1. Frivillig arbeid med løver i Zimbabwe 2. Frivillig arbeid med elefanter 3. Frivillige i Zimbabwe 4. Jobb med elefanter i Afrika 5. Frivillig arbeid med løver i Afrika 6. Frivillig arbeid Afrika zebra

Frivilligt arbejde med løver, næsehorn og elefanter

Gør dig klar til en uforglemmelig dyrelivsoplevelse og arbejd sammen med nogle af Afrikas mest ikoniske arter. Du får en enestående mulighed for at komme tæt på løver, elefanter, næsehorn og de andre dyr, der bor på reservatet.

Læs mere

Lions, Rhinos & Elephants

Hos Lions & Elephants bliver du en del af den daglige drift af farmen, og kommer til at arbejde med løver, elefanter og andre afrikanske vilde dyr, der lever i reservatet. Her skal du blandt andet lave legetøj af naturelementer i naturen, skære kød op, deltage i fodring, rense indhegninger, udbrede information om vigtigheden af fredning i lokalsamfundet og deltage i vedligeholdelsesarbejde på gården. . Programmet giver dig en reel introduktion til de problemer, som løve- og elefantbestandene står over for i Afrika, og et godt kendskab til, hvad der kræves for at gøre bevaring i Afrika. Udover at arbejde tæt sammen med løverne og elefanterne, vil du komme til at opleve mange andre afrikanske vilde dyr på projektet via bush walks, game drives, tælle, fodre, se på fugle og meget mere! Er du glad for heste, har du også mulighed for at ride på savannen under dit ophold.

ALERT

ALERT står for African Lion and Environmental Research Trust og er en internationalt registreret non-profit organisation grundlagt i 2005 med det formål at gøre en reel forskel for bevaring og lokalsamfund i Afrika. Det blev oprindeligt etableret for at støtte Lion Rehabilitation-programmet, men har siden udviklet sig til en holistisk, tværfaglig bevaringsorganisation. Organisationen har fokusprojekter i to centrale nationalparker i Zimbabwe, hvor hele økosystemer studeres og overvåges, herunder store kødædere, deres bytte og andre nøglearter såsom elefanter. En stor del af ALERTs tilgang er den meget vigtige inddragelse af de lokalsamfund, der ligger ud til de beskyttede områder, og som ofte lider under konflikter med dyrelivet. Med bevaringsundervisning og klasseværelsesstøtte arbejder ALERT på at sprede vigtigheden af bevaring til næste generation ved at involvere lærere, samfundsledere og børn i at udvikle bedre måder at sameksistere med dyrelivet. Der er mange af disse projekter, som frivillige bidrager til gennem deres daglige aktiviteter.

Hvem kan deltage?

Du skal være over 17 år, men der er ingen øvre aldersgrænse. Det er vigtigt, at du er glad for dyr og ikke er bange for at røre ved dem, for ingen dag er ens i de vilde dyrs rige! Det er vigtigt, at du er indstillet på at følge reglerne på dit projekt, og at du følger alle de givne retningslinjer, da sikkerheden er vigtig, både for dig og for dyrene. Naturfarvet tøj og en ydmyg opførsel er vigtigt, og gode engelskkundskaber er også en fordel.

Hurtige fakta om Lions, Rhinos & Elephants
Alder18 til 65 år
LængdeFra 2 til 12 uger
AnkomstBulawayo eller Harare
Antal deltagereOp til 30 stk.
Burde bestillesgerne 2 måneder før
StartdatoMandage året rundt - Se start datoer længere nede
Frivilligt arbejdeFrivilligt arbejde med dyrLøverNæsehornNærkontakt med dyrElefanter
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Vil bare sige, at dette har været en oplevelse for livet! Et fantastisk projekt med en masse dejlige mennesker. Mange oplevelser rigere, og jeg vil helt sikkert vende tilbage, når jeg har mulighed for det!

Stian Lions, Rhinos & ElephantsOversat

Arbejdsopgaver

Dine dage vil være varierede og afhænger af, hvad der skal gøres den dag. Her er nogle af de forskellige aktiviteter, du kan forvente at blive involveret i:

Som deltager lærer du, hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre. Hele projektet er en læreproces. I dyreriget er ingen dag ens, men en typisk dag kan se sådan ud:

8:30 – 9:30 Morgenmad
9.30 - 12.30 Du deltager i forskellige opgaver, for eksempel rengøring af bure, søgning efter snarer i naturen, vedligeholdelse af gården og skæring af kød.
12.30 – 14.00 Frokost
14.00/14.30 – 15.30/16.00 Eftermiddagen består af forskellige opgaver, såsom adfærdsberigelse og rengøring af indhegninger.
18.45 - Gennemgang af dagens opgaver og gennemgang af morgendagens opgaver og aktiviteter. Er der sket noget særligt i dag?
19.00 - Middag

Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold

Frivillige bor i en 'frivilliglandsby' på projektpladsen, hvor fire frivillige deler værelse. Drenge og piger bor hver for sig, men der er også nogle dobbeltværelser. Toiletter og brusere er fælles. Hvert værelse har tæpper, puder og sengetøj, men medbring din egen sovepose om vinteren, da det kan blive koldt. Dit tøj bliver vasket i vaskeriet af projektets personale og koster USD 5 (undertøj skal vaskes selv). Der er internetadgang på projektet og du betaler for dette i receptionen.

