1. Jobb og reis i Australia 2. 3. 4. 5. 6.

Tag på working holiday i Australien

Arbejd og rejs i et af verdens mest fantastiske lande med de smukkeste strande, verdensklasse surfing, en fantastisk dyreliv og en lokalbefolkning, som du bare ikke kan undgå at elske. Du vil ikke fortryde det et eneste øjeblik.

Læs mere

Work & Travel Australien

Arbejd, rejs og bo i Australien i op til et år! Med det unikke Working Holiday Visum får du friheden til at opleve Australien i længere tid, præcis som du ønsker det. Start efter den første uges sjov i Sydney med at finde et job eller rejs op af Østkysten - Du bestemmer! Muligheden for at arbejde, mens du rejser giver dig mulighed for at opleve Australien i længere tid uden at spare op til alle udgifterne på forhånd. Og hvis du ikke har oplevet nok i Australien – hvorfor så ikke kombinere rejsen med en tur til New Zealand eller Bali .

Ved at arbejde og rejse i Australien får du en mulighed for at opleve dette land på en helt unik måde. Vi garanterer en oplevelse du aldrig vil glemme!

Tip!!! Vi har sat to nye fællesdatoer op for 2024 (22.08 og 18.11) Her vil der være mange GoXplore deltagere fra Danmark, Norge & Sverige. Så rejser du alene er det en oplagt mulighed at vælge en af disse datoer. Der er begrænset pladser og det er først til mølle! Vi anbefaler at man kombinerer  den med vores populære 5 ugers Østkyst tur som garanteret bliver udsolgt!

Vores Work & Travel-program giver dig en fantastisk start på din tid i Australien! Din første uge i Sydney er propfyldt med aktiviteter, nyttig information og udflugter, som du vil opleve med en gruppe nye venner og en erfaren guide (som selv synes, han er sjov). Her ordner vi alt, hvad du skal bruge - så du bare kan slappe af og falde til i livet Down Under.

Alt dette kommer du til at opleve i de første 8 dage i Sydney!

Gruppeoplevelser med rejseleder Orienteringsmøde om dit ophold
Afhentning i lufthavnen Work & Travel informationsmøde
7 nætter i Sydneys bedste vandrehjem 4WD gennem Worimi Conservation Lands
Guidet byvandring i Sydney Port Stephens delfin krydstogt
Velkomstmiddag på vandrehjemmet Coastal Beach Walk
Privat krydstogt på en katamaran i Sydney (inkl. BBQ) Bondi Beach besøg
Natteliv i Sydney (sandsynligvis et par gange...) Mt Tomaree Bush Hike & Lookout
Transport Sandboarding ned af Stockton Bight Dunes
Strandaften med stjernekiggeri Møde med australske dyr
3 middage, 2 morgenmad og en frokost
Aktivering af dit australske SIM-kort

Ud over alle de sjove ting så bliver du selvfølgelig også forberedt på alt du skal bruge for at kunne arbejde i Australien.

Spill av Work & Travel i Australia

Hvilket program i Australien er det rigtige for dig?

Vi har 4 forskellige programmer i Australien, hvor du kan arbejde. Detaljer om de forskellige kan findes på programsiderne, men for at gøre det lidt nemmere har vi sat denne oversigtstabel op. Klik gerne på de forskellige, for at læse mere.

ProgramJobgarantiJob før afrejseJobhjælp under rejsenBolig før afrejseBolig hjælp under rejsenMin.længde
Work & TravelValgfrit
All Set - Hospitality6 måneder
All Set - Internship3 måneder
Farm & Travel All Set3-4 måneder
Farm & Travel3-4 måneder

Hurtige fakta om Work & Travel Australien
Alder18 - 35 år
KvalifikationerIngen
LængdeOp til 1 år
AnkomstSydney
Betalt arbejdeJa
Burde bestilles2-3 måneder inden afrejse
StartdatoÅret rundt
Work & TravelSurfingBetalt arbejde
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Enhver, der spekulerer på, om Surf Camp er værd at deltage i, kan jeg klart anbefale det. Det var den bedste del af hele min år lange tur!

