Frivillig arbeid som lærer Tid for helg! Ta gjerne en titt på våre spennende programmer dersom du kjeder deg i helgen: http://www.goxplore.no/

Frivilligt arbejde med børn og vilde dyr i Zimbabwe

Er du glad i både børn og dyr? Kids & Lions i Zimbabwe giver dig mulighed for at kombinere disse. Du arbejder som assistent på en skole i hverdagene og med løver, og generelt farmarbejde i weekenderne. Du vil helt sikkert skabe minder for livet!

Læs mere

Kids & Lions

På Kids & Lions-projektet giver vi dig mulighed for at kombinere arbejdet med mennesker og dyr. Du bor sammen med andre frivillige som deltager på andre projekter som Lions & Elephants og Horse-management. I løbet af ugen arbejder du med børnene i skolen og i weekenden med dyrene. Du kan selv vælge om du helst vil have fri i weekenden eller om du ønsker at deltage i aktiviteterne. Arbejdsopgaverne i løbet af ugen består hovedsagelig af at hjælpe til med undervisning på skolen. Dagene er varierede og giver dig det maksimale ud af dit ophold i Zimbabwe. I weekenderne har du mulighed for at arbejde med løverne og elefanterne som bor fast på gården. Eller måske er en tur på hesteryg ud på savannen mere din stil? Her er ingen dag ens og du får garanteret en oplevelse for livet!

Zimbabwe ligger i det sydlige Afrika og er desværre kendt i negativ forstand med særlig reference til den tidligere præsident Robert Mugabe. Zimbabwe var tidligere et af de rigeste lande i Afrika, men efter mange år med økonomisk nedgang, forlod over tre millioner landet i håb om et bedre liv et andet sted. Landet har virkelig brug for hjælp.

Med ganske dårlige forudsætninger for folk overraskes de fleste frivillige af hvor glade menneskerne i landet stadig er. Vi får ofte tilbagemeldinger om hvordan det at arbejde med børn i Zimbabwe har ændret måden vores frivillige ser livet på.

Det er på denne måde, med positive rollemodeller, at børn i den sidste ende lærer, at gøre en forskel i den verden, de lever i.

Som frivillig på dette projekt vil du være en del af et team, der fungerer som mentor og ven for lokale børn og unge.

Der vil være mange forskellige projekter, du kan blive involveret i som undervisning, madlavning og servering af mad for gadebørn, sportsaktiviteter, havearbejde og hjælpe til i fællesskabet i det hele taget. Det her er en mulighed for at gøre en forskel for en anden persons liv, og for at opleve realiteten i den tredje verden under gode og sikre forhold.

Dette er en fantastisk mulighed for at kombinere to projekter. Så hvis du elsker børn/unge og gerne vil lære mere om løver – så er dette projekt helt sikkert noget for dig! Dagene er varierede og giver dig det maksimale ud af dit ophold i Zimbabwe.


Hvem kan deltage?

Du skal være 18 år for at kunne deltage. Der er ingen øvre aldersgrænse. De fleste deltagere på programmet er 18-35 år gammel. Det er vigtigt, at du elsker mennesker og dyr, og ikke er bange for at tage en udfordring op. Da du kommer til at arbejde tæt sammen med lokalbefolkningen og med vilde dyr, er det vigtigt at følge de retningslinjer, der er givet. ikke stødende og ydmyg opførsel er vigtig. Gode engelskkundskaber er også vigtige.

Hurtige fakta om Kids & Lions
Alder18 til 65 år
KvalifikationerVære glad for børn og dyr og kunne snakke engelsk
Længde2 til 12 uger
AnkomstBulawayo eller Harare
Antal deltagere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
StartdatoMandage året rundt - se start datoer længere nede
Frivilligt arbejde med dyrUndervisningLøverNæsehornFrivilligt arbejde med børnNærkontakt med dyrArbejd med dyr
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Havde et vidunderligt ophold på Kids & Lions i Zimbabwe! 3 uger var alt for kort, ville gerne have været der meget længere. Et minde for livet. Kommer tilbage!

