1. Mating av dyr på Wildlife Rescue Centre 3. Dyr i håret 4. Aper overalt. 5. Baby apekatt 6. Skilpadder

Frivilligt arbejde med dyr i Namibia

Arbejd som frivillig i Namibia, og få mulighed for at komme i tæt kontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antiloper, heste og mange flere. Et unikt og utroligt eventyr venter på dig!

Læs mere

Wildlife Rescue Centre

N/A'an ku SÉ (Naankuse) ligger ca. 40 km uden for Windhoek, og drives af en meget dedikeret og miljøbevidst kvinde ved navn Marlice van Vuuren. Hun driver dette sammen med sin mand og familie. Marlice er kendt i Namibia for at være miljøforkæmper og dyreelsker. Hun er ikke kun optaget af natur og dyr, men er også optaget af at kunne hjælpe det lokale stammefolk, San Bushmen, som anses for at være de ældste mennesker i verden. De har blandt andet deres egen skole på projektet for børnene og et sundhedscenter.

Gården ligger i et naturreservat som er 3.200 hektar stort, og som er et fantastisk naturområde, og du får virkelig oplevet Namibias smukke natur, når det er bedst. Projektets sigte er at beskytte og bevare den skrøbelige natur og ikke mindst dyrelivet. Deres hensigt er, at gården og reservatet skal være et sikkert sted for forældreløse og tilskadekomne dyr, der har brug for hjælp, pleje og genoptræning. Den grundlæggende vision er, at vilde dyr hører til i naturen, og de har fokus på at rehabilitere tilskadekomne dyr med det mål, at de skal kunne slippes helt fri igen, og leve videre uden påvirkning eller indblanding fra mennesker. Desværre er det ikke alle dyr, der kommer til projektet, der af forskellige årsager kan returneres til naturen. Disse dyr får stadig en ny chance for at leve et trygt og godt liv på gården, og få den bedste opfølgning og pleje de kan få.

Mange af de dyr, der er kommet til gården, er kommet dertil, fordi de er blevet fundet hårdt sårede, forældreløse, holdt som kæledyr eller holdt i fangenskab under dårlige forhold uden mulighed for at kunne klare sig selv i naturen. Ingen af disse dyr ville have overlevet i naturen, hvis de ikke var kommet til Naankuse og fået pleje, mad og medicin. Hvis der er muligheder for, at dyrene kan blive 100 % rehabiliteret, så de kan klare sig selv i det fri, så er det første mulighed. De ønsker ikke at holde dyr på reservatet, der kan klare sig fint på egen hånd.

Ingen dyr bliver afvist, og projektet ønsker at beskytte og hjælpe dyrene uanset dyreart. En lille fugl er lige så vigtig som en løve. Alle dyr har samme værdi, og alle får en ny chance hos Naankuse.

Som frivillig vil du opleve, at du er en del af et seriøst og dygtigt team, der bruger al sin tid på at bevare naturen og dyrene. Du får mulighed for at arbejde hands-on med dyr, der har brug for pleje og aktivering.

Generel information om projektet

Projektet er meget populært og er derfor fuldt booket meget tidligt.  Vi anbefaler derfor at man tilmelder sig mindst 4 måneder før ønsket startdato, men forhør dig gerne om der er plads hvis du tilmelder dig med kort varsel. Minimumslængden er to uger,  og det er fordi det tager 2 uger at komme igennem alle de forskellige opgaver og aktiviteter der er sat op. De fleste deltagere  fire til otte uger på projektet og kombinerer det ofte med 1 eller flere af de projektuger, der tilbydes andre steder i Namibia. Du kan være på projektet i op til 3 måneder, som er max længde på visummet.

På fridagene har de frivillige mulighed for at deltage i forskellige udflugter mod merpris, men bemærk at der er tale om udflugter over flere dage. Du får mere information om de forskellige udflugter, når du er ankommet i Namibia og deltager på informationsmødet som afholdes for alle nyankomne. Om søndagen er der mulighed for at tage med Windhoek på en dagstur eller tage til frokost hygge oppe på lodgen.

Play

Hvem kan deltage?

