1. Frivillig arbeid i Sør-Afrika 2. 2. Lær barn å surfe 3. Frivillig i Tableview 4. Surf & Adventure 6. Skating i Cape Town

Undervis børn i surf og sport i Sydafrika

Vil du kombinere Afrika, aktiviteter og frivilligt arbejde? I Sydafrika får du mulighed for at hjælpe underprivilegerede børn ud af dårlige miljøer og væk fra gaden og lære dem værdifuld livsvisdom i form af sport, teamwork og uddannelse.

Læs mere

Sports & Adventure

GoXplore samarbejder med en non-profit organisation i Sydafrika. De har specialiseret sig i at hjælpe unge mennesker, og byder velkommen til frivillige, der har mulighed for at bidrage til lokale projekter. Projektet ligger i Tableview (Western Cape), og du bor i et frivilligt hus sammen med de andre frivillige. Frivilligcentret ligger tæt på stranden, og ved gode indkøbsmuligheder.

At arbejde som frivillig i Sydafrika vil give dig en oplevelse ud over det sædvanlige, og du vil lære landet at kende på en helt anden måde end som turist. Selvom landet har gjort gode fremskridt og udvikling de seneste år, og er blevet det nye magtcentrum i Afrika, er der stadig lang vej igen.

Sport & Eventyr-projektet har til formål at hjælpe underprivilegerede børn ud af dårlige miljøer og væk fra gaden og lære dem værdifuld livsvisdom i form af sport, teamwork og uddannelse.

Projektet er meget populært, så tilmeld dig tidligt!

Du starter dit ophold med at deltage i orienteringsdage fra lørdag til søndag, og mandag starter du din første dag på projektet. Sammen med de andre deltagere vil disse dage give dig en introduktion til sydafrikansk kultur og livsstil, få tips og råd, mulighed for at se Cape Town, lære de andre frivillige og personalet at kende.
Hvis du ønsker et aktivitetsfyldt projekt, vil lære at surfe, samtidig med at du hjælper underprivilegerede børn fra Townships, så vil dette projekt passe perfekt til dig!

Hvem kan deltage?
Du skal være over 18 år for at tilmelde dig programmet. Det vigtigste er, at du har lyst til at give en hjælpende hånd, er engageret og omstillingsparat. Du skal kunne svømme, men surfing er ikke et krav. Vil du blive en bedre surfer, kan du deltage i ugentlige surfkurser (se priser nedenfor). Du kan også arbejde med rulleskøjteløb, dans eller andre aktiviteter, du er god til og gerne vil undervise i. Gode engelskkundskaber er en fordel.

Hurtige fakta om Sports & Adventure
Alder18 år til 60 år
KvalifikationerSkal kunne svømme
LængdeFra 14 dage
AnkomstCape Town
Burde bestillesMindst 1 måned før ønsket afrejse
StartdatoHver lørdag
Frivilligt arbejdeUndervisningPraktikSurfingFrivilligt arbejde med børnSport
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Det var et eventyr, jeg aldrig vil glemme, og jeg fik venner for livet. Tusind tak for al vejledning og græsplænelægning forud for turen. Jeg følte mig tryg både før og under turen.

Oda Sports & AdventureOversat

Projekt


Projektet har til formål at hjælpe underprivilegerede børn ud af dårlige miljøer og væk fra gaderne samt lære dem værdifulde livslektioner gennem sport, teamwork og uddannelse. Dagen er opdelt i to, hvor man om morgenen arbejder på en skole i en af Townshippene i Cape Town, mens eftermiddagene er fyldt med aktiviteter som surfing, rulleskøjteløb og svømning sammen med børnene. Nogle dage (typisk fredage) er dedikeret til hel dags surfing. Projektet har hovedfokus på surfing, spændende aktiviteter og sport, såsom:

Mulige opgaver for de frivillige kan være:

Dagene kan variere meget, så det er vigtigt at være fleksibel på dette projekt. De frivillige arbejder 3-5 dage om ugen med børnene. Nogle dage arbejder man op til 8 timer, mens andre dage kan være mellem 4-5 timer. Weekenderne er normalt frie, men lejlighedsvis kan der være aktiviteter med børnene om lørdagen.

