1. Marine & Reef Conservation 2. Sodwana Bay 3. Havskilpadde 4. 5.

Miljøbeskyttelse og dykning i Sodwana Bay, Sydafrika.

Sodwana Bay er et af de bedste dykkersteder i Sydafrika, kendt for sine koralrev, undervandsøkologi og muligheden for at dykke med hvalhajer. Dette er det perfekte sted at tage eller udvide din PADI, mens du arbejder frivilligt med miljøbeskyttelse!

Læs mere

Marine & Reef Conservation


Sodwana Bay ligger nær kysten, lige udenfor iSimangaliso Wetland Park, Sydafrikas første optagelse på UNESCOs verdensarvsliste. Sodwana Bay er et knudepunkt for dette Marine Protected Area, som strækker sig langs Sydafrikas varme indiske hav til grænsen til Mozambique i nord. iSimangaliso er et sammenhængende beskyttet område, der strækker sig 150 km fra Mozambique-grænsen mod syd til St. Lucia og tre nautiske mil ud i havet. Det er hjemsted for en varieret havliv, herunder nogle af verdens sydligste koralrev ved Sodwana Bay. Pukkelhvaler migrerer årligt forbi Sodwana, hav- og læderskildpadder yngler på stranden hver sommer, og hvalhajer og djævlerokker ses regelmæssigt, mens revet også kan prale af et fantastisk makroliv og mangfoldigt fiske samfund. Disse verdenskendte koralrev rangeres ofte blandt de fem bedste globale dykkerdestinationer, og med 20 dyk inkluderet om måneden (vejrmæssige forbehold) i programmet vil du have god tid til at udforske dem.

Frivillige på dette program vil bistå ved en række projekter inden for iSimangaliso parken, herunder undervandsundersøgelser og indsamling af oplysninger om skildpadder og rokker, der lever på skær, global forskning på hvalhajer gennem dataindsamling og fotografisk identifikation af enkelte hvalhajer. Undersøgelser af skildpadder fokuserer på den mandlige skildpaddebestand og dermed banebrydende, da praktisk talt al forskning på skildpadder over hele verden udføres på hunner på ynglestrande. Som en del af opholdet vil frivillige lære at bruge undervandskameraer og tage billeder til billedbasene, samt forskellige identifikationsteknikker. Frivillige vil også få praktisk erfaring med den daglige drift af en non-profit organisation dedikeret til at øge bevidstheden om beskyttelsen af havområder og kan også have mulighed for at deltage i dedikerede haj-økologi- og biologikurser (ekstra omkostninger for dem, der ønsker dette).

Dykning er en vigtig del af programmet, og hvis du ikke allerede er certificeret, vil du få din PADI Open Water certificering som en del af programmet. Dette er en af verdens mest anerkendte dykkerkurser og vil give dig mulighed for at dykke ned til 18m over hele verden. Hvis du allerede har Open Water fra før, kan du i stedet opgradere til Advanced Open Water eller tage et af specialkurserne (Deep, Nitrox osv.).

Hurtige fakta om Marine & Reef Conservation
Alder18+ og have et godt helbred
KvalifikationerDu skal kunne svømme og snakke/forstå engelsk
Længde1, 2 eller 3 måneder
AnkomstRichards Bay (indenrigsfly fra Johannesburg)
Antal deltagereMaks 16
Burde bestilles2 måneder i forvejen
StartdatoFørste og tredje mandag hver måned - se startdatoe
Frivilligt arbejdeFrivilligt arbejde med dyrMiljøbeskyttelseDykningHavets verdenSkildpadder
Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål
Mit ophold i Sydafrika var fantastisk! Jeg fik mit Open Water-certifikat, lærte meget om havmiljøet, så seje fisk, hajer, skildpadder og svømmede med delfiner! Jeg mødte også mange dejlige mennesker. Jeg havde et fantastisk ophold, og der er intet, jeg kan klage over. Jeg vil helt klart anbefale Marine & Reef Conservation til nogen!