For at deltage i dette program skal du være over 18 år og du skal gerne kunne snakke engelsk.  Der er ingen anden aldersgrænse, så længe du elsker dyr, er i god fysisk form og ikke er bange for at tage fat, så passer dette program til alle! Da projektet omhandler vilde dyr, er det vigtigt, at du er fleksibel. Ingen dag vil være ens i det vilde dyrerige! Da du skal have med vilde dyr at gøre, er det vigtigt at følge sikre retningslinjer, opføre dig ydmygt og klæde dig på en respektful måde.

Hurtige fakta om Wildlife Rescue Centre
Alderfra 18 år
KvalifikationerPassion for arbejdet med dyr.
LængdeFra 2 til 12 uger
AnkomstWindhoek
Betalt arbejdeNej
Nærkontakt med dyrJa
Antal deltagereMaks 80 totalt
Burde bestilles2-3 mdr inden afrejse
Frivilligt arbejdeFrivilligt arbejde med dyrMiljøbeskyttelseNæsehornFrivilligt arbejde med børnNærkontakt med dyrArbejd med dyrMedicin og plejeFamilievenligVeterinær
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
jeg har det super fedt! Alle hernede er vildt søde og rare mennesker og så er de altid gode for en joke. Jeg kan ikke vælge en ting som har været det fedeste, for det er det hele! Det er helheden af de mennesker her er, både frivillige fra hele verden men også personalet, samt alt det man oplever hver dag! En rygsæk er ikke nok til minder, der skal jeg nok bruge mere end en kuffert😅 Jeg ville ikke have været denne rejse foruden!

Kathleen Albertsen Wildlife Rescue Centre

Arbejde

Gården er stor, og der er mange forskellige arter på gården, hvor hvert eneste dyr er lige så vigtigt som det andet. Der er flere og flere dyr, der har brug for hjælp, og opgaverne vil være mange og varierede. Du kommer nok ikke til at kede dig på dette program, og der er altid noget at lave.

Som frivillig får du mulighed for at arbejde hands-on med blandt andet store katte, bavianer og andre dyr på projektet. Du vil lære om deres adfærdsmønstre og lære om de forskellige dyrearter. Hvis der er unger med på projektet, lærer du, hvordan du passer dem, og hvordan du fodrer og passer dem. Du vil være med til at passe eventuelle syge dyr på projektet, og du lærer af medarbejderne, hvordan du bedst kan bevare det afrikanske dyreliv og økosystem med din hjælp. Formålet med projektet er at kunne slippe de dyr, der har muligheden tilbage, ud i det fri, så de kan leve videre uden påvirkning og indblanding fra mennesker. For de dyr, der ikke kan slippes løs igen, ønsker projektet at gøre det så frit og behageligt som muligt, så de bliver i stand til at leve deres liv i trygge rammer.

Dem, der arbejder på projektet, vil give dig en introduktion og lære dig, hvordan du passer på hvert enkelt dyr, da de alle har forskellige behov. Du vil have mindre kontakt med de dyr, der skal genindføres i naturen igen, da projektet ønsker, at de skal være så vilde som muligt.

På projektet arbejder du i grupper, hvor du roterer opgaver hver dag. Du har to hovedopgaver om dagen. Det tager normalt omkring 10 dage, før du har deltaget i alle opgaverne, så derfor er minimumsophold på gården 2 uger for at få mest muligt ud af dit ophold.

Arbejdsopgaver (varierer efter behov)

Forbehold : antallet af dyr og deres arter kan variere.

Som frivillig begynder du tidligt om morgenen med at gøre dig klar til at møde resten af gruppen til morgenmad, hvor I planlægger resten af dagen. Det er vigtigt at være fleksibel, når du arbejder med dyr. Nogle dage kan blive længere, mens andre kan blive kortere. Arbejdstiden varierer derfor fra dag til dag. Af og til kan I tage en pause, hvis det er for varmt udenfor.

I weekenderne har du som udgangspunkt fri, dog er der enkelte vagter på skift, da dyrene skal have mad, også selvom det er weekend. ellers så er lørdag den dag hvor der oftest planlægges nogle sjove fællesaktiviteter man kan deltage i hvis man har lyst. Er du mere typen der vil slappe af ved poolen med en god bog, gå en tur i reservatet, spille fodbold eller bare slappe af så er det helt op til dig.

Om søndagen er der som regel en tur til Windhoek, hvor du har mulighed for at gå på café, shoppe eller bare udforske byen. Du kan også tage en frokost eftermiddag på lodgen og hygge med andre frivillige som nyder en dag i lidt mere luksuriøse omgivelser. Hvis du ønsker lidt mere luksus, kan du vælge at bo på lodgen, der findes på reservatet, hvis der er ledige værelser. Dette afhænger helt af tilgængelighed, og man betaler så for 1-2 nætters opgradering. 