Du skal kunne svømme, men surfing er ikke en nødvendighed. Dem, der ønsker det, kan få kurser i surfning af en separat surfinstruktør (ekstra omkostning). Du kan også leje surfbræt, hvis der er ledigt. Hvis du er dygtig til noget eller har ønsker om at lære børnene noget bestemt, findes der programmer, hvor du kan undervise børnene i det.

UGE EKSEMPEL

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Formiddag

Frivillighedsmøde

Assistent skole

Assistent skole

Assistent skole

Assistent skoleFri eller aktivitet med børn

Fri

Eftermiddag

Kontordag

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfetimer

Fri

FriIntroduktionsdage:

På Sport & Adventure starter du med en 2-dages introduktion, fra lørdag til søndag. Her kommer du til at møde andre frivillige og få en introduktion til den sydafrikanske kultur og livsstil.

Dag 1: Lørdag ankommer du til lufthavnen og går direkte til, hvor du skal bo under projektet. Når du har ordnet dine ting og gjort dine ting, møder du de andre frivillige, hvor du griller og får en introduktion.

Dag 2: Efter morgenmaden tager I en lokal bus til Cape Town med en guide fra projektet. Du vil besøge en masse seværdigheder og lære Sydafrika at kende. Efter en hel dag ude tager du med bus tilbage til projektet, hvor stranden venter på dig.

Send denne siden til mig som PDF

Start dato

Du som deltager skal selv arrangere en flybillet med ankomst i Cape Town International Airport. Du vil blive afhentet i lufthavnen af en repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner og kørt til vandrerhjemmet. Hvis du ønsker at tilbringe nogle dage i Sydafrika før eller efter projektet, er dette fuldt ud muligt. Kontakt os angående muligheder og tips.

Programmerne har startdato hver lørdag, undtagen fra midt december og den første uge i januar. På disse tidspunkter er projektet lukket.

Skoleterminerne for 2023 er planlagt som følger:

Du kan stadig deltage i programmet i skoleferierne. I de uger, hvor der er ferie, arrangeres der en "Holiday Club", hvor du frivilligt arbejder med børn i alderen 8 til 16 år, der bor i en township som Dunoon eller en bosættelse som Wolwerivier. Fordi det er ferieperiode, er det vigtigt, at fokus for børnene er på leg, og projektet er lidt mindre struktureret. Der forsøges at arrangere udflugter i ferieperioden, og hver frivillig vil have ansvar for op til 2 børn. Ellers vil der være meget fokus på spil, kunst og håndværk samt bagning, blandt andre aktiviteter.

Vi vil anbefale dig at rejse lidt rundt for at opleve mere af, hvad dette naturskønne land har at byde på. Du bestemmer selv, hvor du ønsker at rejse til og bo. Måske vælger du først at tilbringe noget tid i Cape Town og besøge nogle af de mange attraktioner, byen har at byde på. Mange kan også lide at tilbringe tid i surfbyen Durban. En vildtreservat-safari er også stærkt anbefalet. For overnatning kan vi varmt anbefale en af de mange vandrehjem i Sydafrika. I Cape Townarbejder vi sammen med 91 Loop hostel, et helt nyistandsat hostel som ligger midt i byen. Du kan tjekket Baz Bus for information om busruter. Det er almindeligt at betale for frokosten selv, når du er på en dagsudflugt i Sydafrika.

Rejsen til Sydafrika gav mig selvtillid og jeg vil helt sikkert turde rejse alene i fremtiden!

Ellen Sports & AdventureOversat

Hvorfor Sports & Adventure med GoXplore?

