1. Frivillig arbeid Vic Falls 2. Frivillige hos Victoria Falls 3. Safari bil Vic Falls 4. Frivillig arbeid Vic Falls 5. Frivillig arbeid med løver Vic Falls 6. Magiske Vic Falls

Frivilligt arbejde ved Victoria Falls i Zimbabwe

At arbejde frivilligt med løver ved Victoria Falls er magisk! Forestil dig at vågne op til løvens brøl, tilbringe dagen med frivilligt arbejde for løverne og derefter tage på whitewater rafting på Zambezi-floden. Du vil ikke fortryde det!

Læs mere

Victoria Falls

På Victoria Falls-projektet arbejder du tæt på dyrene og bliver en del af den daglige drift af et privat reservat. Du kommer blandt andet til at lave legetøj af naturlige elementer i naturen, skære kød op, deltage i fodring, rengøre indhegninger og bidrage til generel vedligeholdelse af gården. Uddannelsen giver dig en rigtig introduktion og et godt kendskab til de afrikanske vilde dyr og deres liv, samt et tæt indblik i arbejdet i ALERT (African Lion and Environmental Research Trust), en fond, der blev oprettet i 2005 for at arbejde for løver og bevidstheden om miljøbeskyttelse i de lokalsamfund, de arbejder med.

Et af hovedmålene med projektet er at fastholde løvebestanden i Afrika. Der plejede at være omkring 250.000 løver på det afrikanske kontinent. I dag er der kun omkring 18.000 - 25.000 tilbage af dette kattedyr, som har sin baggrund i blandt andet sygdomme, jagt og befolkningsspredning i området. På projektet vil du komme i tæt kontakt med de løver, der bor der, og blandt andet være med til at fodre dem. Derudover bidrager du ved at lære børnene i lokalsamfundet om vigtigheden af at bevare naturen og de dyr, der lever omkring dem, såkaldt Conservation Education. Konflikter mellem mennesker og vilde dyr er en af de ting, der lægger mest pres på dyrebestandene i Afrika, og det er helt afgørende at informere lokalsamfundene om måder at håndtere dette på.

Her er en video fra projektet

Hvem kan deltage?

Du skal være over 18 år og mindst 155 cm høj, men der er ingen øvre aldersgrænse. Det er vigtigt, at du elsker dyr og ikke er bange for at tage på et tag, for ingen dag er ens i de vilde dyrs rige! Det er vigtigt, at du er indstillet på at følge reglerne på dit projekt, og at du følger alle de givne retningslinjer, da sikkerheden er vigtig, både for dig og for dyrene. Naturfarvet tøj og en ydmyg opførsel er vigtigt, og gode engelskkundskaber er også en fordel.

Hurtige fakta om Victoria Falls
Alder18 år
KvalifikationerØnsket om at arbejde med mennesker og dyr
LængdeFra 2 til 12 uger
AnkomstVictoria Falls
Betalt arbejdeNej-frivilligt
Nærkontakt med dyrJa
Antal deltagere15 stk
Burde bestillesmindst en måned inden afrejse, gerne mere
StartdatoSe under start datoer længere nede
Frivilligt arbejdeFrivilligt arbejde med dyrLøverNærkontakt med dyrArbejd med dyr
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Jeg nåede knap nok at lægge min bagage og hilse på de andre frivillige, før det var lige ud i bushen til min første løvevandring. Det var en ubeskrivelig oplevelse at se løverne for første gang, live, i Afrika! Der var seks løver på projektet, da jeg var der; Sengwa, Savuti, Chobe, Chisa, Chundu og Chete.

Victoria FallsOversat

Arbejdsopgaver

Ingen dag er ens, når man arbejder med løver og andre vilde dyr. Vejret spiller også en afgørende rolle for, hvordan dagene er fordelt. Og endelig kan begrebet 'African Time' opleves som frustrerende af os, der er mere vant til, at tingene sker på aftalte tidspunkter. Nogle af de vigtigste egenskaber for at trives med projektet er således fleksibilitet, forståelse og eventyrlyst! Disse er blandt de aktiviteter, du kan forvente at deltage i:

De få reserver, der er tilbage i Zimbabwe, er ekstremt værdifulde og skal bevares for enhver pris. Nogle af opgaverne på gården vil være at fikse og fjerne fælder, tjekke huller, holde styr på hegn og reparere dem.

Predator & Wildlife Research

I Zambezi National Park vil du arbejde sammen med vores dygtige forskere og her finder du løver, leoparder, geparder, afrikanske vilde hunde, hyæner og meget mere. Din rolle vil være at hjælpe og assistere ved at indsamle grundlæggende information om hver art, som derefter bruges til at forbedre viden om dem. Dette involverer og omfatter sporing af dataindsamling og overvågning af hyæner, leoparder og andre rovdyr placeret i og omkring området. Du vil også være i stand til at inkludere andre rovdyr ved hjælp af observation og forskning. Store kødædere spiller en vigtig rolle i økosystemet, og deres antal og adfærd skal løbende overvåges.

