Australien

Landet, hvor didgeridoos og Crocodile Dundee kommer fra, kan siges at være destinationernes crème de la crème. Vi har været eksperter i rejser til Australien, siden vi startede som Work & Travel Company, og vi ved derfor, hvad vi taler om, når det kommer til landet "Down Under".

Covid status

Ingen krav ifm. Covid - alle tiltag ophævet

  • 4.
  • 2.
  • 2.
  • 3.
  • 1.
  • 4.
  • 5.
  • 6.

Fakta om Australien

Officielt navn: Commonwealth of Australia

Hovedstad: Canberra (med 0.32 millioner indbyggere)

Folketal: 20.4 millioner mennesker

Religion: Kristne

Valuta: Australske dollar (AUD)

Størrelse: 7 692 030 km²

Sprog: Engelsk

Klima: Fra det tropiske klima i nord til vinterens sne i bjergene mod syd, byder Australien på en bred vifte af klimaer.

I sommerhalvåret (oktober-april) er der varmt i hele landet, men der er betydelige forskelle mellem de forskellige regioner. I vinterhalvåret (maj-september) kan man generelt sige, at det bliver varmere, jo længere mod nord man kommer. Den nordlige del af landet har temperaturer omkring 20 grader om vinteren. I syd og i højere beliggende områder kan det være koldt, men der er ofte store temperatursvingninger i løbet af dagen. Om dagen kan temperaturen være mellem 12 og 16 grader, mens den falder til frostgrader så snart solen går ned.

Strøm/telefon: 240 V. God mobiltelefondækning i de store byer. Jo længere ud på landet du kommer jo kan dækningen være varierende til ikke eksisterende.

Kreditkort: Visa, MasterCard og Bankkort er de mest normale betalingskort.

Åbningstider butik: 09.00-17.30 (man.-lør.) Madvarebutikker har ofte åbent til langt på aftenen.

Kriminalitet: For både fastboende og besøgende udlændinge opfattes landet af de fleste som sikkert, så længe man undgår særligt udsatte områder i storbyerne.

Nødtelefon: 000

Tidsforskel til Danmark: 8-10 timer, afhængigt af sommer-/vintertid i Danmark og Australien. Datoen for skiftet mellem sommertid og normaltid varierer mellem de forskellige delstater i Australien.

Dansk ambassade? Ja, Danmark har ambassade i Canberra, samt general konsulat i Sydney. Ambassadens telefon: +61 2 6270 5333 , mail: cbramb@um.dk,

Kilde: um.dk

Vælg et program i Australien

Aktiviteter i Australien

Hjem » Land » Australien

Siste nyhed: Praktik i udlandet som Veterinærsygeplejeske