Der er en landsby i nærheden af projektet, hvor du kan få det mest nødvendige i projektperioden. Fordi du bor på selve projektet, har du ikke mulighed for at lave andre aktiviteter om aftenen, medmindre projektet selv tilrettelægger det.

Alle måltider er inkluderet i programprisen og vegetarer, og andre med særlige diætkrav, er naturligvis også velkomne. Maden er international og tilberedes af projektets medarbejdere. Vandet er sikkert at drikke fra hanen. Det er også muligt at købe vand på flaske, hvis du ønsker det, men det er for egen regning. Der er en lille bar på projektet, som byder på mineralvand, øl, chokolade etc. Du vil ved ankomst modtage information om, hvilke regler der er på projektet, om du må færdes i området på egen hånd og generelt om sikkerhed. Der er adgang til TV, video og grillpladser (såkaldte "braaiområder", en afrikansk tradition). Opladning af mobiltelefoner giver ingen problemer, men du skal bruge en adapter. Du kan købe internet i receptionen på gården. Skulle du mod alle odds komme ud for et uheld, vil du blive transporteret til det nærmeste sygehus.

Jeg har det fantastisk hernede 🤩 utrolig søde mennesker, dyr og vejr. Elefanterne er klart favoritterne.

Ann Elin Lions, Rhinos & ElephantsOversat

Hvorfor Lions, Rhinos & Elephants med GoXplore?

  • Oplev elefanter og andre afrikanske vilddyr på et fantastisk sted i Zimbabwe.
  • Gå tur med de 4 forældreløse elefanter på gården
  • Lav legetøj til løverne og oplev dem på nært hold.
  • Deltag i game drives, bush walks, vildt tælling, fodring med mere
  • Mulighed for at ride hest på savannen
  • Du får træning i dyreadfærd og håndtering på stedet.
  • Du lærer meget om den afrikanske kultur og historie
  • Du får mulighed for at møde lokalbefolkningen og opleve kulturen tæt på
  • Du kan tage med på tur til Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe og Matopos National Park
  • Venner for livet

Visum

Du køber ved indrejsen et 30 dages forretningsvisum . Du modtager dette i lufthavnen ved ankomst. Det er vigtigt at have et gyldigt dansk pas, som er gyldigt i mindst 6 måneder. efter hjemkomst til Danmark igen, samt mindst to blanke sider i passet.

Visummet koster USD 30 (enkelt indrejse), USD 45 (dobbelt indrejse) for danskere, og det er vigtigt, at du har dette beløb kontant med hjemmefra. Det er ikke muligt at betale med en anden valuta. Vi sender dig mere information om dette tættere på afrejse.

Hvis du skal arbejde som frivillig i mere end 4 uger, skal du desuden købe en arbejdstilladelse, som koster USD 500. Denne køber du efter ankomst til projektet, når de første 30 dage af erhvervsvisummet er over, og projektmedarbejderne hjælper dig med processen.

Afrejseskat
Fra marts 2011 indførte Zimbabwe nye regler for afrejseskat. Det betyder, at enhver, der rejser ud af Zimbabwe, skal betale en afrejseskat på 35 USD for at få lov til at forlade landet.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer


Ankomstdager 2023

Ankomst dato på Lions & Elephants er altid mandag - se datoer nedenunder. Projektet er meget populært og fyldes hurtigt op, så det er vigtigt at være ude i god tid! Tag kontakt til os hvis du ønsker vi skal tjekke om din ønskedato har plads, det gør vi gerne!Juli 3, 10, 17 & 24
August 14, 21, 28
September 4, 18
Oktober 2, 16
November 6, 13, 27
Desember 11, 25

Ankomstdage 2024

Januar1, 15
Februar5, 12
Marts4, 11, 25
April1, 15
Maj6, 13, 27
Juni3, 17
Juli1, 8, 15 & 22
August12, 19, 26
September2, 16
Oktober7, 14
November4, 11, 25
December9, 23

Transport fra lufthavnen

Den nærmeste lufthavn til projektet er Bulawayo International Airport. Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst og transporteret tilbage efter projektets afslutning. Indlogering ud over projektperioden er ikke dækket, så hvis du ønsker at tilbringe et par dage i Zimbabwe før eller efter projektperioden, er dette for egen regning.

