1. Cuba 2. Cuba 3. Cuba 4. 5. 6. Cuba

Frivilligt arbejde, spansk og salsa på Cuba

Har du lyst til at opleve et af verdens mest unikke lande? Rejs til spændende Cuba og lær spansk og salsa, samtidig med at du hjælper lokalbefolkningen og marinelivet uden for Cubas kyst. Gå ikke glip af denne unikke mulighed!

Læs mere

Viva Cuba

Utrolige ting sker på Cuba lige nu, hvilket gør dette til et endnu mere spændende rejsemål end nogensinde før! Cuba er med rette berømt for at være den mest musikalske nation på planeten. Derudover er Cuba kendt for sin hovedstad Havana, med amerikanske vintagebiler, Cohiba-cigarer og mojitos, hvilket gør Havana til en fornøjelse at udforske til fods. Faktisk er Havana den sikreste by i Caribien og Sydamerika. Whats not to like?

Cuba har oplevet store omvæltninger og udfordringer i sin nyere historie. Som følge af sanktioner og et skiftende globalt politisk landskab har Cuba aldrig været mere isoleret end de er nu. Som en respons på dette har regeringen for nylig begyndt at løsne deres begrænsninger på det cubanske folk. For første gang i flere generationer kan cubanere nu eje deres eget ejendom, engagere sig i private virksomheder og tale med besøgende. Ingen ved, hvor dette vil føre Cuba hen på længere sigt, men for nu betyder det, at det aldrig har været nemmere at besøge Cuba, nyde det bedste, landet har at tilbyde, og lære lokalbefolkningen at kende. Af disse grunde bør du gribe chancen nu for at nyde et unikt eventyr blandet med spansk sprogundervisning, kultur, dans og frivilligt arbejde - og opleve et af de mest unikke og spændende lande i verden!

Hurtige fakta om Viva Cuba
Alder18 år og ældre
KvalifikationerIngen
Længde1 til 6 uger
AnkomstHavana
Betalt arbejdeNej
Burde bestillesMinimum 2 måneder før ønske afrejse
Frivilligt arbejdeSpansk kursus
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Jeg og flere andre derovre fortrød seriøst ikke at tage til Costa Rica, som de fleste andre gjorde efter deres måned i Havana. Følte mig virkelig ikke færdig med Mellemamerika!!

Amitis Viva CubaOversat

Programmene

Vi tilbyder tre forskellige programmer i Cuba. Det mest populære og anbefalede program er vores 4-ugers "All In", som inkluderer udflugter til Viñales og Trinidad, samt spanskundervisning, frivilligt arbejde, dans, kultur og historie. Du er garanteret at forelske dig i landet efter denne fantastiske oplevelse! Hvis du har mindre tid, har vi også 1- og 2-ugers alternativer tilgængelige. Udflugterne er udeladt, men du vil stadig have en fantastisk og mindeværdig tid med at lære spansk, arbejde som frivillig og have dansetimer. Alle programmer inkluderer forskellige ture og lokale udflugter for at give dig en bedre forståelse af Havana og alt det, der gør Cuba så unikt.

Efter ankomst til Havana bliver du taget med på en velkomst gåtur gennem kvarteret. Dette hjælper dig med at lære områderne omkring din bolig at kende og giver et godt første indtryk af alle de muligheder, der venter dig i din fritid. De tre programmer er:

Hvis du ønsker at blive længere, kan vi altid sammensætte en kombination som passer til dine ønsker. Bare  tag kontakt!

Fælles for alle er at du bor midt i Havana, med udsigt over Havana Vieja. Her vil du lære spansk, deltage i dansekurser og tage del i kulturelle udflugter. Vores programmer tilbyder alle muligheden for at interagere med det cubanske folk og samfund, lære om deres kultur, sprog og historie, samtidig med at du giver noget tilbage gennem frivilligt arbejde under dit ophold.

Ankomst

Efter ankomst til Havana International Airport bliver du hentet af vores lokale partner, som kører dig til dit overnatningssted, Casa Jakera, en nyligt renoveret og licenseret Casa Particular, hvor du vil bo under dit ophold i Havana. Til at begynde med vil alle sove i fælles værelser med andre deltagere, men hvis du ønsker det, er der mulighed for et privat værelse med eget badeværelse i en nærliggende Casa Particular (mod et tillæg).

Spanskundervisning

Hver mandag til fredag vil du have spanskundervisning, som varer i 3 x 45 minutter, hvor du får intensive og strukturerede lektioner, med en pause på 15 minutter mellem hver session. Undervisningen bliver leveret af en licenseret cubansk lærer og finder sted på Casa Jakera, men også ude i byen, så læreren kan sikre, at du kan mestre spansk og lære så meget som muligt. Du vil få en test den første morgen, så læreren kan vurdere dine tidligere kundskaber og bestemme, hvilket niveau du skal starte på. Hvis du er på det 4-ugers All In-program, er der ingen spansklektioner de sidste to uger, men du vil have mange muligheder for at øve din spansk under udflugterne til Viñales og Trinidad!