Lion Conservation

Her arbejder og tilbringer du tid med løverne, der er født og opvokset her. Løverne skal tilpasse sig deres omgivelser ved at lære at forstå, observere, føle og lugte ørkenen. Du er også involveret i pasningen af dyrene - de har brug for fodring, rengøring, berigelse og nogle gange endda dyrlæge for at sikre, at de har det godt.

Community Involvement

En vigtig del af dit frivillige ophold bliver at hjælpe i lokalsamfundet – her kan du bidrage med uddannelse og dataindsamling netop for at vise og give viden i konflikten mellem mennesker og dyr. Det er vigtigt at vise og give de børn, der bor i og/eller i nærheden af nationalparker, fakta om de dyr, der lever i Afrika, og give dem viden om, hvorfor det er så vigtigt at bevare dyrelivet og miljømæssig bæredygtighed. Denne frivillige del giver dig en tæt og ægte smag af den zimbabwiske kultur.

Elephant Research

Du vil skulle dokumentere elefantflokkens placering, størrelse og struktur - du vil være med til at opbygge en database over de enkelte elefanter ved at observere forskellige identifikationsmarkører såsom deres ører, snabelstørrelse og form som identifikationsmarkører.

Park Conservation

Tid til at blive lidt beskidt. Når det er tid til parkbevaring. Her hjælper du med at fjerne fremmede plantearter, hjælper med vandhuller, fjerner fælder, der skader og dræber dyrene i vildmarken, og samler affald op for at holde naturen ren og pæn.

Som deltager i projektet vil du modtage en orientering inden arbejdet påbegyndes. Her lærer du, hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre. Hele projektet er en læreproces. De frivillige vil gå daglige ture med løverne. Dette er i sig selv en turistattraktion, og derfor vil du ofte få følgeskab af flere turister. Ved andre lejligheder vil de frivillige gå med løverne uden turister til stede, og så er formålet at overvåge løvernes karakteristika. Dette hjælper medarbejderne på projektet i deres arbejde med at få klarhed over, hvilke af løverne der er de dominerende i gruppen, og hvilke der er underdanige. De yngre løver bliver taget ud hver dag, så de kan vænne sig til det åbne landskab. Dette gøres sammen med en parkbetjent.

Nedenfor finder du en video, som en af vores frivillige lavede efter frivilligt arbejde ved Victoria Falls. NB! Videoen er et par år gammel og viser 'hands on'-kontakt mellem frivillige og løver. Dette har ikke længere været muligt siden starten af 2020.

I dyreriget er ingen dag ens, men en typisk uge kan se sådan ud :


Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

AM 1


Enclosure check and boundary patrol

Enclosure check and Wildlife tracking

Bird Survey

Enclosure check and snare sweeping

Head out to Research Game Drive in the Zambezi National Park to document wildlife sightings for the research team

AM 2

Behaviour Enrichment

Bush management

Birds of prey talk

Camp road maintenance

PM 1


Camera Trapping

Bush management

Birds of prey talk

Photograph male lions running and pouncing on prey during lion feed

PM 2

Enclosure cleaning Tree Nursery/Planting or Invasive plant removal Enclosure cleaning/lion feeding Photograph male lions running and pouncing on prey during lion feed

Evening

Games/Movie Night/Quiz Night

Night drive around camp

Evening around the campfire

Night Game Drive

Dinner at one of Vic Falls renowned restaurants (extra cost)


Saturday

Sunday

AM

Join litter pick and recycling session

DAY OFF! Victoria Falls is the adventure capital of Africa so take advantage by doing a bungee, horse ride, boat cruise, and more!

PM


TIME OFF! Venture out on a sunset cruise or helicopter flight over the Falls.

Send denne siden til mig som PDF

Startdatoer


Tag kontakt til os hvis du ønsker vi skal tjekke om din ønskedato har plads, det gør vi gerne!


Victoria Falls-projektet starter alle mandage i løbet af året. Du køber selv flybilletten og sørger for, at du flyver til den nærmeste angivne lufthavn for projektet; Victoria Falls International Airport . Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst og transporteret tilbage efter projektets afslutning. Indlogering ud over projektperioden er ikke dækket, så hvis du ønsker at tilbringe et par dage i Zimbabwe før projektet starter eller efter projektperiodens udløb, er dette for egen regning.

COVID
Der er i øjeblikket et krav om en negativ covid-19 test, der ikke er ældre end 48 timer før afgang i Zimbabwe. Du vil modtage mere information om dette tættere på afgang (reglerne ændres hurtigt).