Lisa Marine & Reef ConservationOversat

Arbejdsopgaver

Normalt vil du arbejde cirka 6 til 8 timer om dagen i hverdagene og have weekenderne fri. Dette kan variere en smule afhængigt af natur- og vejrforhold eller forskningsbehov.

I løbet af hele opholdet vil frivillige deltage i en række marine projekter og blive tildelt forskellige opgaver. De projekter, som de frivillige deltager i, afhænger af årstiden og vejrforholdene.

Frivillige vil være i løbende træning i metoder, der kræves for at indsamle data i hele opholdet. I den første fase af opholdet vil de frivillige få en forståelse af økologien på West Indian Ocean rev og vil deltage i kurser og foredrag om marin økologi. Frivillige vil også gennemgå deres indledende dykketræning PADI Open Water (hvis de endnu ikke er certificerede), eller yderligere træning (hvis de allerede er certificerede).

Feltarbejde udføres fra en semioppustelig båd fra stranden. Alt i-vand-arbejde udføres som forskningsdyk på maksimalt 30 meters dybde (afhængigt af elevernes certificering og deres dygtighed og evne). Generelt er de fleste dyk mellem 10 og 18 meter. Vejrforholdene i Nord KwaZulu-Natal tillader normalt kun dykning frem til cirka 13:00. Det vil sige, at der som regel kun bliver ét dyk om dagen. Det er dog vigtigt at være fleksibel for at kunne tage hensyn til usikre forhold visse dage.

Når dykningen er gennemført, vil de frivillige behandle og registrere data, der er indsamlet i løbet af dagen. Det kan være nødvendigt at bruge tid på at behandle data og uploade billeder til databaser samt deltage i marin økologi foredragsserien, blandt andre opgaver.

Alt i-vand-arbejde kræver en våddragt (minimum 5 mm fuld længde) - så husk at medbringe din egen våddragt. Det anbefales, at frivillige har deres eget dykkerudstyr. Men dette er ikke altid muligt, så fuldt dykkerudstyr vil være tilgængeligt (BCD, regulatorer, svømmefødder, maske, snorkel og vægtbælte). Det anbefales, at frivillige medbringer deres egen maske, svømmefødder og sokker (hvis nødvendigt), da disse kan variere meget i størrelse og komfort.


Her er eksempler på projekter, som du som frivillig kan deltage i:

Hvalhaj Identifikation:
Frivillige udfører bådbaserede undersøgelser af hvalhajer langs Sodwana Bay-kysten. Hvis en hvalhaj opdages, indsamles der data (snorkling på overfladen), mens der tages fotografier til uploadning til den globale forskningsdatabase for hvalhajer, ECOCEAN Whale Shark fotoidentifikationsbibliotek på www.whaleshark.org.

Megafauna Undersøgelser:
Frivillige udfører undersøgelser under vandet, tæller og fotograferer forskellige store marine arter i området for at bidrage til forståelsen af populationsdynamikken.

Skildpaddeundersøgelser:
Skildpaddeundersøgelser fokuserer primært på at oprette ID-databaser for grønne, Hawksbill og havskildpadder på de lokale rev samt indsamling af data om mandlige skildpaddepopulationer og en række data om revskildpaddepopulationer.

Store revrovdyr:
Store revrovdyr som hajer, rokker og havaborrer kortlægges også med henblik på at opbygge en bedre forståelse af populationsdynamikken på de lokale revene.

Send denne siden til mig som PDF

Boligforhold

Når du arbejder som frivillig på dette program, bor du i WTSA-lejren i delte værelser enten i hovedhuset eller i hytter spredt rundt på lejren. Lejren ligger i Sodwana Bay landsbyen og er inden for gåafstand til restauranter osv. Stranden er cirka 10 minutters kørsel fra lejren.

Hovedhuset er fuldt møbleret med alle bekvemmeligheder. Der er også en stor have med swimmingpool. Bemærk, at dette er en lejr og ikke et luksuriøst feriested. Lejren ligger landligt med kun to små byer cirka 10 km og 90 km væk. Der er derfor begrænsede sociale aktiviteter og attraktioner i området.