Vilde Kids & LionsOversat

Arbejdsopgaver

Arbejdsdagen

Som i mange andre afrikanske lande har skoler et uforholdsmæssigt antal elever i forhold til antallet af lærere, derfor er behovet for hjælp i klasseværelserne afgørende for børnenes fremtid og for at dette program kan lykkes. Din rolle her er at hjælpe overvældede lærere og give lidt ekstra opmærksomhed til de børn, der har mest brug for det. Dette dedikerede støttesystem er grundlæggende for, at disse børn kan opfylde skolens krav.

Et af hovedformålene med projektet er at lære lokalbefolkningen om vigtigheden af naturbeskyttelse og naturovervågning. Frivillige spiller en vigtig rolle her ved at opmuntre børnene til at bekymre sig om betydningen af at beskytte og bevare det omgivende dyreliv. På den måde får lokalsamfundet mere og mere viden om miljøbeskyttelse, og de bliver mere og mere engagerede i spørgsmål om det.


Send denne siden til mig som PDF

Bolig forhold

Frivillige bor i en 'frivilliglandsby' på projektpladsen, hvor fire frivillige deler værelse. Drenge og piger bor hver for sig, men der er også nogle dobbeltværelser. Toiletter og brusere er fælles. Hvert værelse har tæpper, puder og sengetøj, men medbring din egen sovepose om vinteren, da det kan blive koldt. Dit tøj bliver vasket i vaskeriet af projektets personale og der er også WIFI tilgængelig.

Der er en landsby i nærheden af projektet, hvor du kan få det mest nødvendige i projektperioden. Fordi du bor på selve projektet, har du ikke mulighed for at lave andre aktiviteter om aftenen, medmindre projektet selv tilrettelægger det.

Alle måltider er inkluderet i programprisen og vegetarer, og andre med særlige diætkrav, er naturligvis også velkomne. Maden er international og tilberedes af projektets medarbejdere. Vandet er sikkert at drikke fra hanen. Det er også muligt at købe vand på flaske, hvis du ønsker det, men det er for egen regning. Der er en lille bar på projektet, som byder på mineralvand, øl, chokolade etc. Du vil ved ankomst modtage information om, hvilke regler der er på projektet, om du må færdes i området på egen hånd og generelt om sikkerhed. Der er adgang til TV, video og grillpladser (såkaldte "braaiområder", en afrikansk tradition). Opladning af mobiltelefoner giver ingen problemer, men du skal bruge en adapter. Du kan købe internet i receptionen på gården. Skulle du mod alle odds komme ud for et uheld, vil du blive transporteret til det nærmeste sygehus.

Hej! Jeg ville bare sige, at jeg er meget glad for GoXplore! Du har været en vidunderlig støtte under denne rejse. At rejse alene til den anden side af verden er skræmmende, men med deres hjælp har det været en leg!

Elise Kids & LionsOversat

Hvorfor Kids & Lions med GoXplore?

  • Du kombinerer arbejde med dyr og mennesker
  • Du får træning i dyreadfærd og håndtering på stedet.
  • Du får mulighed for at møde lokalbefolkningen og opleve kulturen tæt på
  • Du kommer tæt på løver og elefanter
  • Dine engelskkundskaber bliver forbedret – sproget på projektet er engelsk
  • Du hjælper til med at give børnene en ”uddannelse” og styrker dem til deres fremtid
  • Du har mulighed for at ride på heste
  • Du får dit livs oplevelse i arbejdet med børn i et fattigt land
  • Du kan tage med på tur til Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe og Matopos National Park
  • Du får venner for livet

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe køber du et turistvisum i lufthavnen. Det mest almindelige er, at du får en single entry-version, som varer i 30 dage og koster 45 USD. Vi anbefaler, at du køber den double entry-versionen, som koster 55 USD, så du ikke behøver at ansøge igen, hvis du for eksempel tager en tur over grænsen (f.eks. til Zambias side af Victoria Falls) i løbet af opholdet. Denne er også normalt gyldig i 45 dage, men det er ikke en selvfølge, så tjek hellere en gang for meget.