Det mest normale er at tage minimum 2 eller flere uger på Naankuse hovedfarm og eventuelt kombinerer  dit ophold i Namibia med  1 eller flere uger på andre projekter.  De er fordelt ud på forskellige lokationer i Namibia og på den måde har du muligheden for at opleve mere af dette naturskønne land som spænder fra tør ørken til de milde havkyster.

Der er også mulighed for at vælge udelukkede at have sit ophold på f.eks. Harnas, Lifeline Clinic eller en af de andre projekter som vi tilbyder - tag gerne en snak med os om dine muligheder!

Nyhed: 2 uger special program:  Veterinary Experience  hvor du sammen med andre frivillige og dyrlægen gennemgår et program over 2 uger der er meget veterinær fokus. Dette er specielt godt egnet til deltagere som praktik i forbindelse med deres uddannelse.
Der er KUN 10 pladser - så du skal være hurtig! Disse to uger har stor fokus på Veterinær opgaver og har rigtig meget "hands on". Kontakt os for mere information hvis dette er noget for dig. Se mere under startdatoer.

Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold

På gården bor du i 2 eller 3 personers 'telte'. Se billederne herunder, det er ikke telte, du tager med på din rejse :) I er delt op i grupper med venner eller familie, du rejser med. Hvis du rejser alene, vil du blive grupperet med andre, der rejser alene (samme køn).

Det varme vand opvarmes af et solpanel, så der er en grænse for, hvor længe du kan stå under et varmt brusebad. Der er ikke strøm på værelserne/teltene, men man kan lade ting op i fællesarealet.

Tre måltider om dagen er inkluderet i programprisen, og dette er international mad. Vegetarer og andre med særlige kostbehov er naturligvis også velkomne. Det skal projektet så vide om i god tid. Vandet er sikkert at drikke på projektet, så længe det tappes under et halvtag. I weekenden arrangeres der ofte lokal braai (grill). Du har mulighed for at købe drinks, snacks, is m.m  i den lokale butik på projektet, men bemærk at den kun er åben 2 timer om dagen ( i frokostpausen)

Projektet tilbyder vasketjeneste. Der er normalt wifi tilgængeligt i fællesområdet, men det kan være lidt ustabilt, så mange vælger at købe et lokalt sim-kort med nogle GB data for et par hundrede kroner. Disse kan købes i butikken (eller i lufthavnen, hvis du har tid ved ankomsten).

HUSK - vores sommer deres vinter og selv i Afrika kan der blive koldt og -8 om natten er ikke unormalt.  Vandet i rørene kan fryse til og der kan være dage hvor det ikke er muligt at komme i bad - så en pakke vådservietter og termoundertøj er godt at have med i kufferten hvis du skal være der  juni-august.

Der gennemføres en større ombygning af selve fællesområdet for de frivillige også kaldet lapa'en, hen over Juni-September 2024. 

Jeg havde en helt fantastisk tur til Namibia, og kom tæt på dyrene og fik nogle nye søde venner. Det var rart for mig, at have GoXplore i ryggen gennem mit ophold, det gjorde jeg følte mig tryg fordi jeg altid havde nogen at ringe til eller stille spørgsmål hvis der skulle ske noget.

Sofie Mørch Hellerup Wildlife Rescue Centre

Hvorfor Wildlife Rescue Centre med GoXplore?

  • Deltage og hjælpe med fodring af dyrene
  • Mød frivillige fra hele verden og få venner for livet
  • Lær dyrs adfærd og omsorg
  • Tæt møde med løver, geparder, leoparder og mange andre arter
  • Oplev det bedste fra naturen og omgivelserne
  • Du vil spise middag under stjernerne, mens du lytter til naturens lyd omkring dig
  • pleje og håndtere dyr alt efter deres behov
  • Mulighed for at deltage i forskellige udflugter
  • Udforsk Windhoek
  • Vågn op til løvernes brøl og andre fantastiske lyde fra dyrene

