1. 2. 3. 4. 5.

Praktik indenfor sundhedssektoren i Sri Lanka

Tag et praktikophold som en del af din uddannelse eller arbejd som frivillig hvis du overvejer at skulle på medicin studie.

Læs mere

Sri Lanka Medical & Nursing

Bliver du fristet af frodig natur, farverigt folkeliv, kilometerlange strande og en kulturarv, som går flere tusind år tilbage?

Er du i gang med din uddannelse indenfor det sundhedsfaglige og skal have udenlandspraktik, eller vil du gerne ud og prøve dig selv af som frivillig i et fantastisk land, så er Sri Lanka en rigtig god destination for dig.

Sri Lanka er det eneste land i Syd Asien der tilbyder gratis sundhedspleje til alle dets indbyggere, hvilket er meget usædvanligt for denne del af verdenen. Der er derfor rig mulighed for at give en hjælpende hånd og lære i samarbejde med deres eget helbredspersonale.

Dette program tilbyder dig, som brænder for at gøre en forskel, muligheden for at være frivillig / tage en praktikperiode på Sri Lanka, hvor vi på individuel basis finder frem til det helt rette område for dig inden for medicin- eller plejeområdet.

Her vil du arbejde med mennesker, som har brug for dig. Du får international erfaring med hjem i rygsækken. Der vil være mulighed for, afhængig af din faglige kunnen og hvor langt du eventuelt er i din uddannelse, at blive involveret i alle aspekter indenfor det sundhedsfaglige. Alt fra sygepleje, operationer, babypleje, fysioterapi, rehabilitation naturmedicin og meget mere. Du vil få udvidet din horisont med personlig vækst og udvikling og ikke mindst forbedre dit CV.

OBS: Du skal ved tilmeldingen tilkendegive om dette er frivilligt arbejde eller en del af en praktik i forbindelse med din uddannelse du ønsker, da der er forskellige krav der skal være opfyldt for de enkelte deltagere afhængig af programvalg.

Sri Lanka er en meget eftertragtet destination og vores partner melder at der kun er enkelte pladser tilbage i perioden 1.7.24 - 1.9.24.

Hurtige fakta om Sri Lanka Medical & Nursing
Alder18+
Længde1 week and up (min 4 recommended)
AnkomstColombo Bandaranaike International Airport
JobgarantiYes
Betalt arbejdeNo
Antal deltagereMax 15 medical/20 nurses
Burde bestilles3 months in advance
StartdatoYear round, with arrival on Saturdays recommended
Frivilligt arbejdePraktikMedicin og pleje
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Det var en sand luksus at blive kørt og samlet til og fra projektet. Alt var godt organiseret og fulgt op. Gode gode mennesker, der arbejdede der. Det var godt, at jeg fik anbefalet et pensionat, så jeg anbefaler det virkelig til alle voksne. Jeg boede lige på stranden, absolut smukt sted!

Lene Sri Lanka Medical & NursingOversat

Job/ Projekt beskrivelse

Alle kan som udgangspunkt deltage på disse projekter, men som deltager er man delt op i 2 kategorier:

Pre – medical participants: Dem der har interesse for sygepleje, men ikke har nogen viden eller erfaringer.
Advanced students: For dem der tager det som praktik i forbindelse med deres uddannelse

Antal deltagere: Der kan være op til 25 deltagere på dette program.

Der er på dette program 3 forskellige placeringsmuligheder:

De tre forskellige placeringsmuligheder ligger alle i en afstand af 15 minutter fra fælles huset. Der er mulighed for i rotation at komme rundt på forskellige afdelinger alt fra akut modtagelse, operationsgangen, fysioterapi og rehabilitation, natur medicinsk
område samt lokal områdeprojekter. Er man mere interesseret i at følge en bestemt gren af den medicinske verden, som en del af ens uddannelsespraktik, er dette muligt. Praktikanter med medicinsk baggrund vil også kunne få adgang til special afdelinger som. f.eks. dialyse, neonatal, kræft eller neurologi.

Som udgangspunkt er man der kun i en observerende rolle, men hvis fagpersonalet vurderer at man grundet sin danske uddannelse er i stand til at hjælpe til, så får man lov. Det er dog ikke en garanti, da der er forskellige krav i de forskellige afdelinger.

Det forventes af alle deltagere at de har det rette tøj på. For frivillige kræves der at man har professionelt tøj på og "scrubs" (operationsklæder) uden over. Drenge forventes at bære bukser og en skjorte og piger skal have skuldre og alt over knæhøjde dækket. For praktikanter forventes der, at man bærer kittel og har et stetoskop med. Der må ikke være synlige tatoveringer og rygning i arbejdstiden er strengt forbudt.