  • Du får chancen for at opleve mere af Cape Town end en turist
  • Du får 2 orienteringsdage inden projektet starter
  • Bor i hus sammen med andre frivillige tæt på stranden
  • Hjælp underprivilegerede børn med at lære værdifulde livslektioner, skole og aktiviteter
  • Arbejd med børnene 3-5 gange om ugen, og lær dem at surfe
  • Du vil kunne lære at surfe med en instruktør og låne brættet på dine fridage
  • Mød frivillige fra hele verden, og få venner for livet
  • Du vil møde den lokale og lære kulturen på forhånd
  • En god mulighed for at kombinere frivilligt arbejde og aktiviteter
  • Book safari, eller prøv bungie jump på din fritid

Boligforhold

Projektet ligger i nærheden af stranden og indkøbsmuligheder i et område kaldet Table View, ca. 30 minutter fra Cape Town. Table View er kendt for aktiviteter som kitesurfing, vandsport og en fantastisk udsigt til Table Mountain - måske derfor det har fået sit navn? Alle deltagere på Sports & Adventure bor sammen på et af frivillighedshusene, der ligger tæt på vores lokale samarbejdspartners kontor. I vil bo i såkaldte "dorm-rooms," hvor der kan være 2-5 personer per værelse. Der er 1 fælles badeværelse, og sengetøj bliver stillet til rådighed.

Der er inkluderet 3 måltider om dagen under dit ophold (undtagen lørdag og søndag, hvor middag ikke er inkluderet). Hvis du har specielle kostønsker eller allergier, er det vigtigt at informere os om det inden dit ankomst til projektet. Slik, kiks, sodavand og andre snacks er ikke inkluderet i kosten, men hvis du ønsker ekstra fødevarer, kan du selvfølgelig købe det, da du har adgang til et fælles køleskab. Der vil være kaffe og te til rådighed hele dagen på frivillighedshuset. Vandet i Sydafrika er sikkert at drikke fra hanen.

Du har adgang til tøjvask under dit ophold på projektet, og det koster omkring R85 pr. 5 kg tøj. Der er ingen safe på værelserne, men du kan aflevere værdigenstande i receptionen, hvor de kan opbevares i safen for dig.

Hvis du ønsker at deltage i ekstra aktiviteter i løbet af dit ophold, kan du gøre det. Du bestiller og betaler på stedet. Her følger en oversigt og omtrentlige priser på de mest populære aktiviteter.

Cape Point Tours R 650 - 750
Wine Tours R 650
Township and Robben Island Tour R 750
Shark Cage Diving R 2 000
Surf lesson R 300
Big 5 Day Safaries R 2 345
Kite Surfing 6 hrs R 1 800
Tandem Paragliding R 1 150
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Visum

Ved ankomst til Sydafrika vil du, som dansk statsborger, få udstedt en 90-dages turistvisum. Dette er gratis, og du behøver ikke at ansøge om det inden afrejse. For at få dette er det vigtigt, at du tjekker følgende:

Alle rejsende til eller via Sydafrika skal følge myndighedernes regler vedrørende indrejsebestemmelser, visum og pas. Hvis du ønsker at blive i Sydafrika i længere tid end 90 dage, er det vigtigt, at du giver os besked i god tid, da du så skal have et helt andet visum.

Det er meget vigtigt, at du husker at blive vaccineret, og du har selv ansvaret for at få dette gjort. Hvilke vacciner du har brug for, afhænger af hvilket område du skal besøge, hvad du allerede er blevet vaccineret imod, og hvad du skal lave i Sydafrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaccinationer ændres løbende, derfor anbefaler vi, at du kontakter din egen læge eller nærmeste vaccinationsklinik for detaljeret information om nødvendige vaccinationer.

Hvis du planlægger at rejse til andre afrikanske land, enten før eller efter dit ophold, kan det være en god idé at få gulfebervaccinen, da nogle lande kræver, at du har denne vaccine for at komme ind i landet.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger (inkl. ugentligt surf kursus) 8000
3uger (inkl. ugentligt surf kursus) 10400
4 uger (inkl. ugentligt surf kursus) 12300
5 uger (inkl. ugentligt surf kursus) 14750
6 uger (inkl. ugentligt surf kursus) 16750
7 uger (inkl. ugentligt surf kursus) 18600
8 uger (inkl. ugentligt surf kursus) 20800
Extra weeks (with surf lessons) 2350


Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen.

Programprisen inkluderer

Prisen inkluderer ikke

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Sports & Adventure

Read more travel reports from participants
Cape town er en fantastisk by, meget pænere i virkeligheden end på billederne!!

Anna Sports & AdventureOversat

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Hvorfor betale for at være frivillig?

