Kuffert vs. rygsæk

Det ultimative spørgsmål, som enhver backpacker stiller sig selv, før de tager på rejse… “Skal jeg tage en kuffert eller en rygsæk med?”

Det plejede at være en selvfølge, at backpackere tog en rygsæk med sig på rejse, men som Bob Dylan sagde, så forandrer tiderne sig, og backpacking betyder ikke længere nødvendigvis, at man pakker alle sine ting i en rygsæk. Mange backpackere vælger nu i stedet en kuffert. Så hvilken mulighed er den rigtige for dig? Der er et par ting at tage i betragtning, når du skal beslutte:

Det kan være en vanskelig beslutning at træffe, da de fleste ikke ved præcis, hvad de vil lave i deres sabbatår: det er jo hele idéen, ikke sandt!? Så for at hjælpe dig med at træffe din beslutning, er her en liste over muligheder og fordele & ulemper, så du kan beslutte dig selv:

The "Trusty" suitcase:

Perfekt til: ‘Jeg skal til Australien/New Zealand for at bo og arbejde i et år’ som backpacker; ‘Jeg vil rejse rundt, men primært til turistdestinationer’ som backpacker og ‘Flashpackeren’.

Fordele: Hjul – Hvem skulle have troet, at en så simpel opfindelse kunne bringe dig så meget glæde!? Da du vil rulle dine ting rundt, vil du undgå de frygtede backpacker-rygsmerter eller rygsved. Du kan nemt og hurtigt få adgang til dit tøj og dine ejendele og slappe af i visheden om, at din hængelås holder dine ting sikre og beskyttede! Hvis det ikke er nok til at overbevise dig… din kuffert kan også fungere som en praktisk siddeplads!

Ulemper: Trapper vil være din fjende. De ‘rygsæk’ idioter, du grinede af tidligere, vil ikke virke så tossede, når du har slæbt din kuffert op til 5. etage på dit vandrehjem. Kufferter er heller ikke ideelle til rejser til steder med meget sand som  f.eks. Centre, Northern Territory eller Western Australia. Desuden, da kufferter normalt er tungere, kan det være, at du bliver nødt til at holde øje med max. tilladte vægt!

Tip:Vælg 4 hjul, hvis du kan – på den måde kan du skubbe din kuffert i stedet for at trække den. Gå også efter en god kvalitet hård skal, da den sandsynligvis vil få lidt tæsk i løbet af dit sabbatår!


The "Modern" Backpack (front loader)

Perfekt til: ‘Jeg rejser rundt i Australien, New Zealand, Fiji, Sydøstasien og alle steder derimellem’ backpacker.

Fordele: Frontåbnings-rygsækken giver dig nem adgang til dit tøj og dine ejendele. Rygsække er normalt holdbare og kan tåle lidt af hvert – perfekt til bådture gennem Sydøstasiens øer og andre 'off the beaten track' ture. Rygsække kan rumme meget, kan klemmes ind i små rum og lad os ikke glemme.. rygsække er en fantastisk pude til de nætter, du skal tilbringe sovende i lufthavnen!

Ulemper: Hvis du pakker for meget, kan rygsække blive virkelig tunge. Jeg kæmpede med at bære min overdimensionerede, tunge rygsæk i et år, hvilket betød, at det at bære den i mere end 5 minutter ad gangen gav mig rygsmerter. Disse frontåbnings-rygsække er også generelt mere klodsede end top loader-rygsække.

Tip: Få din rygsæk tilpasset ordentligt til din krop. 80% af vægten bør bæres af dine hofter, ikke dine skuldre, for at undgå rygsmerter. Mange af disse rygsække kommer også med en mini-rygsæk lynet fast på forsiden – nyttig til dagsture, når du vil tage en mindre taske med.


The ‘Old School’ Backpack (top loader)

Perfekt til: ‘Jeg rejser overalt, og jeg går ikke så meget op i at få fat i mine ejendele særlig ofte’ backpacker.

Fordele: Disse rygsække er generelt mindre klodsede end andre rygsække og er lettere at bære rundt. De fleste har sektioner, du kan åbne i toppen og bunden, samt mindre lommer på bagsiden, så du nemt kan finde ting.

Ulemper: Vær forberedt på at pakke ud og pakke ned, pakke ud og pakke ned, og pakke ud og pakke ned igen. Sikkerhed kan også være et problem med disse rygsække. Da der er to forskellige sektioner at åbne sammen med separate lommer, bliver du nødt til at låse hver sektion med en hængelås for at holde dine værdigenstande sikre.

Tip: Få din rygsæk tilpasset og prøv nogle forskellige størrelser, før du køber!

The Wheely ‘Wheely Uncool’ Backpack

Perfekt til: ‘Jeg laver lidt af hvert og vægter bekvemmelighed højere end stil’ backpacker.

Fordele: Hjul? Tjek. Problemer med trapper? Nej. En rygsæk med hjul = genialt! Denne rygsæk har det hele.. Du kan rulle den rundt, bære den på ryggen, åbne den fra forsiden, kaste den rundt, låse den… listen over rygsækkens fordele fortsætter.

Ulemper: Denne rygsæk ser ikke lige så smart ud som andre rygsække. Den er normalt ret klodset og kan være tungere end andre rygsække, så den er bedst egnet til at rulle frem for at bære meget.

Tip: Hvis du rejser til Sydøstasien, er dette en fantastisk mulighed!

Hvad skal jeg ellers tænke på?

Kvalitet  At få en god kvalitet, holdbar kuffert eller rygsæk er essentielt for dit sabbatår. Den vil sandsynligvis blive udsat for en del slid gennem dine rejser, og du ønsker ikke, at den går i stykker midt på din tur!

Ekstra tasker Sammen med din kuffert eller rygsæk vil du nok gerne have en mindre dagtaske med dig. Små rejsetasker er gode som håndbagage på fly, men kan være besværlige at bære rundt på, hvis du rejser meget. Hvis du vælger en frontåbnings-rygsæk, så vælg en med en lille dagtaske lynet fast på forsiden. Nogle dage, når du føler dig ekstra cool, kan du endda finde dig selv bære den ekstra rygsæk på forsiden! Piger, en skuldertaske kan bruges som en lille håndtaske om dagen og til aftenbrug.

Det vigtigste pakketrick, du nogensinde vil få!

Pak ikke for meget! Hvis du ikke kan gå rundt komfortabelt i 5-10 minutter derhjemme med al din bagage, vil du ikke kunne bære det hele, mens du rejser. Husk, det du tager med dig, er dit at bære hele turen, så undgå at overpakke. At ikke kunne løfte din rygsæk uden hjælp fra en anden ser ikke godt ud! 😉

Publiseret onsdag 26 juni 2024 15:00

Hjem » Nyheder » Kuffert vs. rygsæk

Magnus L bestilte Work & Travel New Zealand All Set. Noe for deg?!