve og vel, så vær ikke bange for at tale med dem om, hvordan du har det.

Er der aircondition på frivillighuset?

Der er ikke aircondition på frivillighuset, men du kan få dette mod et mindre tillæg. Vi anbefaler, at du medbringer en lille ventilator.

Skal jeg medbringe en regnfrakke?

Vi anbefaler, at du medbringer en regnfrakke eller paraply.


Er der toiletpapir på frivilligcentret?

Vi anbefaler, at du medbringer dette.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sri Lanka » Sea Turtle Conservation

Magnus L bestilte Work & Travel New Zealand All Set. Noe for deg?!