Hvis du skal være i landet længere end 30 dage og har fået et visum, der varer kortere, kan dette forlænges efter ankomsten. Det er noget du får hjælp til mens du er der og får mere information om senere i forløbet.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start dato

Ankomst dato på Kids & Lions er altid mandag - se datoer nedenunder. Projektet er meget populært og fyldes hurtigt op, så det er vigtigt at være ude i god tid! Tag kontakt til os hvis du ønsker vi skal tjekke om din ønskedato har plads, det gør vi gerne!

Ankomstdage 2024

Januar1, 15
Februar5, 12
Marts4, 11, 25
April1, 15
Maj6, 13, 27
Juni3, 17
Juli1, 8, 15 & 22
August12, 19, 26
September2, 16
Oktober7, 14
November4, 11, 25
December9, 23

Transport fra lufthavnen

Den nærmeste lufthavn til projektet er Bulawayo International Airport. Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst og transporteret tilbage efter projektets afslutning. Indlogering ud over projektperioden er ikke dækket, så hvis du ønsker at tilbringe et par dage i Zimbabwe før eller efter projektperioden, er dette for egen regning.

Du kan også ankomme til Harare International Airport , men bemærk, at rejsen er en del længere.

Hvis du bestiller en flybillet til den forkerte dato eller klokkeslæt, vil der være et ekstra gebyr for afhentning på USD 250 pr. vej tur/retur Harare og USD 180 tur/retur Bulawayo.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 14650
3 uger 19400
4 uger 24200
5 uger 28350
6 uger 32500
7 uger 36700
8 uger 40650
9 uger 44700
10 uger 48650
11 uger 52500
12 weeks 56500

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen. Vi anbefaler, at du venter med at bestille din flybillet, til efter du har bekræftet din plads på projektet.

Hvad er inkluderet i prisen?

Midler fra frivillige bidrager i høj grad til driften af projektet. Dyrebevaringsforskning er dyrt, men takket være program gebyret betalt af de frivillige, kan projekterne køres som fuldtidsbevaringsprojekter. Som frivillig bidrager du også til vedligeholdelse på gården og støtter lokalsamfundet.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Kids & Lions

Read more travel reports from participants
Jeg har nu været hjemme i tre dage. Jeg har endnu ikke indset, at jeg er hjemme, og jeg har ikke indset, at jeg har været væk. Jeg har været på den anden side af ækvator, jeg har været væk hjemmefra i over tre uger, jeg har talt et andet sprog, jeg har overvundet frygt, jeg har mødt nye venner fra forskellige dele af verden, Jeg har haft den bedste oplevelse nogensinde.

Anna Kids & LionsOversat

Aktiviteter i Zimbabwe

Andre ture

Projektet tilrettelægger forskellige aktiviteter og oplevelser under opholdet. Dette er valgfrit og bestilles under dit ophold. Alle rejser og aktiviteter arrangeres under opholdet og er ikke inkluderet i programprisen.

Victoria Falls

En eller to gange om måneden arrangeres en fire-dages tur til Victoria Falls, et af verdens syv vidundere. Turen varer fire dage og koster ca. USD $400 og dækker transport og overnatning i Victoria Falls. Du bør medbringe et sted mellem USD 300-500 til at dække måltider og aktiviteter under rejsen. Denne tur er valgfri og skal bestilles efter ankomst til gården.

Matopos National Park

Tag med på en dagstur til nationalparken Matopos National Park, hvor du kan deltage i en safari til fods. Forhåbentlig ser du blandt andet næsehorn. Turen koster USD 125 per person og bestilles efter ankomst til gården.

Lake Kariba

Du kan komme med på en fire-dages, tre-nætters tur til den smukke sø Kariba, som er et af Zimbabwes smukkeste steder. Du tilbringer dit ophold i en sød husbåd og kan slappe af i fredelige omgivelser. måske vil du bruge dagene på at fiske eller måske vil du hellere holde øje med eksotiske dyr. Der er helt sikkert 'masser' af elefanter, flodheste og krokodiller. Turen koster USD 425 per person og bestilles efter ankomst til gården.