At være frivillig i Victoria Falls betyder at se rovdyr på så tæt hold, at man ellers aldrig ville tro det var muligt - hver dag, flere gange om dagen. Nogle smukkere dyr er sjældne syn. Utroligt, hvor interessant noget så ensformigt kan blive. Efter to uger kunne jeg stadig ikke få nok. Det var så kort et ophold.

Kristine Victoria FallsOversat

Hvorfor Victoria Falls med GoXplore?

  • Udvid din viden og lidenskab for løver og andre afrikanske vilde dyr.
  • Du kan lære meget om den afrikanske kultur og historie.
  • Bidrag med vigtig forskning i Zambezi nationalpark
  • Lær løverne at kende, som bor på projektet
  • Fodring af løverne og rengøring af de områder, de bor i.
  • Der er masser af aktiviteter omkring de mægtige Victoria Falls.
  • Lær om konflikter mellem mennesker og vilde dyr og forsøg at finde løsninger for lokalsamfundene.
  • Du kan besøge Zambia eller Botswana på fridage.
  • At indsamle og gemme data i internationale databaser, som forskere over hele verden bruger.
  • Du får venner for livet

Boligforhold

De frivillige bor på Fuller Forest, som ligger midt i naturen, så man får virkelig følelsen af "bush-liv" og kan høre dyrenes lyde kun få skridt væk.Om aftenen kan man nyde bålet fra kl. eget "braai" område (grillplads) internet er også tilgængeligt mod et ekstra gebyr, men husk at dækningen for dette kan variere.

Fuller Forest ligger kun 15 - 20 minutter uden for Victoria Falls, hvilket betyder, at du om aftenen og i weekenden har fleksibiliteten til at lave forskellige ting såsom bungee jumping, en tur i nationalparken, en helikoptertur over vandfaldene og meget mere . I bymidten finder du naturligvis også banker, restauranter, natklubber og butikker. For at komme til bymidten har du brug for transport, men det kan du få hjælp til på programmet.

Alle måltider; morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i programprisen og tilberedes af personalet. Du bør købe vand på flaske under dit ophold.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Vacciner

Der er myggenet på projektet, men det kan alligevel være en god idé at medbringe sit eget. Husk også, at Victoria Falls ligger i et malariaområde, og at du derfor bør tage malariatabletter under hele dit ophold. (Vi anbefaler 'malarone'-typen). Går du med tanker om en tur over grænsen til et af nabolandene, anbefaler vi, at du tager gul feber-vaccinen forud for din rejse. Husk at tage vaccinationsbogen med på rejsen, da denne nogle gange skal fremvises ved grænseovergangen. Udover dette anbefaler projektet kraftigt, at man tager stivkrampevaccinen og rabiesvaccinen. Det kan også være en god idé at tage hepatitis A og B, samt den drikkelige vaccine Ducoral (mod e-colibakterier og kolera).

Visum

Du køber ved indrejsen et 30 dages forretningsvisum . Du modtager dette i lufthavnen ved ankomst. Det er vigtigt at have et gyldigt dansk pas, som er gyldigt i mindst 6 måneder. efter hjemkomst til Danmark igen, samt mindst to blanke sider i passet.

Visummet koster USD 30 (enkelt indrejse), USD 45 (dobbelt indrejse) for danskere, og det er vigtigt, at du har dette beløb kontant med hjemmefra. Det er ikke muligt at betale med en anden valuta. Vi sender dig mere information om dette tættere på afrejse.

Hvis du skal arbejde som frivillig i mere end 4 uger, skal du desuden købe en arbejdstilladelse, som koster USD 500. Denne køber du efter ankomst til projektet, når de første 30 dage af erhvervsvisummet er over, og projektmedarbejderne hjælper dig med processen.


Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 14450
3 uger 19250
4 uger 23900
5 uger 28100
6 uger 32200
7 uger 36300
8 uger 40250
9 uger 44250
10 uger 129450
11 uger 51950
12 uger 55750

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen. Vi anbefaler, at du venter med at bestille din flybillet, til efter du har bekræftet din plads på projektet.

Hvad er inkluderet i prisen?

Midler fra frivillige bidrager i høj grad til driften af projektet. Dyrebevaringsforskning er dyrt, men takket være program gebyret betalt af de frivillige, kan projekterne køres som fuldtidsbevaringsprojekter. Som frivillig bidrager du også til vedligeholdelse på gården og støtter lokalsamfundet.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Victoria Falls

Read more travel reports from participants
Som frivillig havde jeg mange forskellige opgaver; Jeg deltog i løvevandringer, lavede mad til løverne (hvilket ikke er en opgave for fisser, vi skar op og vejede bl.a. en giraf på 600 kg), observerede løvernes adfærd i forbindelse med forskning, rensede indhegninger, kiggede for fælder, lært om sprog, kultur og den afrikanske bush. Om lørdagen kom vi også på det lokale børnehjem, hvor vi hjalp med at servere mad og legede med børnene.

