GoXplore i Canada (Ranchstay)

Følgende rejse rapport er skrevet af en GoXplore deltager fra et andet land og er automatisk oversat. Teksten kan derfor lyde lidt anderledes end normalt.

Endelig blev det min tur til at pakke mine kufferter og tage ud i den store verden igen! Denne gang gik rejsen til Canada for at besøge både vores Work & Travel og Ranchstay-programmer og til New York for at chatte med en ny partner. I denne rejsebeskrivelse vil jeg fokusere på Ranchstay- programmet og Canada.

Canada er et land der minder meget om Norge når det kommer til natur og kultur og for at være ærlig har jeg altid set det som et lidt "kedeligt" land. For mit vedkommende har det været for lig Norge til at overveje. Efter nu at have arbejdet på det i to år, har jeg følt, at lysten til at opleve Canada har sneget sig frem. Efter min tur dertil har jeg nu ændret min rang fuldstændig. Ja, det ligner stadig Norge, men der er også så meget mere! Jeg anbefaler, at du lægger et par dage i Vancouver også på vej til farmen - her er der en masse spændende ting at lave og se, en masse historie og interessante oplevelser.

Jeg kan ærligt sige, at Ranchstay er et fantastisk projekt! Jeg blev lovet at besøge en af de gårde, vi arbejder med, og hilse på en af de andre. Jeg kan derfor skrive under på, at det er et rigtig godt projekt. Gården jeg besøgte hedder Black Cat Guest Ranch og ligger cirka en halv time fra den nærmeste lidt større by, Hinton. Her vil du få opgaver som at hjælpe med hestene og gæsterne. Som navnet antyder, er dette en gæstegård og "almindelige mennesker" på ferie har mulighed for at booke sig derinde. I så fald hjælper du til i køkkenet og organiserer mere omkring dette. Der vil naturligvis også være en del arbejde på selve gården og du kommer til at arbejde tæt sammen med ejere og driftsherrer.

Jeg rejste til gården tidligt en morgen og deltog i morgenmaden med de andre deltagere og gæster. Store smil og højlydte samtaler gjorde det klart, at dette var et sted med en god, afslappet atmosfære. Efter morgenmaden vandrede jeg rundt med gårdens "wrangler" (Hilary som var hesteleder og ejer) og hilste på de heste de havde. Desværre havde Hilary skadet sit knæ, så hun ikke kunne deltage i ridningen, men hun organiserede det, så jeg tog med Cindy på en tre timers tur i bjergene omkring Brule. Cindy er en stridsmand og ejer af en anden gård i området, som vi arbejder med. Pigerne, der var deltagere dér, fortalte nu om, hvordan de blandt andet var med til at samle og pakke hø, ride i heste og andre opgaver som at hjælpe med at gøre rent, vaske og handle mad. Hun havde været der i 3 måneder og kunne fortælle om stigende ansvar og at hun havde lært meget om heste, hestehold og landbrug i det hele taget.

Der var en del store skovbrande i Canada da jeg var der, så der var en del røg over bjergene som forhindrede udsigten lidt. Men jeg synes stadig, at udsigten var fantastisk, så hvordan det rent faktisk ser ud der uden røg må være helt utroligt. Vi så endda en del spor efter bjørne, hvor de havde gået, lagt sig et stykke tid eller træer, de havde brugt som klostave.

Da jeg skulle afsted, følte jeg, at jeg faktisk kunne forestille mig at være der længere. Dagen efter og dagen efter igen følte jeg, at det var et stykke tid siden, jeg sidst havde redet. Den stivhed i musklerne, jeg har glemt, at jeg har, var et godt tegn på det.

Som jeg nævnte i starten af denne rejseberetning, har jeg nu et helt andet billede af Canada end før jeg rejste. Indtil videre er der intet planlagt, men jeg glæder mig allerede til næste gang turen stopper ved dette overraskende spændende land!

Cyril - GoXplore juli 2014

Lidt om programmet.
På dette program behøver du ikke at ansøge om visum, og du kan deltage i 4 uger på dette program.

Den bedste rejseperiode er mellem april og oktober. Det er både fordi det kan være meget koldt, men også fordi der ofte er mindre at lave om vinteren.

Når det kommer til arbejdsopgaver, vil de naturligvis variere lidt fra gård til gård, men der er meget af det samme generelt. Det er op til dig, hvilken type gård du vælger, og vores partner i Canada finder en gård, der passer til dig efter at have læst dine registreringsdokumenter.

Du kan tilmelde dig her .

Rejse rapport fra 2014 (Oversat)

Vil du prøve noget lignede?! Denne rejserapport er fra Ranch Homestay Canada.

Hjem » Rejsebrev » GoXplore i Canada (Ranchstay)

Benjamin B bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!