The Great Zimbabwe

Tag med på en dagstur til UNESCOs verdensarvssted og lær masser af spændende og interessante ting om historien og kulturen i landet Zimbabwe. Turen koster USD 125 per person og bestilles efter ankomst til gården.

FAQ

Er Kids & Lions involvert i canned hunting?

Nej, Kids & Lions er ikke involveret i Canned Hunting. Ingen løver på denne gård sælges. Gården har detaljerede lister og en oversigt over alle dens løver og hvad der er sket med hver enkelt løve. Denne oversigt er tilgængelig på ALERTs hjemmeside og er tilgængelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram .

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som conservation?

Nærkontakt med dyrene kan ikke i sig selv betragtes som conservation. Men når det er en del af en proces baseret på forskning, som over tid vil gøre en forskel for løvebestanden, kan det betragtes som dette. Der er mange mennesker, der er imod, at vi mennesker har nogen form for nærkontakt med dyr. Vi mener, at det har så stor betydning for bevidstheden om udfordringen med løvebestanden (konflikt mellem mennesker/vilde dyr, canned hunting /trofæjagt etc.), at fordelen ved nærkontakt er større end ulempen. Vi føler også, at et vigtigt element i bevaring er, at det er bæredygtigt, så vi er nødt til at se på modeller, der er selvfinansierende og ikke kun afhængige af donationer. Siden maj 2019 har det ikke været muligt at gå ture med løver eller have nærkontakt med løverne.

Hvorfor betale for at være frivillig?

I mange tilfælde er frivillige – både hvad angår arbejdskraft og penge – den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte driften.
De programmer, vi tilbyder, drives ofte af ildsjæle, som virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får uddannelserne gratis arbejdskraft, hvilket er en stor hjælp. Men der er også en række ekstra omkostninger, der opstår i forbindelse med dit ophold, f.eks. transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris til dækning af disse omkostninger. Det du betaler inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Norge. Det meste af det, du betaler, går til vores lokale samarbejdspartnere, hvilket igen er med til at skabe flere job i de lande, hvor vi har programmer.

Hvor mange lommepenge skal jeg bruge?

Da al kost og logi er inkluderet i programprisen, behøver du ikke meget ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr. om ugen i projektperioden. Ønsker du at deltage i ekstra ture eller udflugter, som ikke er en del af projektet, skal du betale for disse særskilt.

Hvordan er kommunikationsmulighederne på projektet?

Projektet tilbyder wifi mod betaling. Internetadgang og telefondækning kan til tider være lidt op og ned.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde på frivillige projekter.

Skal jeg medbringe mit eget myggenet?

Projektet er placeret i lavrisikoområder og myggenet er derfor ikke nødvendigt i forhold til malariamyg. Der er meget lille chance for malariamyg på projektet. I Victoria Falls er der malariamyg, så tager du dertil er myggenet nødvendig.

Kan jeg hæve penge på projektet?

Der er ingen mulighed for at hæve penge fra projektet, men du kan hæve i en hæveautomat i Gweru by en gang om ugen. Alle frivillige på får mulighed for at gå i supermarked og hæveautomat hver lørdag formiddag. Skal du med på turen til Victoria Falls under dit ophold, kan du betale dette med kort

Hvilken valuta bruges i Zimbabwe?

Den lokale valutaen hedder USD (Amerikanske Dollar). Du skal derfor veksle om til USD i Danmark før afrejse og have med på rejsen. Det er vigtig at alle sedlerne er fra 2006 eller nyere og at sedlerne er så lave som mulig. (så undgå 50+100 USD sedler da de kan være svære at bruge).

Har jeg brug for vacciner?