I mange tilfælde er frivillige – både hvad angår arbejdskraft og penge – den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte driften. De programmer, vi tilbyder, drives ofte af ildsjæle, som virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får uddannelserne gratis arbejdskraft, hvilket er en stor hjælp. Men der er også en række ekstra omkostninger, der opstår i forbindelse med dit ophold, f.eks. transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris til dækning af disse omkostninger. Det du betaler inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Norge. Det meste af det, du betaler, går til vores lokale samarbejdspartnere, hvilket igen er med til at skabe flere job i de lande, hvor vi har programmer.

Hvordan kommunikerer jeg med dem derhjemme?

Du kan købe telefonkort i Sydafrika. Her er der både kort, der virker i telefonbokse, og kort, der kan bruges til at ringe fra en hustelefon. Du kan også købe et sydafrikansk SIM-kort (startpakke). Så får du et sydafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for at modtage opkald. Startpakken er billig, og vores samarbejdspartner kan rådgive, hvor det er lettest at købe en startpakke.

Hvilken slags vaccinationer skal jeg tage, før jeg rejser?

Vi anbefaler, at du kontakter Rejseklinikken eller din praktiserende læge for professionel vejledning. Skal du ud at rejse lidt i nabolandene, anbefaler vi, at du har en gyldig gul feber-vaccine. Fra 1. oktober 2011 indførte Sydafrika regler, der pålægger besøgende, der har været i andre afrikanske lande, at fremvise bevis for gul feber-vaccinen. Tag derfor din vaccinationsbog med.
Skal jeg medbringe mit eget myggenet?Projektet er ikke placeret i malariaområder, så myggenet er derfor ikke nødvendigt i forhold til malariamyg. Medbring myggespray mod almindelige myg.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde og rejser til udlandet.

Hvor mange lommepenge skal jeg medbringe?

Skal du for eksempel på arbejde i to måneder, skal du have minimum 5.000 kr. Beløbet afhænger også af, hvor højt dit personlige forbrug er. Skal du også rejse rundt i landet, bør du medbringe mere end dette.

Hvilken valuta bruges i Sydafrika?

Den lokale valuta er Rand (ZAR). Du kan få dette ombyttet i en række danksebanker forud for din rejse. Du kan også hæve Rand, når du lander i lufthavnen i Sydafrika.

Hvordan er årstiderne?

Sydafrika har de modsatte årstider til Danmark, så det er vigtigt, at du pakker ud fra, hvilken tid på året du skal rejse. Det er mest et solrigt liv i Sydafrika, hvor den bedste periode anses for at være fra midten af september til marts/april. Det er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste sæson og er for det meste varm og tør. Maj til september betragtes som vintermåneder, og temperaturen kan falde til nul. Dette gælder især om aftenen og natten. Vi anbefaler derfor, at du medbringer varmt tøj og gerne også uldent undertøj. Medbring også en sovepose om vinteren (mellem april og september). Medbring gerne både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Hvis du vil tjekke temperaturen inden afgang, kan du tage et kig på www.yahooweather.com

Skal jeg medbringe en adapter?

Ja, du skal bruge en adapter til Sydafrika. Du kan købe dette i rejsebutikker.

Er det sikkert at arbejde og rejse i Sydafrika?

Ja, forudsat at du følger de normer og regler, der findes. Sydafrikas kultur er anderledes end Danmarks. Det anbefales ikke at gå ud alene om aftenen, så sørg for at bevæge dig rundt med en gruppe. Det gælder især piger. Bær ikke tasker/rygsække, hvis du kan undgå det. Dette mindsker chancen for at blive bestjålet. Hvis du skal bruge offentlig transport, bør du gøre det, mens alle andre gør det. Kør ikke alene med toget sent om aftenen eller i weekenden.

Er det farligt at rejse til Sydafrika?

GoXplore forholder sig i alle lande til Udenrigsministeriets officielle rejseråd . Sydafrika har ikke været på Udenrigsministeriets liste i mange år nu, og vi opfatter situationen i landet som meget stabil. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende dette.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sydafrika » Sports & Adventure

Siste nyhed: Kuffert vs. rygsæk