Victoria FallsOversat

Oplevelser

Victoria Falls er Afrikas eventyrdestination nummer 1! Nedenfor finder du nogle forskellige forslag til nogle af de oplevelser, du vil kunne tage del i:

Løvecenter, Antilope Park

Tag med os på en tur til Antelope Park farmen. Turen koster ca. USD $500 og dækker transport og overnatning på gården. Du bør medbringe et sted mellem USD 300-500 for at dække aktiviteter, såsom 'sunset cruise'. Denne tur er valgfri og skal bestilles efter ankomst til projektet. Turen er kun tilgængelig, hvis du er på projektet i mere end 3 uger.

Victoria Falls

Under dit ophold på projektet har du aftener til egen disposition. Derudover har du en fridag hver uge og kan gøre, hvad du vil på denne dag. Victoria Falls er kendt som Afrikas 'adrenalinhovedstad', så der er masser af spændende ting, du kan tage del i. Hvad med for eksempel en helikoptertur over vandfaldene, bungeejump, rafting, ridning, game drives, faldskærmsudspring eller måske en dagstur eller weekendtur til nabolandet Botswana.

FAQ

Er Victoria Falls Lions involvert i Canned Hunting?

Nej, Victoria Falls Lions er ikke involveret i Canned Hunting. Ingen løver på denne gård sælges. Gården har detaljerede lister og en oversigt over alle dens løver og hvad der er sket med hver enkelt løve. Denne oversigt er tilgængelig på ALERTs hjemmeside og er tilgængelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram .

Hvorfor betale for at være frivillig?

I mange tilfælde er frivillige – både hvad angår arbejdskraft og penge – den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte driften.
De programmer, vi tilbyder, drives ofte af ildsjæle, som virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får uddannelserne gratis arbejdskraft, hvilket er en stor hjælp. Men der er også en række ekstra omkostninger, der opstår i forbindelse med dit ophold, f.eks. transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris til dækning af disse omkostninger. Det du betaler inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Danmark. Det meste af det, du betaler, går til vores lokale samarbejdspartnere, hvilket igen er med til at skabe flere job i de lande, hvor vi har programmer.

Hvor mange lommepenge skal jeg bruge?

Da al kost og logi er inkluderet i programprisen, behøver du ikke meget ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr. om ugen i projektperioden. Ønsker du at deltage i ekstra ture eller udflugter, som ikke er en del af projektet, skal du betale for disse særskilt.

Hvordan er kommunikationsmulighederne på projektet?

Der er internet i frivillighuset. Internetadgang og telefondækning kan til tider være lidt op og ned.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde på frivillige projekter.

Skal jeg medbringe mit eget myggenet?

I Victoria Falls er der malariamyg, så myggenet er nødvendige. Dette kan findes på projektet, men medbring gerne dit eget, hvis du føler det er mere sikkert.

Kan jeg hæve penge i landet?

Det er minibank i Victoria Falls town, så det er mulighed for at hæve penge. Det er dog et stigende problem at de er itu eller tomme for penge så vi anbefale kraftigt at man har USD med hjemmefra. Nogle af aktiviteterne i Victoria Falls tager i mod kort (Visa). Ekstra udflugter du booker på programmet kan du betale for med kort direkte ved vores partner.

Hvilken valuta bruges i Zimbabwe?

Den lokale valutaen hedder USD (Amerikanske Dollar). Du skal derfor veksle om til USD i Danmark før afrejse og have med på rejsen. Det er vigtig at alle sedlerne er fra 2006 eller nyere og at sedlerne er så lave som mulig. (så undgå 50+100 USD sedler da de an være svære at bruge).

Skal jeg vaccineres?

Alle deltagere bør opdatere stivkrampevaccinen og få en rabies vaccine. Projektet anbfaler også hepatitis A og B vacciner samt drikke vaccinen Ducoral. Victoria Falls ligger i et område med forekomster af malaria, så du vil få brug for malariatabletter. Vi anbefaler typen som hedder Malarone. Skulle du ønske at rejse ind i Zambia i løbet af dit ophold i Zimbabwe så kræves en opdateret gulfebervaccine. Kontakt dinlæge eller et vaccine center for rådgivning.

Er det farlig at rejse til Zimbabwe?

GoXplore forholder sig i alle lande til Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Zimbabwe har ikke været på UMs liste på mange år nog vi oplever situationen i landet som meget stabil. Tag gerne kontakt med os hvis du har spørgsmål angående dette.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Cecilie M bestilte Shark & Marine Conservation. Noe for deg?!