Sara Work & Travel AustralienOversat

Job

Som deltager i vores Work & Travel Australia-program bliver du medlem af et af Australiens største arbejdsformidlingsbureauer for backpacker. De har hjulpet tusindvis af rejsende med at finde arbejde i mange år og samarbejder med arbejdsgivere i hele Australien. Hovedvægten er lagt på job i og omkring Sydney, men de har også kontakt til resorts langs hele kysten fra Melbourne til Cairns. Der er blandt andet job i restauranter, caféer og varehuse i andre byer og den ultimative Outback-oplevelse; arbejde på Ayers Rock Resort, midt i landet!

Vores jobservice arbejder løbende på at give vores deltagere arbejde. Kontoret formidler flere hundrede job om måneden og i alt over 5.000 jobs om året. Mulighederne er mange. Bemærk, at mange af jobs er såkaldte "casual" jobs. Det betyder, at du måske kun arbejder et par dage om ugen, at du måske kun hyres for en dag til et event eller at du jongerer flere jobs forskellige steder.

I Australien, som alle andre steder, kræver det personlig indsats at få et job. Arbejdsgiverne ønsker primært entusiastiske medarbejdere, der ikke er bange for at tage en udfordring, og som tager initiativ. Det er selvfølgelig også muligt at søge job på egen hånd, printe CV'er ud og se dig omkring - måske finder du dit drømmejob!

Arbejde indenfor restaurationsbranchen

Jobs indenfor restaurationsbranchen udgør cirka en tredjedel af de job, der formidles gennem os, og er dermed den næststørste kategori af job, som vi formidlede. Hvis du har erfaring fra en cafe, bar eller restaurant, kan du forvente at finde arbejde i denne kategori også i Australien. Her vil erfaring fra hjemmet være en fordel.

Lønniveau i Australien

Lønnen afhænger af hvilken type job, stilling og tidligere erfaringer. Normalt er det 23 AUD i timen. Da der kan gå lidt tid fra din ankomst til det tidspunkt, hvor du får din første lønseddel, er det godt at have lidt ekstra penge med dig. Vi anbefaler mindst 26.000 kr. hvis du skal blive et år. Lønniveauet er lavere end i Danmark, men prisniveauet er også derefter.

Send denne siden til mig som PDF

Rejsen

Vores 8-dages program i Sydney starter de fleste mandage året rundt og i højsæsonen tilføjes torsdage. Faste startdatoer betyder, at grupperne har en god størrelse, og dermed en langt mere social og behagelig start på din tid i Australien. Du skal gerne ankomme mindst en dag før så du er klar til morgenmødet på dag 1. Vi anbefaler at du planlægger at ankomme mindst to dage før, da du sikkert er ramt af jetlag og har brug for tid til at vende kroppens indre ur rundt.

Grupperne er en fin blanding af deltagere fra hele verden, og mange møder venner for livet allerede den første uge i Sydney. Du får adgang til din egen deltagerliste med oplysninger andre danskere, nordmænd og svenskere, der rejser med os i samme periode som dig inden afrejse.


Startdatoer i 2024

MånedDato
Januar15, 22, 25,29
Februar5, 12, 19, 26
Marts4, 11, 18, 25
April1, 8, 15, 22, 29
Mai6, 13, 20,27
Juni3, 10, 17, 24
Juli1, 8, 15, 22, 29
August5, 12, 19, 22(Gruppeafgang med GoXplore 5 ugers Østkyst tur),26
September2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30
Oktober3, 10, 14, 17, 21, 24, 28, 31
November4, 7, 11, 14, 18(Gruppeafgang med GoXplore 5 ugers Østkyst tur), 21, 25, 28
December2, 5, 9, 16

Startdatoer i 2025

Måned Dato
Januar 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30 (Gruppeafgang med GoXplore 5 ugers Østkyst tur)
Februar 3, 6, 10, 13, 17, 20, 24, 27
Mars 3, 6, 10, 13, 17, 20, 24, 27, 31

Vi anbefaler, at du tilmelder dig mindst 2-3 måneder før din ønskede afrejsedato. Hvis du tilmelder dig senere end dette, kan vi ikke garantere, at vi kan tilrettelægge din rejse i tide. Hvis du ønsker at ankomme til Sydney omkring jul og nytår, er sidste chance for at tjekke ind den 25. december, og den første chance for at tjekke ud er den 4. januar. Du skal så booke mindst 10 nætter på Wake Up. Det vil også betale sig at bestille overnatning på forhånd, da indbyggertallet i Sydney næsten fordobles i løbet af jul og nytår.