Alle frivillige deler fælles opholdsrum i hovedhuset i lejren og udendørs områder til afslapning. Hvert af værelserne i hovedhuset samt hytterne omkring har plads til 2 eller 4 frivillige i enkeltsenge eller køjesenge. Lejren kan ikke garantere, at værelserne bliver opdelt efter køn, så du skal være forberedt på at dele med nogen af det modsatte køn. Der er 4 badeværelser i huset med toilet og bad/bruser med både varmt og koldt vand. Et fuldt udstyret køkken med spisestue er i en separat bygning.

De frivillige forbereder måltider på egen hånd og er ansvarlige for daglig rengøring af stuen. Lejren har strøm og der er WiFi tilgængeligt til personligt brug mod et mindre gebyr( 15 euro for 2 uger betales efter ankomst). Vaskerum er også tilgængeligt, så det er ikke noget problem at vaske tøj mens du er på programmet.

Der er også satellit-tv tilgængeligt i hovedhuset mod ZAR50/måned (cirka 30 DKK) per frivillig.

WTSA-ansatte vil befinde sig i lejren til enhver tid, og dette er en gylden mulighed for at få ekstra viden om udfordringerne og fordelene ved at bo i et maritimt miljø.

 • Accommodation
 • Accommodation
 • Accommodation
 • Accommodation
 • Accommodation
 • Accommodation
Helt fantastisk sted med helt fantastiske mennesker! Bedste tur jeg nogensinde har været på!

Anja Marine & Reef ConservationOversat

Hvorfor Marine & Reef Conservation med GoXplore?

 • PADI Open Water er inkluderet i programmet
 • Mulighed for at tage advanced PADI kursus
 • Du vil lære hvordan man udfører undersøgelser ud fra internationale protokoller
 • Du vil få en unik indsigt og viden om livet under overfladen
 • Du vil møde mange nye venner fra hele verdenen
 • Bor i en bush camp ikke langt fra stranden
 • Mulighed for udflugter og safari i weekenden
 • Et lille antal frivillige sikrer masser af personlig opfølgning

Visum

Når du ankommer Sydafrika, vil du få udstedt en 90-dages turistvisum. Dette er gratis, og du behøver ikke ansøge om visum inden afrejse.

Dog skal følgende være i orden inden din rejse:

Hvis du ønsker at blive længere end 90 dage i Sydafrika, er det vigtigt, at du undersøger visumkravene og de tilknyttede regler.

Vaccinationer
Vi anbefaler, at du kontakter en vaccinationsklinik eller din egen læge for at undersøge, hvilke vaccinationer der anbefales i forbindelse med en rejse til Sydafrika. Vaccinationsreglerne ændrer sig løbende og varierer fra land til land, så det er vigtigt, at du sikrer dig, at du har alle nødvendige vaccinationer på det tidspunkt, du ønsker at rejse. Hvis du planlægger at besøge andre afrikanske lande enten på vej til eller fra programmet, er det vigtigt, at du også undersøger reglerne for vaccinationer dér. Vi vil sende dig mere information om vaccinationer i god tid inden din rejse.

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Start datoer

Der er ankomst og afrejse på dette programmet den første og tredje mandagen hver måned, uanset om du vælger hel eller halv måned. Vær opmærksom på at der kan være lidt mindre at lave på programmet ved jul og nytår.

Januar 2024 2. og 15.
Februar 2024 5. og 19.
Marts 2024 4. og 18.
April 2024 1. og 15.
Maj 2024 6. og 20.
Juni 2024 3. og 17.
Juli 2024 1. og 15.
August 2024 5. og 19.
September 2024 2. og 16.
Oktober 2024 7. og 21.
November 2024 4. og 18.
December 2024 2. og 16.

Du vil blive mødt i Richards Bay Domestic Airport i KwaZulu-Natal. Sammen med de andre deltagere vil du blive kørt til marinelejren samme dag som du ankommer. Hvis du ankommer tidligere end ankomstdatoen, anbefales det, at du overnatter i Richards Bay. Vi anbefaler at du ikke bestiller flybillet før du har fået bekræftet din plads på projektet.