Frivilligt arbejde i Havana

På alle vores programmer i Cuba får du mulighed for at engagere dig i lokalsamfundet gennem frivilligt arbejde, hvilket skaber gode muligheder for unikke interaktioner med lokalbefolkningen. På det 4-ugers programmet har vi inkluderet 7 frivillige sessioner, mens der er 4 og 2 sessioner på henholdsvis 2-ugers og 1-ugers programmerne. Der er også mulighed for at arbejde som frivillig i weekenderne, hvis du ønsker det.

Vores lokale partners vision er at bidrage til social-kulturel samfundsudvikling i samarbejde med forskellige lokale projekter, anerkendt af regeringsinstitutioner. Dette opnås ved at støtte samfundet og arbejde sammen med den lokale regering og samfundsprojekter. Du finder to eksempler på frivillige projekter i Havana lidt længere nede.

Cuba er ikke vant til frivilligt arbejde som et koncept, og da alt frivilligt arbejde skal godkendes af regeringen, kan ingen placering garanteres. Du kan arbejde med at vedligeholde parker og haver, male, rydde op eller på skoler og idrætsanlæg. Vær åben og fleksibel, dette er Cuba, og udtrykket "mañana, mañana" passer perfekt. Jo mere fleksibel og åben du er, desto sjovere vil du have det.

Dansetimer

Afhængigt af hvilken længde du vælger, vil du enten have inkluderet 2, 3 eller 5 danselektioner i dit program. Hver danseundervisning varer cirka 1 time. Her får du testet og øvet dig på Salsa, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha, Rumba og måske nogle nye trin, du aldrig engang har hørt om! Bemærk, at man gerne starter med en type dans og arbejder med at mestre denne, før man går videre til at lære en anden type dans. Danselektionerne finder sted en kort gåtur fra dit overnatningssted, og du vil blive undervist af en certificeret danseinstruktør. Cuba er kendt for sine 'Casa de la Musica', så her er der MANGE muligheder for at øve og vise dine nye færdigheder frem om aftenen.

Kulturelle udflugter

Havana var engang en af verdens rigeste byer. Det er en by, der emmer af historie, som det er værd at lære mere om, hvilket du vil gøre gennem flere kulturelle udflugter og møder med lokalbefolkningen. Havanas fantastiske neoklassiske arkitektur, lyden af klassiske amerikanske biler, nysgerrige sovjetiske højhuse, levende musik på hver gade, dans, eksotiske religioner osv. Listen er endeløs. Du vil hurtigt føle dig hjemme og få selvtillid til at nyde byen under dit ophold med nye medrejsende og cubanske venner.

Disse kulturelle udflugter er med vores uddannede lokale guider, som vil vise dig, hvordan du kan købe og bruge lokale pesos, tage lokal transport og generelt få dig til at føle dig hjemme og komfortabel i dit nye miljø. De kan være alt fra at besøge et museum med en lokal guide til at tage på en søndagstur til "Paseo del Prado" for at se udendørs kunstklasser. De kulturelle udflugter vil også inkludere spansk lektioner, mundtlig forståelse og dialog, så du kan praktisere sproget fuldt ud. Alle udflugter er inkluderet i programmet, men hvis du besøger et museum, vil en indgangsbillet på mellem USD 1-7 være for egen regning.

Kulturvandring

Tag en tur med en Wah-Wah eller Collective og udforsk de virkelige gader i Havana. Få indblik i, hvordan Habaneros lever deres liv. Cubanske mennesker står over for udfordringer med at leve i dette komplekse land på et spændende tidspunkt, og hjælp os med at finde svar på vores egne "første verdens" problemer. Vi inviterer dig med på et eventyr for at hjælpe dig med at forstå og nyde historien om Cuba og Havana. Og selvfølgelig vil du have en lokal cubansk guide ved din side.

All In-program

I vores 4-ugers All In-program (anbefales!) har vi inkluderet to fantastiske udflugter for at give dig endnu bedre indsigt i dette smukke land. I den tredje uge vil du drage på et 4-dages eventyr til Viñales (mandag til torsdag), kun 3 timers kørsel fra Havana. Viñales er et UNESCO verdensarvssted kendt for sit fantastiske landskab, traditionelle arkitektur og unikke landbrugsmetoder. Turen inkluderer en solnedgangstur, besøg på tobaksfabrikker for indsigt i cigarproduktionen og en fortryllende solopgangstur. Alle aktiviteter, plus morgenmad og frokost, er inkluderet. Som om det ikke er nok, har vi også inkluderet en 4-dages udflugt til Trinidad i den fjerde uge! Endnu en mulighed for at suge mere af Cuba til sig ved at besøge en af de bedste destinationer. Her vil du deltage i strandudflugter, uforglemmelige guidede aftener og dybdegående gåture.