Du kan også ankomme til Harare International Airport , men bemærk, at rejsen er en del længere.

Hvis du bestiller en flybillet til den forkerte dato eller klokkeslæt, vil der være et ekstra gebyr for afhentning på USD 250 pr. vej tur/retur Harare og USD 180 tur/retur Bulawayo.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 14700
3 uger 19600
4 uger 24300
5 uger 28600
6 uger 32700
7 uger 36950
8 uger 40950
9 uger 45050
10 uger 48900
11 uger 52750
12 weeks 56800

Bemærk at prisen kan ændre sig, og at den er fastsat i henhold til afrejsedatoen og ikke bookingdatoen. Vi anbefaler, at du venter med at bestille din flybillet, til efter du har bekræftet din plads på projektet.

Hvad er inkluderet i prisen?

Midler fra frivillige bidrager i høj grad til driften af projektet. Dyrebevaringsforskning er dyrt, men takket være program gebyret betalt af de frivillige, kan projekterne køres som fuldtidsbevaringsprojekter. Som frivillig bidrager du også til vedligeholdelse på gården og støtter lokalsamfundet.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Hele oplevelsen var helt fantastisk. Kunne ikke have gjort det bedre end jeg gjorde. Det eneste jeg har tænkt på siden jeg kom hjem var at bestille en billet ned igen og det vil jeg gøre så snart jeg har tid og penge. Alt i alt var dette en drøm, der gik i opfyldelse. Jeg er meget ked af, at der gik så lang tid, før jeg skrev tilbage til dig, men efter jeg kom hjem, savnede jeg dig så meget, at jeg ikke kunne samle mig til at svare på noget om turen.

Kristiane Lions, Rhinos & ElephantsOversat

Andre ture

Projektet tilrettelægger forskellige aktiviteter og oplevelser under opholdet. Dette er valgfrit og bestilles under dit ophold. Alle rejser og aktiviteter arrangeres under opholdet og er ikke inkluderet i programprisen.

Victoria Falls

En eller to gange om måneden arrangeres en fire-dages tur til Victoria Falls, et af verdens syv vidundere. Turen varer fire dage og koster ca. USD $400 og dækker transport og overnatning i Victoria Falls. Du bør medbringe et sted mellem USD 300-500 til at dække måltider og aktiviteter under rejsen. Denne tur er valgfri og skal bestilles efter ankomst til gården.

Matopos National Park

Tag med på en dagstur til nationalparken Matopos National Park, hvor du kan deltage i en safari til fods. Forhåbentlig ser du blandt andet næsehorn. Turen koster USD 125 per person og bestilles efter ankomst til gården.

Lake Kariba

Du kan komme med på en fire-dages, tre-nætters tur til den smukke sø Kariba, som er et af Zimbabwes smukkeste steder. Du tilbringer dit ophold i en sød husbåd og kan slappe af i fredelige omgivelser. måske vil du bruge dagene på at fiske eller måske vil du hellere holde øje med eksotiske dyr. Der er helt sikkert 'masser' af elefanter, flodheste og krokodiller. Turen koster USD 425 per person og bestilles efter ankomst til gården.

The Great Zimbabwe

Tag med på en dagstur til UNESCOs verdensarvssted og lær masser af spændende og interessante ting om historien og kulturen i landet Zimbabwe. Turen koster USD 125 per person og bestilles efter ankomst til gården.

FAQ

Er Lions & Elephants involveret i Canned Hunting?

Nej, Lions & Elephants er ikke involveret i Canned Hunting. Ingen løver på denne gård sælges. Gården har detaljerede lister og en oversigt over alle dens løver og hvad der er sket med hver enkelt løve. Denne oversigt er tilgængelig på ALERTs hjemmeside og er tilgængelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram .

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som conservation?

NB! Nærkontakt med dyrene kan ikke i sig selv betragtes som conservation. Der er mange mennesker, der er imod, at vi mennesker har nogen form for nærkontakt med dyr. Vi mener, at det har så stor betydning for bevidstheden om udfordringen med løvebestanden (konflikt mellem mennesker/vilde dyr, canned hunting /trofæjagt etc.), at fordelen ved nærkontakt er større end ulempen. Vi føler også, at et vigtigt element i bevaring er, at det er bæredygtigt, så vi er nødt til at se på modeller, der er selvfinansierende og ikke kun afhængige af donationer. Siden maj 2019 har det ikke været muligt at gå ture med løver eller have nærkontakt med løverne.

Hvorfor betale for at være frivillig?