Projektuger

Som frivillig på Wildlife Rescue Centre har du muligheden for at kombinere hovedprojektet( Naankuse) med en eller flere uger på delprojekter. Dette anbefaler vi til alle, der planlægger et ophold på 3 uger eller mere. Det betyder, at hvis du rejser i alt 4 uger, kan du for eksempel tilbringe 3 uger på hovedprojektet og 1 uge på et delprojekt. Disse delprojekter er placeret i forskellige dele af Namibia, udover skolen, og dette giver dig også en fantastisk mulighed for at udforske mere af Namibia og blive bedre kendt med landet. Som udgangspunkt koster det ikke noget ekstra at deltage på disse projekter med mindre andet er anført ud for projekt beskrivelse. Der opkræves dog et tillæg på 1300 kr for dem hvor der arrangeres kørsel til og fra projektet - nogle ligger flere timer væk og tillægget dækker de ekstra omkostninger der er forbundet hermed.

Har du kun kort tid til rådighed og rigtig gerne kun vil bruge disse på delprojekterne, så kontakt os så ser vi hvad der kan lade sig gøre. Nogle kan kombineres og andre kræver et minimumsophold på hovedfarmen i en uge pga. startdatoerne og transport. Du kan f.eks godt vælge udelukkende at tage dine uger på Harnas. Så skal du ankomme til Namibia søndag og være en nat på hovedfarmen inden du transporteres til Harnas. Bare spørg - vi hjælper gerne!

Hvis du vil have vores bedste råd - planlæg hellere længere tid i Namibia end du i første omgang tænker - få bestilt så mange af projektugerne hjemmefra for de er vældig populære og der kan max. deltage 10 personer af gangen på disse. Er du i tvivl om hvilke du skal vælge, er der en kort beskrivelse herunder, men ellers så ring til os - vi har været der og prøvet dem af og har hver vores favoritter.

Neuras Adventure Week

Utrolige vandreture og verdens højeste sandklitter er blot nogle af de eventyrlige aktiviteter, der lokker. Her vil du bo på vingården Neuras og have mulighed for at deltage i flere udflugter, herunder Sossusvlei (meget populært!!), Hauchabfontein, Naukluft Park Excursion, Quiver Tree sunrise breakfast & Hike og en vintur specielt for frivillige. Bemærk venligst, at udgifter til udflugterne ikke er inkluderet i programprisen. Du vil kan selv vælge om du vil deltage i alle udflugter mens du er på Neuras eller kun nogen af dem. Vælger du alle svarer det til en samlet udgift på 2800 N$ svarende til ca. 1200 kr.) Disse kan først betales på stedet.
Lørdag - Lørdag: tillæg til programpris: 1300 kr. til kørsel - Dette opkræves sammen med slutfakturaen for programmet.

Coastal Conservation

Her vil du bo på Long Beach, syd for Swakopmund, og deltage i et delprojekt dedikeret til at beskytte marine- og fuglearter truet af uansvarlig turisme og fiskeri. Fokusområder vil omfatte bevarelse af sårbare arter, oprydning af strande og læring om kystøkosystemets økologiske værdi. Der er i løbet af denne uge mulighed for tilkøb af ekstra oplevelser som kajaktur med sælerne, Quadbiking og skydiving m. m. Udgifterne til disse udflugter opkræves på stedet.  Helt op til dig  hvor meget adrenalin du har brug for. Disse kan først betales på stedet.
Fredag - Fredag: tillæg til programpris: 1300 kr. til kørsel - Dette opkræves sammen med slutfakturaen for programmet.

Harnas

Her har du muligheden for at arbejde som frivillig ved Namibias første dyrehjem, Harnas Wildlife Sanctuary, som blev etableret i 1978. Harnas var faktisk også det første dyreprojekt, GoXplore lancerede, helt tilbage i 2004! Det var moren til Marlice, der startede det, og i 2022 overtog Naankuse driften. Dette hjem for forældreløse og sårede dyr, omgivet af et vildtreservat, giver frivillige en unik oplevelse. Aktiviteterne inkluderer fodring af forskellige dyr, vedligeholdelse af indhegninger og deltagelse i den traditionelle kultur hos Namibias San-samfund. 
Mandag - Mandag: tillæg til programpris: 1300 kr. til kørsel - Dette opkræves sammen med slutfakturaen for programmet.