Kombinér vores 4-ugers All In-program med ekstra uger med spansk, frivilligt arbejde og dans for at forlænge din tid på Cuba. Vi kan skræddersy præcis det, du leder efter.

Eksempler på frivillige projekter

Arco Iris & Barrio Habana Vieja Community Centre

Dette er et af de projekter, frivillige vil få mulighed for at arbejde på, og det er to forskellige centre i byen, der fokuserer på at holde børnene aktive og bidrage til en stabil og sjov hverdag væk fra gaden. Frivillige vil hjælpe med at aktivere børnene og give dem den selvtillid, de har brug for, for at blive ansvarlige voksne. Aktiviteterne inkluderer blandt andet teater, dans og sang - der sættes stor pris på initiativer og forslag fra frivillige! Som frivillig på dette projekt skal du bidrage til vedligeholdelse af centrene, assistere lærerne med at forberede og planlægge aktiviteter, udføre de planlagte aktiviteter og være sammen med og underholde børnene.

Sports Complejo

Dette er en sportsanlæg, som er tilgængeligt for alle skoler i Habana Vieja og har været en uvurderlig ressource for børnene i adskillige generationer. Dog mangler der stadig vigtige grundlæggende sportsfaciliteter og udstyr. Frivilliges opgave her bliver at vedligeholde de eksisterende faciliteter, donere udstyr efter behov og assistere under træning samt støtte under sportsbegivenheder og kampe.

Send denne siden til mig som PDF

Bolig forhold

Havanna er en yderst spændende by med mange interessante kvarterer. For at få den mest autentiske oplevelse og bo i det "rigtige" Havanna er det bedst at bo i den gamle bydel, Havana Vieja. Her bor du kun et stenkast væk fra de bedste mojitobarer og det farverige natteliv. Havanna betragtes som den sikreste by i hele Caribien og Sydamerika. Det betyder, at du som rejsende frit kan færdes i byen og komme tættere på de lokale.


De fleste bor på Casa Jakera, som kaldes en Casa Particular på Cuba. Dette kan minde om et hostel, hvor du deler værelse med andre deltagere. Det er et fremragende sted for unge rejsende, der gerne vil møde ligesindede og være "der, hvor det sker". Her er fuld af liv og muligheder for at hænge ud med nye venner, slappe af alene eller øve din spansk med de lokale cubanere, der arbejder der. Morgenmad og frokost tilberedes her, og en del af spanskundervisningen foregår også i bygningen. Mange af de sociale aktiviteter organiseres også her, så det er knudepunktet for det meste, der sker i løbet af dit ophold.


Hvis du ønsker et privat værelse, kan du betale lidt ekstra for at bo på en anden Casa Particular i nærheden (men du vender tilbage til Casa Jakera til morgenmad, frokost og aktiviteter).


Morgenmad og frokost er inkluderet i programprisen. Der er mange gode restauranter i nærheden af, hvor du bor, hvor du kan spise aftensmad. Antallet af restauranter på Cuba vokser konstant, så der er masser af spændende ting at prøve!

Jeg tilbragte 4 vidunderlige uger i Cuba, og når jeg ser tilbage på min rejse, er jeg så utrolig taknemmelig for, at jeg havde chancen for at tage til denne pulserende, fantastiske destination. Og én ting er sikkert, jeg går tilbage!

Camilla Viva CubaOversat

Hvorfor Viva Cuba med GoXplore?

  • Du vil lære spansk i en af verdens mest unikke hovedstæder, Havana!
  • Du vil opleve Cuba fra et lokalt perspektiv
  • Du kan hjælpe med bevaringsarbejde i smukke Punta Perdiz
  • Du kan hjælpe til på den legendariske bokseklub 'Rafael Trejo Gimnasio
  • Du får muligheden for at opleve nogle af de bedste strande i Caribien
  • Du kan lære at danse salsa, rumba og mambo af en cubansk instruktør
  • Du vil lære andre deltagere at kende fra hele verden
  • Du vil få en oplevelse du aldrig vil glemme

Visum

For at kunne rejse til Cuba skal du have et turistvisum, også kaldet et Tourist Card. Dette visum giver dig tilladelse til at opholde dig som turist i 30 dage og kan forlænges med yderligere 30 dage, når du er i Cuba. Prisen for dette er 25 CUC. Du kan kun rejse ind i Cuba én gang på dette visum, så du kan ikke rejse ud af landet og ind igen.