I mange tilfælde er frivillige – både hvad angår arbejdskraft og penge – den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte driften.
De programmer, vi tilbyder, drives ofte af ildsjæle, som virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får uddannelserne gratis arbejdskraft, hvilket er en stor hjælp. Men der er også en række ekstra omkostninger, der opstår i forbindelse med dit ophold, f.eks. transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris til dækning af disse omkostninger. Det du betaler inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Norge. Det meste af det, du betaler, går til vores lokale samarbejdspartnere, hvilket igen er med til at skabe flere job i de lande, hvor vi har programmer.

Hvor mange lommepenge skal jeg bruge?

Da al kost og logi er inkluderet i programprisen, behøver du ikke meget ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr. om ugen i projektperioden. Ønsker du at deltage i ekstra ture eller udflugter, som ikke er en del af projektet, skal du betale for disse særskilt.

Hvordan er årstiderne?

Zimbabwe har de modsatte årstider fra Danmark, så det er vigtigt, at du pakker efter, hvilken tid på året du skal rejse. Det er mest et solrigt liv i Zimbabwe, hvor den bedste periode er fra midten af september til november. Det er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. December til april er den varmeste årstid og er for det meste varm, men det kan også regne lidt, da det er regntiden. Maj til august betragtes som vintermåneder, og temperaturen kan falde til nul. Dette gælder især om aftenen og natten. Vi anbefaler derfor, at du medbringer varmt tøj og gerne også uldent undertøj. Medbring også en sovepose om vinteren (mellem april og september). Medbring gerne både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Hvis du vil tjekke temperaturen inden afgang, kan du tage et kig på www.yahooweather.com

Hvordan er kommunikationsmulighederne på projektet?

Projektet tilbyder wifi mod betaling. Internetadgang og telefondækning kan til tider være lidt op og ned.

Skal jeg have en rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde på frivillige projekter.

Skal jeg medbringe mit eget myggenet?

Projektet er placeret i lavrisikoområder og myggenet er derfor ikke nødvendigt i forhold til malariamyg. Der er meget lille chance for malariamyg på projektet. I Victoria Falls er der malariamyg, så tager du dertil er myggenet nødvendig

Kan jeg hæve penge fra projektet?

Der er ingen mulighed for at hæve penge fra projektet, men du kan hæve i en hæveautomat i Gweru by en gang om ugen. Alle frivillige på får mulighed for at gå i supermarked og hæveautomat hver lørdag formiddag. Skal du med på turen til Victoria Falls under dit ophold, kan du betale dette med kort

Hvilken valuta bruges i Zimbabwe?

Den lokale valutaen hedder USD (Amerikanske Dollar). Du skal derfor veksle om til USD i Danmark før afrejse og have med på rejsen. Det er vigtig at alle sedlerne er fra 2006 eller nyere og at sedlerne er så lave som mulig. (så undgå 50+100 USD sedler da de an være svære at bruge).

Har jeg brug for vacciner?

Vi anbefaler, at du kontakter din læge for at få korrekte vaccine oplysninger. Zimbabwe er et malarialand, men projektet ligger i et lavrisikoområde. Det er meget usandsynligt, at der er malariamyg der. Det er derfor helt op til hver enkelt frivillig selv at bestemme angående malariatabletter. Skal du med til Victoria Falls under dit ophold, skal du have malariatabletter til den tur. Vi anbefaler så 'malarone'-typen. Går du med tanker om en tur over grænsen til Botswana eller Zambia under rejsen, anbefaler vi, at du tager gul feber-vaccinen forud for rejsen. Husk at tage vaccinationsbogen med på rejsen, da denne skal fremvises ved grænseovergangen. Der er ingen myggenet på projektet, men du kan medbringe dit eget, hvis du ønsker det. Udover dette anbefaler projektet kraftigt, at man tager stivkrampevaccinen og rabiesvaccinen. Det kan også være en god idé at tage hepatitis A og B, samt den drikkelige vaccine Ducoral (mod e-colibakterier og kolera).

Kan jeg få vasket mit tøj?

Projektet tilbyder vask af tøj under opholdet. Du afleverer snavset tøj til medarbejderne på vaskeriet, og du kan få det vasket, tørret og foldet 24 timer senere. Projektet tager nu betaling for denne service og koster USD 5 pr. 'load'. Dog skal du selv vaske dit undertøj.

Er det farligt at rejse til Zimbabwe?

GoXplore forholder sig i alle lande til Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Zimbabwe har ikke været på UMs liste på mange år nog vi oplever situationen i landet som meget stabil. Tag gerne kontakt med os hvis du har spørgsmål angående dette.

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Zimbabwe » Lions » Rhinos & Elephants

Cecilie P bestilte Wildlife Habitat Australia. Noe for deg?!