OBS højsæson tillæg: Alle gruppeture i perioden 18. November til 04. Januar opkræves et højsæsontillæg på 2800 kr. oveni programprisen.

Er nu vendt tilbage til Sverige efter 10 fantastiske måneder i Australien! Jeg vil også passe på og tak for al din hjælp, du har sparet mig for en masse bekymringer og besvær og hjulpet med alt hvad du lovede inden afrejse.

Sofie Work & Travel AustralienOversat

Hvorfor Work & Travel Australien med GoXplore?

  • Vi har eksklusive aftaler med jobcentre i Australien
  • Du modtager bankkonto, hævekort, skattekort, information om sikkerhed på stranden mm
  • Billig bagageopbevaring på vores kontor i Sydney
  • 24/7 alarmnummer
  • Vores sikkerhedsnetværk hjælper dig gennem hele dit ophold
  • Nogle opgaver via sms
  • Vi hjælper dig med visumansøgningen

Boforhold

Inkluderet i vores 8-dages startpakke er 5 nætter i et kollegieværelse på Wake Up hostel i Sydney (måske det bedste hostel i Sydney!) og 2 nætter på Melaleuca hostel i Port Stephens. Det er gode udgangspunkter for at lære resten af gruppen at kende, og ikke mindst Sydney, Port Stephens og Australien. Vandrerhjem i Australien er den perfekte måde at lære andre rejsende at kende på, og mange rejser videre eller flytter ind sammen med andre deltagere, de har mødt her. Alle der rejser på arbejde og rejser er der af samme grund; rejser, oplevelser og ikke mindst nye bekendtskaber.

Hjælp til at finde et sted at bo i Sydney

Hvis du opholder dig et sted i længere tid, er det almindeligt at leje hus eller lejlighed sammen med andre. På kontoret i Sydney har vores lokale partner en overnatningsservice (Accommodation Service), som vil gavne dig som deltager i programmet. De samarbejder med mange forskellige udlejere, og du kan vælge mellem alt fra tomme lejligheder til et kollektiv, hvor de søger én person. De kan ikke garantere, at de finder et hjem til dig, men de vil gøre deres bedste for at hjælpe dig med at finde husly. Under alle omstændigheder er det godt at få tips og råd på kontoret om lejekontrakter, priser og almindelige fælder andre backpackere er faldet i uden nogen med lokalkendskab på plads.

Hvad hvis du vil rejse længere?

Efter de 8 dage, der er inkluderet i vores startpakke, er du helt fri til at gøre, hvad du vil. Nogle vælger at rejse videre med det samme. Vi har for eksempel en fantastisk 5-ugers tur langs østkysten for dig, der vil se så meget som muligt af Australien på én gang i en gruppe! Du sparer 1700 DKK og får en ekstra gratis overnatning inkluderet, hvis du bestiller denne rejse samtidig med en Work & Travel pakke.

Eller måske stiger du og dine nye venner ind i en varebil og kører op ad østkysten? Eller vælge at hoppe på en bus og tage på opdagelsestur i ørkenlandskabet og se aboriginernes hellige områder midt i landet? Mulighederne er uendelige!

Du finder hostels over hele Australien, og du får et overblik over disse, når du ankommer til landet. På vandrerhjemmene rundt om i landet møder du rejsende fra hele verden, der søger anderledes oplevelser ligesom dig. Denne boform er præget af en social atmosfære og her udveksles mange gode rejsetips. Indkvartering koster mellem 20 og 50 dollars pr. nat.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Visum

På dette program har du brug for et Working Holiday Visum, som vi søger for dig. Visummet giver dig mulighed for at rejse og arbejde i op til 12 måneder (fra ankomstdatoen) i Australien med følgende betingelser:

Dette visum får man so udgangspunkt en gang i livet, med mindre man arbejder mindst 90 dage på landet under sit ophold, så kan man kvalificere sig til et 2. WHM visum. Du må maximalt arbejde 6 måneder for den samme arbejdsgiver - der kan dog være afvigelser fra denne regel da der er mangel på arbejdskraft efter Covid -19. Her tillader visse brancher at du kan arbejde i op til 12 måneder for samme arbejdsgiver.