Vi anbefaler, at du kontakter din læge for at få korrekte vaccine oplysninger. Zimbabwe er et malarialand, men projektet ligger i et lavrisikoområde. Det er meget usandsynligt, at der er malariamyg der. Det er derfor helt op til hver enkelt frivillig selv at bestemme angående malariatabletter. Skal du med til Victoria Falls under dit ophold, skal du have malariatabletter til den tur. Vi anbefaler så 'malarone'-typen. Går du med tanker om en tur over grænsen til Botswana eller Zambia under rejsen, anbefaler vi, at du tager gul feber-vaccinen forud for rejsen. Husk at tage vaccinationsbogen med på rejsen, da denne skal fremvises ved grænseovergangen. Der er ingen myggenet på projektet, men du kan medbringe dit eget, hvis du ønsker det. Udover dette anbefaler projektet kraftigt, at man tager stivkrampevaccinen og rabiesvaccinen. Det kan også være en god idé at tage hepatitis A og B, samt den drikkelige vaccine Ducoral (mod e-colibakterier og kolera).

Skal jeg indsende en politiattest?

Fra maj 2012 indførte Kids & Lions et krav om, at alle frivillige skal indsende en politiattest for at deltage i projektet. Du skal derfor ansøge om dette på din lokale politistation og sende attesten til GoXplore, når den er klar. Du får tilsendt en bekræftelse på deltagelse, samt et underskrevet og stemplet certifikat fra GoXplore efter du har tilmeldt dig. Du skal printe denne ud, udfylde dine personoplysninger og aflevere den til politiet sammen med selve ansøgningen.

Hvilket tøj skal jeg pakke?

Det er vigtigt, at du pakker behageligt tøj, som du ikke er bange for går itu. Du kommer til at arbejde i lokalsamfundet, med dyr og generelt landbrugsarbejde, og tøjet kan derfor blive både snavset og beskadiget. Generelt anbefales det at medbringe tøj, der ikke er stødende, når man rejser til andre kulturer, herunder Zimbabwe. Vis ikke for meget hud, f.eks. bryst, mave, lår etc. Du vil mærke, at du automatisk får mere respekt og måske endda flere arbejdsopgaver, hvis du følger retningslinjerne og klæder dig respektfuldt. Vi anbefaler, at du ifører dig en t-shirt og bukser/nederdele, der dækker dine knæ, når du arbejder i lokalsamfundet. Det er vigtigt, at du ikke går på arbejde i korte shorts eller nederdele, mavetoppe eller meget lavt skåret tøj. Du kan klæde dig i hvilke farver du ønsker, når du arbejder med børn, men vi anbefaler, at du er opmærksom på farvekoderne, når du er sammen med dyrene i weekenden. Om aftenen kan du have på, hvad du vil, men det er nok en god idé at tage lange bukser og trøjer på, så du dækker dig for myggene. (ikke malariamyg, men almindelige myg).

Hvordan er årstiderne?

Zimbabwe har de modsatte årstider fra Danmark, så det er vigtigt, at du pakker efter, hvilken tid på året du skal rejse. Det er mest et solrigt liv i Zimbabwe, hvor den bedste periode er fra midten af september til november. Det er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. December til april er den varmeste årstid og er for det meste varm, men det kan også regne lidt, da det er regntiden. Maj til august betragtes som vintermåneder, og temperaturen kan falde til nul. Dette gælder især om aftenen og natten. Vi anbefaler derfor, at du medbringer varmt tøj og gerne også uldent undertøj. Medbring også en sovepose om vinteren (mellem april og september). Medbring gerne både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Hvis du vil tjekke temperaturen inden afgang, kan du tage et kig på www.yahooweather.com

Skal jeg medbringe en adapter?

Ja, du skal bruge en adapter til Zimbabwe. Du kan købe dette i rejsebutikker, lufthavne eller finde det online.

Kan jeg få vasket mit tøj?

Projektet tilbyder vask af tøj under opholdet. Du afleverer snavset tøj til medarbejderne på vaskeriet, og du kan få det vasket, tørret og foldet 24 timer senere. Projektet tager nu betaling for denne service og koster USD 5 pr. 'load'. Dog skal du selv vaske dit undertøj.

Er det farligt at rejse til Zimbabwe?

GoXplore forholder sig i alle lande til Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Zimbabwe har ikke været på UMs liste på mange år og vi oplever situationen i landet som meget stabil. Tag gerne kontakt med os hvis du har spørgsmål angående dette.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Zimbabwe » Kids & Lions

Jacqueline T bestilte Pre-Vet South Africa. Noe for deg?!