Costa Rica

Både vi og Lonely Planet er enige om, at Costa Rica er en sydamerikansk juvel! Med kystlinje på begge sider af landet kunne det ikke blive meget bedre for surfere og strandgængere. Dette, kombineret med tropisk natur, vulkaner og et utroligt dyreliv, gør Costa Rica til en destination, der er værd at

Covid status

Ingen krav ifm. Covid - alle tiltag ophævet

  • 6. Explore Costa Rica
  • 5. Explore Costa Rica
  • 2. Explore Costa Rica
  • 4. Explore Costa Rica
  • 5. Explore Costa Rica
  • 3. Explore Costa Rica
  • 6. Explore Costa Rica

Fakta om Costa Rica

Officielt navn: República de Costa Rica

Hovedstad: San José (med 350.000 indbyggere)

Befolkning: 4,9 millioner indbyggere. I alle provinser med undtagelse af Limón (se nedenfor) er 98% hvide eller mestizo. I Limón er omkring en tredjedel af befolkningen farvet, og omkring tre procent er oprindeligt indianere.

Religion: 75% er romersk-katolske og 14% er protestanter

National valuta: Colón (CRC). US dollars kan bruges overalt i landet.

Styring: Demokrati

Hovederhverv: Turisme, elektronik, kaffe, bananer, sukker, tekstiler og beklædning, kunstgødning og plastprodukter.

Sprog: Det officielle sprog er spansk. Nogle har kendskab til engelsk.

Klima: Tropisk i lavlandet, varmt tempereret klima i bjergområder og dale. San José, som ligger i 1172 m over havets overflade. har en tør sæson fra december til maj og en regntid fra juni til november. Den varmeste måned er juni med gennemsnitlige minimum / maksimum temperaturer på 24-29 grader Celsius. Februar er den tørreste måned med 5 mm. gennemsnitlig nedbør, mens september har mest nedbør (gennemsnit 305 mm).

Strøm/telefon: Elforsyningen i Costa Rica er rimelig stabil med nogle spændingsvariationer, der kan påvirke elektronisk udstyr. Husholdningsstrømmen er 110-120 volt vekselstrøm med en frekvens på 60 hertz. Både stikkontakter og TV-system (NTCS) er af amerikansk type. Hvis der skal anvendes europæiske videokassetter, anbefales det at medbringe en multisystem video- og tv-skærm med både 110 og 220 volt indgangsstrøm. Bemærk at frekvensen på 60 hertz (i modsætning til den europæiske norm på 50 hertz) gør sliddet på elmotorer i fx køkkenudstyr og værktøj stor og effekten mindre.

Kreditkort: Visa, American Express, MasterCard og Diners Club.

Åbningstider: Offentlige kontorer er normalt åbne 0800-1600 man-fre. Butikkerne er normalt åbne 0800-1800 man-lør. De fleste banker har åbent 0830-1500 man-fre. og mellem 0830 og 1200 lør.

Kriminalitet: På det seneste har der været en øget tendens til tyveri af effekter fra turister og rejsende. Det anbefales derfor, at rejsende passer godt på deres værdigenstande, herunder pas og billetter. Nødnummer: 911 Politi: 117 Brand: 118

Tidsforskel til Danmark: 6 timer etter Norge

Costa Rica - Travellerspoint

Costa Rica - Lonely Planet

Wikipedia

Vælg et program i Costa Rica

Hjem » Land » Costa Rica

Erik M bestilte Internship Australia. Noe for deg?!