Visummet skal øges, før du rejser til Cuba, og du skal selv søge dette på ambassaden i København. Du vil modtage mere information om visumansøgning, efter du har tilmeldt dig og betalt depositum.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer

Du skal ankomme i Jose Marti International lufthavn i Havana og ankomst er altid  søndag før programmet starter. Ved ankomsten vil du blive mødt i lufthavnen og kørt til din bolig under opholdet.

Det anbefales at tilmelde sig senest to måneder før din ønskede afrejsedato, men gerne tidligere, da der er begrænset plads på programmet, og det er først til mølle!

Hjemrejse finder sted om søndagen efter, at programmet er afsluttet. For deltagere i 1-ugers programmet er ankomstmulighederne åbne for enhver søndag året rundt. Startdatoerne for 2- og 4-ugers ophold findes nedenfor.

Ankomstdatoer 2024

4 ukers program 2024 2 ukers program 2024
January 7 January 7 & January 21
February 4 February 4 & February 18
March 3 & March 31 March 3 & March 17 & March 31
April 28
April 14 & April 28
May 12
June 2 & June 30 June 2 & June 16 & June 30
July 28
July 14 & July 28

August 11
September 1 & September 29
September 1 & September 15 & September 29
October 27 October 13 & October 27
November 24 November 10 & November 24
December 8

Priser

Start dato i 2020 Pris
Ekstra natt 280
Spansk & frivillig arbeid 2 uker 7600
Spansk & frivillig arbeid 4 uker 13000
Spansk, dans & kultur 2 uker 7600
Spansk, dans & kultur 4 uker 13000


Vær opmærksom på, at prisen kan ændre sig og fastsættes i forhold til afrejsedatoen, ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen

Ikke inkluderet i prisen

Flybillet

Flybilletten er ikke inkluderet i programprisen, men plejer at koste fra 6200 kroner i lavsæsonen og 8000 til 11.500 kroner i højsæsonen, tur-retur. Deltagerne køber selv deres flybillet og sørger for at flyve til den nærmeste angivne lufthavn ved projektet. Ved ankomst bliver du hentet i lufthavnen. Hvis du ønsker at tilbringe nogle dage på Cuba før eller efter projektet starter, sker dette for egen regning. Vi anbefaler, at du venter med at bestille flybilletten, indtil du har fået bekræftet en plads på projektet.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Viva Cuba

Read more travel reports from participants
Jeg tilbragte 4 vidunderlige uger i Cuba, og når jeg ser tilbage på min rejse, er jeg så utrolig taknemmelig for, at jeg havde chancen for at tage til denne pulserende, fantastiske destination. Og én ting er sikkert, jeg går tilbage!

Camilla Viva CubaOversat

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Cuba?

Internettforbindelsen er meget langsom på Cuba, så både Skype og Facebook kan være vanskelige at benytte. Du kan også bruge din mobiltelefon, hvis du har et internationalt SIM-kort. Det er en god idé at sætte dig ind i priserne, før du foretager opkald eller sender beskeder til udlandet. Da forbindelsen ofte er dårlig, kan det være svært at gennemføre et telefonopkald. Erfaringsmæssigt er e-mail ofte den nemmeste måde at holde kontakten på.

Skal jeg vaccineres?

Vi anbefaler at du tager kontakt til egen læge eller et vaccinecenter som kan hjælpe dig. Regler og anbefalinger ændrer sig løbende og det er derfor vigtig det er eksperterne der spørges til råd. GoXplore har gode erfaringer med de danske lægers vaccineservice og du kan på deres hjemmeside se opdaterede anbefalinger samt følge med i advarsler for områder med Malaria med mere. Læs gerne vores nyhed om samarbejdsaftalen her .

Skal jeg have en rejseforsikring

Ja! Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring som dækker rejser med frivilligt arbejde.

Er man meget social med de andre deltagre?

Cuba programmet handler om at møde nye mennesker, både lokalbefolkningen men også andre deltagere.

Hvad hvis jeg ikke trives?

Hvis der er noget, du ikke er tilfreds med, er det meget vigtigt, at du taler med en af de lokale koordinatorer på programmet, og det er vigtigt, at du gør det med det samme, hvis der opstår noget, du ikke er helt tilfreds med. De vil gennemgå situationen med dig og gøre, hvad de kan for at hjælpe dig. Koordinatorerne på Cuba er meget optagede af, at alle deltagere har det godt, så vær ikke bange for at tale med dem om, hvordan du har det.

Hvor mange lommepenge skal jeg bruge?

Det kan væresvært at budgettere for vi er alle forskellige. Men  ca. EURO 8-10 per dag til at dække aftensmad og snacks. EURO 100 pr uge bør være mere end nok til at dække lidt aktiviteter, shopping og måltider. Det er også mulig at have det sjovt for mindre.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Cuba » Viva Cuba

Siste nyhed: Kuffert vs. rygsæk