Hvis du har anden nationalitet, er det vigtigt, at du kontakter dig, så vi kan tjekke, om dette visum også er tilgængeligt for dig.

De australske myndigheder anbefaler, at du medbringer omkring 30.000 DKR som en slags startkapital, når du rejser på dette visum.

Visum koster i øjeblikket AUD 645 AU. Det er inkluderet i programprisen og vi søger det for dig. Har du allerede visummet godkendt kan du stadig deltage på dette program så regulerer vi bare prisen derefter.

OBS GoXplore kan ikke stilles til ansvar for om et visum godkendes, da dette udelukkende beror på de Australske myndigheder beslutning.

OBS: Er du bosiddende på Grønland eller har opholdt dig her i mere end 3 måneder indenfor de sidste 5 år er der skærpet kontrol fra de Australske myndigheder grundet Tuberkulose fare. Du skal derfor påregne at skulle til en TB undersøgelse og denne må kun udføres af en bestemt læge bosiddende i København. Der må derfor påregnes udgifter til en tur til Danmark samt selve undersøgelsen som koster ca. 2.950 kr.

2. Working Holiday Visum

Hvis du har arbejdet i mindst tre måneder inden for visse postzoner i det landlige Australien, kan du ansøge om et Working Holiday visum for 2. gang. Du skal kunne bevise, at du har arbejdet i mindst 3 måneder, ellers er kravene for at få visum de samme som for visum nr. 1. Du kan få hjælp af os til at finde ud af, om de jobs, du har haft, kvalificerer dig at ansøge om visum nr. 2.

Priser

Start dato i 2024 Pris
Work & Travel inkl. visa & 2 nætter 10750
Work & Travel inkl visa + 5-week East Coast Xplorer 32650
5 ugers Østkyst Xplorer 24300
5 ugers Østkysttur højsæsontillæg fra 18.11-04.01 2850

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen.

Inkluderet i prisen

Ikke inkluderet i prisen

Sydney til Cairns

Hvis du vil se en masse af Australiens berømte østkyst umiddelbart efter ankomsten, anbefaler vi stærkt vores 5-ugers Sydney til Cairns grupperejse . Du får en ekstra gratis overnatning, hvis du booker dette sammen med dit Work & Travel ophold, og sparer penge ved at booke som en kombination fra starten.


Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Work & Travel Australien

Read more travel reports from participants
Hej :) Ville bare sige tak for al hjælpen med min tur ned til Australien! Det år, jeg var dernede i Australien, var let et af de bedste år i mit liv hidtil, og jeg er så glad for, at jeg gjorde det! Du gjorde det næsten lidt for nemt for mig, da du ordnede det hele. Muligheden for at ændre hjemrejsen var stor, planlagde nok at være der omkring 6-10 måneder, men endte med at være der i et år, fordi det simpelthen var for svært at tage hjem :) Nu har jeg været hjemme i en måned, og jeg vil bare tilbage. Tak igen!

Annette Work & Travel AustralienOversat

Aktiviteter i Australien

FAQ

Skal du være i Australien i et år?

Nej, du vælger selv, hvor længe du vil være i Australien. Visummet er gyldigt i et år fra den dag, du ankommer til Australien. Du kan tage hjem til enhver tid inden for denne tid. Du får normalt kun visum med arbejdsmulighed én gang (der er en undtagelse, se her for mere info). Der er ingen kvoter for, hvor mange visa Australien udsteder om året . Har du ikke en ren straffeattest kan du risikere at blive afvist men de fleste godkendes men regn med med yderligere dybdegående sprøgsmål fra myndighederne samt en væsentlig længere behandlingstid.

Hvor mange penge skal jeg have med på rejsen?

