Sylvia blandt skildpadderne på Bali

Følgende rejse rapport er skrevet af en GoXplore deltager fra et andet land og er automatisk oversat. Teksten kan derfor lyde lidt anderledes end normalt.


Da flyet lettede fra Helsinki-Vantaa lufthavn, følte jeg mig anspændt, men var samtidig spændt på mit kommende eventyr på Bali. Forude lå en flyvetur på 16 timer til lufthavnen i Denpasar. Endelig var den lange flyvetur overstået, og efter flyet landede, gik jeg for at hente min kuffert, som jeg måtte vente længe på. Efter at have fået min taske til walk-in lobbyen, hvor Green Lion-chaufføren ventede. En anden finsk frivillig, som jeg lærte at kende med det samme i lufthavnen, kom også på samme tur.

Vi rejste til Ubud, hvor vi skulle tilbringe den første uge, som også var en orienteringsuge. Herefter var det planlagt at fortsætte turen til skildpaddeprojektet på den smukke ø Nusa Penida. Jeg pakkede meget ind i min første uge i Ubud. Jeg lærte det lokale sprog, kultur og fik en masse nye venner fra hele verden. Efter selve projektet startede, rejste vi med speedbåd til Nusa Penida sammen med et par andre frivillige, som også havde valgt det pågældende frivilligprogram.

Den første dag fik de nye frivillige vist kollegierne, fortalt om projektet og reglerne generelt. Vores koordinatorer præsenterede sig også. Vi fik en ordentlig introduktion til skildpadder og deres pleje inden arbejdet gik i gang. Vi fik også set selve skildpadderne, og jeg kan kun sige, at de var helt DEJLIGE! På den anden dag gik vi straks i gang, det vil sige at rense skildpaddernes tanke, fodre og rense skjoldene. Solen bankede ned fra himlen og temperaturen var hele tiden 30 grader, men det forhindrede ikke afgang. I løbet af dagen omfattede vores opgaver også at rense strandene for affald og fange krabber til skildpadderne. Oven i købet fik vi oplevet udsætningen af en skildpadde tilbage i havet, for den var allerede stærk nok til at gå tilbage til naturen og klare sig selv. Selvom de tre uger gik som en sindssyg arbejde, var der også en masse fritid. Jeg er evigt taknemmelig for de nye venner, jeg fik under min rejse, og selvfølgelig var arbejdet med skildpadderne en uforglemmelig oplevelse, som jeg aldrig vil glemme!

Den mest triste del af turen var at sige farvel til nye venner, skønne koordinatorer og selvfølgelig skildpadderne. Jeg vidste dog, at skurkene var i gode hænder, og det var vidunderligt at se, hvor meget koordinatorerne arbejder for skildpadderne på øen. Jeg er evigt taknemmelig for det eventyr, jeg havde på Bali og vil helt sikkert vende tilbage en dag. Jeg kan ikke lade være med at anbefale alle at tage ud i verden og ind i det projekt!


Rejse rapport fra 2020 (Oversat)

Vil du prøve noget lignede?! Denne rejserapport er fra Frivillig Bali.

Hjem » Rejsebrev » Sylvia blandt skildpadderne på Bali

Siste nyhed: Kuffert vs. rygsæk