Praktikanter har mulighed for at få rotationseksponering på tværs af forskellige afdelinger, enheder og institutioner, herunder:

• Generel kirurgisk afdeling / ETC skadestue – opgaver omfatter observation af direkte operationer (ved rutineteater eller skadestue, støtte til at transportere patienter mellem enheder, teatre og afdelinger, klargøring af senge, assistering med sengebade til sengeliggende patienter, assistering af sygeplejersken betjente til sårforbinding, kontrol af patienters vitale tegn og tilmelding til afdelingsrunder og/eller afdelingstimer.
• Generel pædiatrisk afdeling – støtte plejepersonalet og mødrene til at udføre invasive procedurer ved at håndtere børnene, hjælpe med at støtte mødre til at fodre børnene, rense babyerne og udføre aktiviteter for at socialisere med børnene.
• Emergency Treatment Unit (ETU) – opgaver omfatter sengesideundervisning vedrørende akutledelse, afdelingstime med afdelingsrunde, at assistere plejepersonalet under akutte ledelser mv.
• Pædiatrisk kardiologisk enhed – typiske aktiviteter omfatter observation af levende pædiatriske hjerteoperationer, støttepersonale til at håndtere patienter i klinikken, forflytning af patienter mellem afdelinger/enheder mv.
• Fysioterapi & Rehabiliteringscenter – støtte patienter til at udføre deres daglige fysio- og ergoterapeutiske øvelser, udføre gruppeaktiviteter for at understøtte patientens psykiske velbefindende og andre lignende aktiviteter
• Ayurvedisk medicin – introduktion til den traditionelle østlige medicinske praksis i Ayurveda.
• Pædiatrisk genoptræning – socialt samvær med børn, der har lidt alvorlige sygdomme/skader eller har handicap.
• Fællesskabsprojekter – arbejder på lokale skoler og lokale organisationer for at støtte lokale børns trivsel, herunder handicappede børn.
Derudover har medicinske praktikanter også mulighed for at arbejde i en række specialiserede enheder, herunder (men ikke begrænset til):

• Karkirurgi
• Kirurgisk onkologisk enhed
• Neurokirurgi
• Neonatal intensivafdeling
• Dialyseenhed

Oplevelsen på hospitalet har en tendens til at være mere observationsbaseret, hvor deltagerne vil blive udsat for en lang række tilfælde og patienttyper. Nogle deltagere, der viser mere avanceret viden eller evner, kan få mulighed for at få mere praktisk erfaring, hvor de får lov til at interagere direkte med de lokale patienter, men det er helt op til hospitalspersonalets skøn baseret på deres komfortniveau med de lokale patienter og den enkelte deltager.
Derudover bliver alle praktikanter støttet af vores erfarne projektkoordinator, som giver regelmæssig vejledning og støtte til yderligere at styrke deres læring og videns udvikling.

Er din deltagelse en del af din uddannelse vil der være nogle ekstra papirer der skal udfyldes så vi kan sikre at praktikken opfylder de krav der stilles af din uddannelsesinstitution.


Det er vigtigt at du som deltager på medical programmerne på Sri Lanka forstår at du vil komme til et land hvis medicinske standarder adskiller sig meget fra, hvad de kunne have oplevet i deres hjemland. Man skal være åben, respektfuld over for det lokale personale og ivrige efter at lære.

Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold


Under dit ophold vil du bo i vores partners hus for alle frivillige. Huset ligger i Galle og kan huse op til 46 personer ad gangen. Det er et såkaldt fælleshus, som både rummer kontor til de ansatte og er hjem for de frivillige. Der er WIFI i huset, men du skal dog være opmærksom op at forbindelsen kan være ustabil. Vi anbefaler også at du evt. køber et SIM-kort i lufthavnen når du ankommer.

Huset har flere 4- eller 5 personers værelser. Der kan være 46 frivillige i alt fordelt på forskellige nationaliteter, aldre og projekter de deltager på. I huset er der opholdsrum, badeværelser og køkken. I højsæsonen kan der være dobbelt op på antallet af frivillige og der placeres i en separat fælles hus 100 meter længere nede af vejen. Bliver man placeret her spiser man stadig sammen med de andre i hovedhuset. Man har ikke selv mulighed for at vælge om man bor i hoved huset eller ekstrahuset. Alle fælles faciliteter som pool, have og opholdsrum er dog stadig fuldt tilgængelig for alle.

Der bliver serveret 3 måltider om dagen, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er typisk lokalt mad som ris og grøntsager. Morgenmad er normalt pandekager eller æg eller nogle gange traditionelle ris med mælk og frugt. Frokost og aftensmad er traditionel srilankansk karry med ris eller brød. Måltiderne serveres med salat og frugt for at sikre, at du får et sundt måltid.