Det er svært at svare på, fordi alle planlægger deres rejse forskelligt og har forskelligt forbrug. Nogle vil bo ét sted og arbejde meget af deres tid i Australien, mens andre vil rejse så meget som muligt. Vi anbefaler, at du medbringer mindst 30.000 kr., hvis du ønsker at blive 1 år. Det er en god startkapital og en ordentlig sum at have ved hånden, men du skal selvfølgelig regne med at arbejde ved siden af. Du kan også forvente at bruge cirka 1500 AUD om måneden (nødvendige udgifter). Merudgifter som restaurantbesøg, sociale aktiviteter, ture og lignende ikke medregnet.

Jeg har hørt, at man skal på kurser for at udføre bestemte jobs?

Det er rigtigt. Det mest almindelige er RSA (Responsible Serving of Alcohol), hvis du ønsker at servere alkohol (bar, klub osv.). Men også for at arbejde i byggebranchen eller med børn har du brug for det, de kalder et hvidt kort eller blåt kort. Vores samarbejdspartner kan hjælpe dig med at booke kurserne. De er for det meste færdige på få timer. Cirkapriser (2023):
Whitecard NSW: AUD110
RSA NSW: AUD180
RSA QLD: AUD 30 (online)
RSA-pas (hele landet): AUD 235

Skal jeg vaccineres?

Som udgangspunkt har Australien samme vaccine niveau som Danmark. Så har du fulgt det danske børnevaccine program så er en opdateret stivkrampe den eneste anbefaling, men tjek altid med din egen læge eller et vaccinecenter, især hvis din rejse også går forbi andre lande.

Har du brug for et internationalt kørekort?

Du behøver ikke et kørekort for at rejse på vores Work & Travel-program og arbejde i Australien. Men hvis du har et kørekort og vil køre i Australien, anbefaler vi, at du tager et internationalt kørekort, inden du forlader Danmark. Kontakt borgerservuce for udstedelse af et internationalt kørekort.

Kan jeg studere i Australien på Working Holiday visum?

Ja, på et Working Holiday Visa kan du studere i op til fire måneder.

Kan jeg rejse til Australien uden visum?

Nej. Du skal ansøge om visum inden du ankommer til Australien. Hvilket visum du skal bruge afhænger af, hvad du skal lave i Australien.

Kan jeg arbejde i andre lande?

Ja, du kan blandt andet arbejde og rejse i New Zealand ligesom i Australien. Det kræver, at du ansøger om et separat visum til dette. Kontakt os, hvis du ønsker at kombinere begge lande!

Hvilken type job kan jeg få?

Working Holiday Visa er baseret på folk, der gerne vil opleve Australien, og samtidig holde øje med deres rejsebudget ved at arbejde. Det er måske ikke altid dit drømmejob, men du får mange spændende arbejdserfaringer. Vi kan hjælpe dig med arbejde både i byerne (især Sydney, men også Cairns og Melbourne) og ude i outbacken. De mest almindelige jobs i byerne er inden for catering, turisme, salg og kontorarbejde. I outback kan du vælge mellem frugtplukning (f.eks. bananer, mango, meloner, bomuld og vindruer) og landbrugsarbejde. På gårdene hjælper du med det daglige landbrugsarbejde som træning af hestene, klipning af får, ordning af hegn, flytning af dyr fra græs til græsmark, madlavning og indbringning af køer. Du skal selvfølgelig ikke kun bruge vores kontakter til at finde et job – mange finder job selv eller via andre backpackere.

Hvordan får jeg et job?

Selve jobsøgningen foregår først, når du ankommer til Australien, men det er vigtigt, at du er godt forberedt inden din ankomst. CV og certifikater bør oversættes til engelsk inden afrejse. På vores hovedkontor finder du store tavler med jobs at vælge imellem og du får din egen personlige jobkonsulent, som også har store databaser at søge i.

Hvorfor kan jeg ikke arbejde for den samme arbejdsgiver i mere end 6 måneder?