Primary School

Skolen blev grundlagt i 2009 for at give børnene i San-befolkningen, der arbejder på gården, gratis adgang til en skole inden for gåafstand, hvilket ikke er en selvfølge i Afrika. Her modtager børnene en fuld læseplan, der inkluderer engelsk, matematik, kunst, design, sport og miljøfag, ud over skrivning og læsning. Projektet arbejder også for, at de ældre børn med tiden får mulighed for at gå i skole i Windhoek for at fortsætte deres uddannelse. San-børnene er kendt for at være meget imødekommende, venlige og entusiastiske. Børnene elsker at møde nye mennesker, lære nye ting, og det er umuligt ikke at blive smittet af deres utrolige entusiasme og store smil. Der er i den 2 ugers rotation der er på Naankuse afsat en dag på dette projekt for alle deltagere obligatorisk. Men brænder du før børnene og vil have mere tid kan det varmt anbefales at vælge dette program.
Minimumsvarighed: 1 uge - 5 hverdage, da skolen er lukket i weekenden (ingen ekstra omkostninger - Skolen ligger samme sted som hoved farmen.)

Lifeline Clinic

Faktisk er klinikken det første, som familien startede, før de etablerede Naankuse. Klinikken fungerer som primær sundhedspleje for det lokale samfund i Omawewozonyanda (øst i Namibia) og omkringliggende områder, og behandler cirka 3.500 patienter årligt, primært fra San-folket. Frivillige med og uden medicinsk erfaring kan bidrage i klinikken, og der er også mulighed for at gennemføre praktikophold her som medicinstuderende eller sygeplejerske.
Minimumsvarighed: 5 eller 12 nætter - faste dage som fastsættes af projektet. Du kommer retur til hovedfarm inden weekend. Det opkræves ingen transport tillæg for dette program selvom det ligger 2 timers kørsel væk fra hovedfarmen. Dette for at understøtte projektet med flere frivillige.

Timbila Wildlife Reserve

Dette er stedet for anden chance! På en enorm 33.500 hektar naturreservat får flere af dyrene, der reddes fra konflikter mellem mennesker og vilde dyr, et nyt hjem og liv. Her lever de deres liv helt normal uden nogen indhegninger på nær den yderste grænse som selvfølgelig er hegnet af. De er frie og din opgave er at følge dem og se om alle trives. Man er ude på game-drives og møder dyrene i deres naturlige habitat. Man følger spor, tæller dyr og får dem helt tæt på. Det tjekkes vandhuller, laves research på fotofælde materiale  og meget andet. Her får du dyrene helt tæt på uden indhegning.
Lørdag - Lørdag: tillæg til programpris: 1300 kr. Dette opkræves sammen med slutfakturaen for programmet.

Kanaan Desert Retreat

35.000 hektar smukt bevaret landskab i den Namibiske ørken er et fotografisk paradis. Med endeløse røde klitter, krystalklare nattehimmel er Kanaan den ultimative økoturisme destination. Her er du som frivillig med til at fjerne menneskeskabte hegn for at skab et vildtreservat, der giver tilflugt for en række dyrearter.
Lørdag - Lørdag: tillæg til programpris: 1300 kr. Dette opkræves sammen med slutfakturaen for programmet. 

Kanaan kan med fordel kombineres med Neuras, da men her kan kombinere kørslen uden at skulle tilbage til hovedfarm da projekterne ligger på samme rute.

Ud over projektugerne - er der følgende specialprogrammer:

Veterinærkursus

Et par gange om året afvikles der veterinær fokuserede uger på Naankuse og Harnas. Her vil du arbejde side om side og lære af projektets egen dyrlæge. Dette program er kun egnet til veterinærstuderende eller kvalificerede dyrlæger. Der er ekstremt få pladser på kurset, så hvis dette er noget, du er interesseret i, bør du planlægge mindst 6-9 måneder i forvejen. Man kan godt kombinere dette ophold med uger ud over de 2 der er tilegnet dette special program.

Rehab Experience

Du vil træde ind i en verden af dyrepleje og rehabilitering og lære alt om Namibias storslåede dyrearter. Lad deres adfærd fascinere dig, mens du deltager i aktiviteter, der vil åbne en magisk verden af vilde vidundere. Du vil få dybdegående viden om sygdomme og tilknyttede parasitter, opdag udfordringerne og løsningerne forbundet med forvaltning af konflikter mellem mennesker og vilde dyr, og få en dyb forståelse af dyreadfærd – fra afrikanske vildhundes flokmentalitet og det komplekse sociale hierarki hos chakma-bavianer til karakteristika hos geparder i fangenskab. Alt, hvad du behøver for at kvalificere dig til denne oplevelse, er en brændende interesse for alt, hvad der har med dyr at gøre. Man kan godt kombinere dette ophold med uger ud over de 2 der er tilegnet dette special program.