Te, kaffe og filtreret vand er til rådighed for de frivillige. Der er desuden 3 køleskabe i området, hvor de frivillige kan opbevare deres egen mad.

Er man på vagt, altså ude af huset og ikke hjemme til et måltid skal man selv tilkøbe noget i f.eks. kantine på sygehuset. Dette er for egen regning, men koster ikke det store.

Der er en separat privat terrasse på taget, som de frivillige bruger til at solbade på eller deltage i yogatimer, der arrangeres nogle dage.

En gang om måneden arrangeres en guidet cykeltur rundt i lokalområdet (rismarker og lokale landsbyer), BBQ-middag, kulturelle besøg.

Bemærk at der er "udgangsforbud" fra kl. 23.00.


Fantastisk arrangement! Meget spændende på sygehuset og venlige kontakter i huset, som skræddersyr arrangementer efter ønske. Jeg er interesseret i kirurgi og var i stand til at observere forskellige typer operationer hver dag efter ønske.

Malin Sri Lanka Medical & NursingOversat

Hvorfor Sri Lanka Medical & Nursing med GoXplore?

  • En fantastisk måde at få uvurderlig praktisk erfaring på
  • Tilgængelig for dem, der studerer eller praktiserer enten medicin eller sygepleje
  • Få en bred rotationseksponering på tværs af forskellige afdelinger, enheder og institutioner
  • Alt organiseret inden du tager hjemmefra
  • Tilgængelig året rundt
  • Sociale aktiviteter med andre praktikanter og frivillige
  • Bor sammen med frivillige og praktikanter nær Unawatuna-stranden
  • Mulighed for at blive anbragt på et hospital, der praktiserer Ayurveda
  • Orienteringsdag efter ankomst med træning

Visa

For at deltage på programmet skal du have et visum til Sri Lanka.

Dette skal søges  online før ankomst. Der er forskellige muligheder afhængig af længden på dit ophold.

Du vil få mere information om visum til Sri Lanka, efter at du er tilmeldt, og din plads er bekræftet. Visumomkostningerne, som betales direkte til immigrationsministeriet i Sri Lanka, er ikke refunderbare.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer

Startdatoer
Ankomst og afrejse er altid om lørdagen. Der er åbent året rundt.

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme til Colombo Bandaranaike International Airport om lørdagen i mellem klokken 6.00 – 10.00 eller 14.30 – 18.30. Her vil du blive mødt af en medarbejder, og kørt til din indkvartering i Galle, en tur på 2 timer. Her vil du møde de andre frivillige som alle bor i et stort fælles hus med plads til 46 personer.

Hjemrejsen er også lørdag, her kan du booke flyafgange mellem 9.00-13.00 og igen 17.30-21.30. Gør du det er der arrangeret transport tilbage til lufthavnen.

Ankomst og afrejse uden for disse tidspunkter er mulige, enten benytter man den af os arrangerede transport og venter evt. det ekstra i lufthavnen eller man kan tilvælge en privat transfer til 65USD/ pr vej.

7 dages rundrejse på Sri Lanka

Hvis du ønsker at se meget på kort tid, kan vi anbefale at afslutte din tid på Sri Lanka med en fantastisk rundrejse. I løbet af 7 dage vil du opleve mange af øens højdepunkter, herunder en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, togturen fra Ella til Nanu Oya, Kandy, Sigiriya, Dambulla og Negombo. Rundrejsen starter i Galle og slutter ikke langt fra lufthavnen i Colombo, så vi anbefaler, at du tilføjer denne til slutningen af dit ophold. Turen er forbeholdt deltagere på vores Sri Lanka programmer.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 weeks 10650
3 weeks 12500
4 weeks 14100
6 weeks 17000
8 weeks 19950
10 weeks 23350
12 weeks 26800
16 weeks 33600
20 weeks 40450
24 weeks 47250

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen. Vi anbefaler, at du venter med at bestille din flybillet, til efter du har bekræftet din plads på projektet.

Der er mulighed for at kombinere forskellige projekter på Sri Lanka f.eks. nogle uger på hvert, det koster kun et lille administrationsgebyr til vores partner.

INKLUDERET I PRISEN

HVAD ER IKKE INKLUDERET


Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Fantastisk arrangement! Meget spændende på sygehuset og venlige kontakter i huset, som skræddersyr arrangementer efter ønske. Jeg er interesseret i kirurgi og var i stand til at observere forskellige typer operationer hver dag efter ønske.

Malin Sri Lanka Medical & NursingOversat

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sri Lanka » Sri Lanka Medical & Nursing

Siste nyhed: Kuffert vs. rygsæk