På et Working Holiday Visa til Australien må du normalt kun arbejde i seks måneder hos den samme arbejdsgiver. Det skyldes, at du ikke kommer til at tage jobbet fra de lokale, og fordi visummet er sat op, så du kommer til at opleve mere af Australien. Når det er sagt, er der nogle undtagelser, og i kølvandet på COVID-19 er det muligt at arbejde i op til 1 år inden for følgende områder: landbrug, fødevareforarbejdning, sundhed, ældre- og handicappleje, børnepasning, turisme og gæstfrihed.

Er det svært at få et job?

Det afhænger af, hvor fleksibel du er. Det er nemmest at få et job fra april til september, men der er altid arbejde at gøre, så længe du er fleksibel. Vores vikarbureau er Australiens største sæsonbetonede backpackerbureau, og har et stort netværk og gode aftaler med faste arbejdsgivere. Det er en god idé at stå frem i starten og vise, at du gerne vil arbejde. Kontoret formidler mindst hundredevis af job hver måned, så her er meget at vælge imellem.

Skal jeg have erhvervserfaring for at få et job?

Det er ikke påkrævet, men ligesom i Danmark får du nemmere et job, der hænger sammen med din baggrund. For at få bedre betalte job, f.eks. på embedet ønsker australske arbejdsgivere, at du har et par års erhvervserfaring at vise frem. Jo mere du kan vise, jo bedre, så lad være med at efterlade certifikater og referencer i skuffen derhjemme.

Hvor meget kan jeg forvente at tjene?

Gennemsnitslønnen er cirka 23 AUD i timen. Husk at leve- og boligomkostningerne i Australien er noget lavere end i Danmark. F.eks. koster en øl i Australien ca. 25 kr og en Big Mac menu ca. 30 kr.

Hvor meget koster overnatning i Australien?

De fleste vælger at overnatte på hostels, mens de rejser rundt i Australien. Dette er både socialt, rimeligt og af god standard. Priserne varierer meget, men ligger mellem 20 og 50 AUD per nat, baseret på beliggenhed, hostel, værelsesstørrelse osv. Tjek gerne vejledende priser på Travellerspoint . Holder man sig ét sted i længere tid, vælger de fleste at leje lejligheder sammen med andre. Priserne per person ligger så normalt mellem 4.000 og 6.000 DKR om måneden, afhængig af by og standard.

Hvor skal jeg bo?

De første 7 nætter er inkluderet i vores Australien-program. Du får tips til, hvordan du kan bo, når du deltager i vores informationsmøde. Vi har også store tavler med boliginformation på kontorerne. Du kan leje en lejlighed/hus sammen med andre eller gå ind på et af de mange hostels. Det afhænger af, hvor længe du planlægger at være der. Mulighederne er mange.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja! Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde og rejser til udlandet.

Hvorfor er der forskellige priser for programmet?

Der er forskellige muligheder hvor du kan kombinere Work & Travel med en 5 ugers rundrejse.

Hvor længe kan jeg blive på de forskellige destinationer på hjemrejsen?

Hvis du har planlagt at besøge andre lande på vej hjem (anbefales!), så skal du tage hensyn til visumreglerne i de lande, du skal besøge. Bemærk også, at din flybillet normalt kun er gyldig i 12 måneder fra datoen for afrejse fra Danmark. Du skal på forhånd tjekke med flyselskabet, om du kan ændre dit fly hjem til en dato uden for 12 måneder, hvis du har tænkt dig at være længere væk. Inden for de grænser bestemmer du selv, hvor længe du bliver. Du kan normalt opholde dig i et land i tre måneder på et turistvisum, men det er vigtigt, at du tjekker dette, inden du rejser. Tal med os, hvis du er i tvivl.

Kan jeg ændre datoen under rejsen?

Det afhænger af de flybilletter, du har bestilt. Men normalt er dette muligt mod et gebyr til flyselskabet. For maksimal fleksibilitet anbefaler vi, at du køber de lidt dyrere udskiftelige billetter med det samme.

Jeg vil også til New Zealand; Hvor lang tid anbefaler du at bruge i New Zealand?

New Zealand er opdelt i to øer, og det er normalt at anbefale cirka to uger på hver ø. Men hvis du har muligheden, bør du bruge et par måneder – også her er der masser at se!

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Australien » Work & Travel Australien

Siste nyhed: Danske lægers vaccinationsservice