Rhino Rangers

På Rhino Rangers træder du ind i den spændende verden af anti-krybskytteri og de udfordringer, de står overfor. Du vil være sammen med og lære direkte fra medlemmerne af Anti-Poaching enheden, der har viet deres liv til at beskytte den 7.600 hektar store Zannier Reserve lige ved siden af Naankuse. Du deltager i patruljer, lærer sporing, møder anti-poachinghunde, får våbenuddannelse, opfører observationspunkter og overnatter i telte på reservatet. Forvent en uge ud over det sædvanlige, hvor du vogter over næsehorn, løver, elefanter, vilde hunde og andet dyreliv. Det er et fysisk krævende program så du skal være i god form for at kunne deltage.
Minimumsvarighed: 1 uge. For at kunne deltage på dette skal man minimum være to deltagere - tilmelding foregår derfor efter ankomst til Namibia, hvis der er nok til at opretholde et hold. evt. ekstra betaling foregår efter ankomst.

Alle deltagere på 2 ugers hovedfarm programmet får et døgn på Rhino lite programmet med en nat under åben stjernehimmel sammen med APU  teamet. Så alle får lov til at snuse til denne fantastiske verden som en del af programmet.

Generelt

Du kan vælge at tilmelde dig delprojekterne inden afrejse eller efter ankomst til projektet. Det er dog vigtigt at bemærke, at der er begrænsninger på pladsen både på grund af transport og antallet af sengepladser på hver lokation. Derfor anbefales det at reservere på forhånd for at sikre en plads.

At vælge en eller flere uger til et af delprojekterne anbefales stærkt, og det vil give dig en unik, fantastisk og lærerig oplevelse!

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Visum

Som dansker kan du rejse ind i Namibia på et turistvisum som fås ved indrejsen. Dette er gyldig i 90 dage som er det maximale du kan være på projektet.

Der er et krav om, at det pas, du rejser med, er gyldigt i minimum 6 måneder efter afrejse. Derudover skal du have mindst 1 ledig side i dit pas, samt kunne fremvise en returbillet inden for visummets gyldighed.

Startdatoer

Du kan ankomme på enhver dag i ugen året rundt, men vi anbefaler enten mandag eller torsdag, da dette efter vores mening passer bedst med arbejdsopgaverne og de informationsmøder der afholdes efter ankomst.  Du bestemmer selv, hvilken dag du ønsker at melde dig til.

Projekter har en minimumsperiode på 2 uger og kører i hele uger, så mandag-mandag eller torsdag-torsdag. Du vil blive hentet i lufthavnen (Hoseo Kutako International Airport) og kørt til projektet, og kørsel tilbage til lufthavnen er også inkluderet i programprisen.

Helligdage i Namibia 2024 
Hvis du rejser i en periode med en/flere offentlige helligdage, kan enkelte aktiviteter bortfalde. Helligdage anses som fridage for de frivillige.

Bemærk! Vi kan ikke garantere din plads på programmet, før du returnerer et udfyldt bookingskema, som vi sender til dig efter tilmelding, samt har betalt depositum så vi kan få vores partners endelig bekræftelse på din reserverede plads!

Startdatoer for 2 ugers specialprogrammer  Vet Experience:

03-08-2024 – 17-08-2024: Harnas Vet Experience 

16-09-2024 – 27-09-2024: Naankuse Vet Experience

19-10-2024 - 02-11-2024: Harnas Vet Experience

03-02-2025 – 14-02-2025: Naankuse Vet Experience

05-04-2025 - 19-04-2025 Harnas Vet Experience

05-07-2025 -19-07-2025 Harnas Vet Experience (datoerne ikke endelig bekræftet endnu)

02-08-2025 - 16-08-2025 Harnas Vet Experience

15-09-2025 – 26-09-2025: Naankuse Vet Experience – 2 pladser tilbage

18-10-2025 - 01-11-2025 Harnas Vet Experience

Startdatoer for 2 ugers specialprogrammer Rehab Experience:

02-09-2024 – 13-09-2024: Rehab Experience  (Harnas or Naankuse)

28-01-2025 – 10-02-2025: Rehab Experience (Harnas or Naankuse)

01-09-2025 – 12-09-2025: Rehab Experience  (Harnas or Naankuse)

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 9300
3 uger 14000
4 uger 17850
5 uger 21600
6 uger 25850
7 uger 29000
8 uger 31500
9 uger 34100
10 uger 37150
11 uger 39950
12 uger 42550
Vet Experience 2 uger special program Harnas/Naankuse 14700
Rehab Experience 2 uger specialprogram Harnas / Naankuse 14700

Der opkræves et tillæg til transport udgifter på projektugerne: Neuras, Kanaan, Timbila, Harnas & Coastal. Beløbet udgør ca. 1300 kr.  Dette kommer der mere information om efter tilmelding.

Hvad er inkluderet i prisen?

Midler fra frivillige bidrager i høj grad til driften af projektet. Dyrebevaringsforskning er dyrt, men takket være program honoraret betalt af de frivillige, kan projekterne køres som fuldtidsbevaringsprojekter. Som frivillig bidrager du også til vedligeholdelse på gården og støtter lokalsamfundet.

Bemærk at prisen kan ændre sig og at den er fastsat i forhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen.

Ikke inkluderet i prisenJeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Wildlife Rescue Centre

Read more travel reports from participants
Det virker svært at fortælle noget om turen, for jeg ved, at det, jeg har fortalt, kun er en brøkdel og en lille del af denne mest vidunderlige og inspirerende tur i mit liv! Alt relateret til turen her og der fungerede absolut pålideligt.

Minna Wildlife Rescue CentreOversat

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Hvorfor betale for at være frivillig?

Programprisen, du betaler, går hovedsageligt til at dække omkostninger til kost og logi i Namibia. Derudover dækker det transport, og dele af gården (mad til dyrene!), samt dem der arbejder med tilrettelæggelsen af din rejse i både Namibia og Norge. I mange tilfælde er frivillige – både hvad angår arbejdskraft og penge – den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte driften. De programmer, vi tilbyder, drives ofte af ildsjæle, som virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får uddannelserne gratis arbejdskraft, hvilket er en stor hjælp. Men der er også en række ekstra omkostninger, der opstår i forbindelse med dit ophold, f.eks. transport, kost og logi, planlægning, information osv. Du betaler derfor en programpris, der er med til at dække disse omkostninger. Det du betaler inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Norge. Det meste af det, du betaler, går til vores lokale samarbejdspartnere, hvilket igen er med til at skabe flere job i de lande, hvor vi har programmer.

Er N/aán ku sê involveret i Canned Hunting?

Nej, N/aán ku sê er ikke involveret i Canned Hunting. Der sælges ingen løver fra N/aán ku sê, så dette er ikke muligt. I Namibia er det forbudt at opdrætte store kødædere i fangenskab. Farmen ønsker så lidt menneskelig kontakt som muligt med de store rovdyr, der er øremærket til potentiel udsætning. Det skal også siges, at N/aán ku sê har frigivet over 500 dyr!

Hvor mange lommepenge skal jeg bruge?

Da al kost og logi er inkluderet i programprisen, behøver du ikke meget ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr. om ugen i projektperioden. Ønsker du at deltage i ekstra ture eller udflugter, der ikke er en del af projektet, skal du betale ekstra for disse.

Hvordan er kommunikationsmulighederne på projektet?

Der er kun internet på hovedgården Naankuse i nødstilfælde. Det anbefales at købe et lokalt SIM-kort efter ankomst, som du så kan fylde op.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde på frivillige projekter.

Har jeg brug for vacciner?

Vi anbefaler, at du kontakter Rejseklinikken eller din praktiserende læge for professionel vejledning. Tag din vaccinationsbog med på rejsen, hvis du skal rejse til andre lande enten før eller efter programmet. Projektet anbefaler, at du har fået rabiesvaccinen og stivkrampevaccinen. Og vi anbefaler generelt, at alle frivillige tager hepatitis A og B, samt den drikkelige vaccine Ducoral derudover. Der er lille risiko for malaria i området, hvor projektet ligger, men vi kan stadig ikke garantere, at der vil være en mulighed. Det er derfor op til dig, om du vil tage det eller ej. Det anbefales under alle omstændigheder at søge råd hos læge/sundhedscenter inden afrejse om behov for malariaprofylakse. Husk at myggeolie altid skal medfølge. Kontakt dit lokale vaccinationskontor i god tid før afrejse for vejledning og anbefalinger vedrørende vaccination, da de har opdateret viden og ekspertise, da krav og anbefalinger vedrørende vaccination løbende ændres.

Har jeg brug for en sovepose?

Selvom alle frivillige modtager sengelinned og håndklæde, anbefales det, at man også medbringer en sovepose. Både som ekstra varme om natten (især i vintersæsonen), men også til de aftener tilbragt i bushen som en del af Rhino Rangers Lite. Rejser du på Rhino Rangers-programmet, skal du medbringe sovepose!

Skal jeg medbringe mit eget myggenet?

Du behøver ikke at medbringe myggenet. Det kan være godt at medbringe myggespray mod almindelige myg.

Hvilket tøj skal jeg pakke?

Fra 01.01.2022 vil alle frivillige blive bedt om at købe en uniform ved ankomst. Dette er for at sikre, at alle har passende tøj på, som også fungerer godt i bushen. Ellers er det vigtigt, at du pakker behageligt tøj, som du ikke er bange for. Du kommer til at arbejde med dyr og generelt landbrugsarbejde, og tøjet kan derfor blive både snavset og beskadiget. Generelt anbefales det at medbringe tøj, der ikke er stødende, når man rejser til andre kulturer, herunder Namibia. Vis ikke for meget hud, f.eks. bryst, mave, lår. Generelt er det i Afrika vigtigt at dække skuldre, mave og knæ. Når det er sagt, så er Namibia mere liberalt end mange andre afrikanske lande, og det projekt, du skal leve og arbejde på, er ikke så strengt. Du kan have shorts og singlet på i løbet af dagen, men sørg for stadig at dække bryst, mave og lår, så det er respektabelt og ikke støder nogen. Når det kommer til farver, kan man stort set tage med, hvad man vil, men det er nok klogt at passe på med ikke at have meget stærke farver eller mønstre, når man arbejder med dyrene. Beige, grøn, blå, hvid, sort, brun osv. er helt perfekte. Om aftenen kan du have på, hvad du vil, men det er nok en god idé at tage lange bukser og trøjer på, så du dækker dig for myggene. Det anbefales at medbringe gode sko, samt ridesko (evt. sko med en smule hæl, der giver et bedre greb ved ridning).

Hvordan er årstiderne?

Namibia har de modsatte årstider til Danmark, så det er vigtigt, at du pakker ud fra, hvilken tid på året du skal rejse. Det er for det meste et solrigt liv i Namibia, hvor den bedste periode anses for at være fra midten af september til marts/april. Det er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste sæson og er for det meste varm og tør. Maj til september betragtes som vintermåneder, og temperaturen kan falde til nul. Dette gælder især om aftenen og natten. Vi anbefaler derfor, at du medbringer varmt tøj og gerne også uldent undertøj. Medbring også en sovepose om vinteren (mellem april og september). Medbring gerne både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Hvis du vil tjekke temperaturen inden afgang, kan du tage et kig på www.yahooweather.com

Skal jeg medbringe en adapter?

Ja, du skal bruge en adapter til Namibia. Du kan købe dette i rejsebutikker, for eksempel Chillout .

Er det sikkert at arbejde og rejse i Namibia?

Ja, forudsat at du følger de normer og regler, der findes. Du kommer til at bo på projektet under hele dit ophold og kan ikke forlade gården uden eskorte eller aftale med projektlederen, så du kan føle dig helt tryg. Namibias kultur er anderledes end den norske. Det anbefales derfor generelt ikke at gå ud alene om aftenen, så sørg for at bevæge dig rundt med en gruppe. Det gælder især piger. Bær ikke tasker/rygsække, hvis du kan undgå det.

Er det farligt at rejse til Namibia?

GoXplore forholder sig i alle lande til Udenrigsministeriets officielle rejseråd . Namibia har ikke været på Udenrigsministeriets liste i mange år nu, og vi oplever situationen i landet som meget stabil. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende dette.

Hvilken periode kan man arbejde på Naankuse Primary School?

Bemærk, at der er en minimumsperiode på 2 uger, hvis du ønsker at arbejde som frivillig på Naankuse Grundskole.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Namibia » Wildlife Rescue Centre

Camilla H bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!