Der er nogle helt specifikke ankomst og afrejsetider der skal overholdes. Dette får du mere information om efter din plads er bekræftet på programmet.

Priser

Start dato i 2024 Pris
2 uger 11250
4 uger 18400
6 uger 25750
8 uger 32800
10 uger 39750
12 uger 46500

Bemærk, at prisen kan ændre sig og fastsættes i forhold til afrejsedato og ikke bestillingsdato.

Bemærk venligst, at der vil være en ekstra omkostning på 200 kr. pr. uge for kostrestriktioner såsom veganer, vegetar, laktoseintolerance eller glutenfri.

INKLUDERET I PRISEN

HVAD ER IKKE INKLUDERET

Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Travel reports from Marine & Reef Conservation

Read more travel reports from participants
Mit ophold i Sydafrika var fantastisk! Jeg fik mit Open Water-certifikat, lærte meget om havmiljøet, så seje fisk, hajer, skildpadder og svømmede med delfiner! Jeg mødte også mange dejlige mennesker. Jeg havde et fantastisk ophold, og der er intet, jeg kan klage over. Jeg vil helt klart anbefale Marine & Reef Conservation til nogen!

Lisa Marine & Reef ConservationOversat

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Hvorfor betale for at være frivillig?

I mange tilfælde er frivillige - både med hensyn til arbejdskraften og pengene - den eneste grund til, at programmerne har mulighed for at fortsætte deres drift. De programmer, vi tilbyder, bliver ofte drevet af ildsjæle, der virkelig brænder for det, de laver, normalt uden nogen form for statsstøtte. Når du arbejder som frivillig, får programmerne gratis arbejdskraft, hvilket er til stor hjælp. Men der er også nogle ekstra omkostninger i forbindelse med dit ophold, såsom transport, kost og logi, planlægning, information osv. Derfor betaler du en programpris for at dække disse omkostninger. Det, du betaler, inkluderer også donationer til projektet og vores omkostninger i Danmark. De fleste af de penge, du betaler, går til vores lokale partnere, hvilket igen er med til at skabe flere arbejdspladser i de lande, hvor vi har programmer.

Skal jeg have dykkercertifikat for at deltage?

Nej, det behøver du ikke. PADI certificat open water eller advanced, hvis du allerede er certificeret er inkluderet i programmet. Det er internationalt godkendt.

Hvor meget engelsk skal jeg kunne?

Du bør være rimelig komfortabelt med at snakke og skal kunne forstå grundlæggende engelsk. Sproget i Sydafrika er engelsk men med en dialekt du ikke er vant til. Da der er deltagere fra mange forskellige lande snakkes der engelsk indbyrdes.

Hvor mange deltakere er det plads til på programmet af gangen?

Det er plads til 16 deltagere og disse kan komme fra hele verden, så du har mulighed for at møde mange forskellige nationaliteter.

Hvor mange lommepenge bør jeg tage med?

Vi bruger alle penge forskelligt, så du kender selv bedst din måde at bruge penge på. Vores partner anbefaler at man til  et 2 ugers program har minimum  1000 ZAR med. Dette går til ekstra mad som frokost på stranden, transport til og fra campen og andre aktiviteter udenfor programmet.  til lunsj på stranden, transport til og fra campen og til ekstra aktiviteter utenom prosjektet. Det varierer veldig hvor mye den enkelte bruker, så tilpass budsjettet ditt etter dine egne kjøpevaner.

Bliver jeg afhentet i lufthavnen?

Ja du blover hentet ved ankomst og også kørt tilbage efter endt ophold.

Hvor god dækning og internet er der på programmet?

Det findes WiFi i campen, men kvaliteten varierer meget i Afrika, så du bør forvente noget langsommere internet end du er vant til. Det koster  ca. 100 rand i måneden at benytte WiFi'en i campen.

Skal jeg vaccineres?

Vi anbefaler at du tager kontakt til et vaccine center som sikkerrejse.dk

Skal jeg have rejseforsikring?

Ja. Rejseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skræddersyet rejseforsikring , der dækker arbejde og rejser til udlandet.

Hvad skal jeg have med?

En god tommelfingerregel er ikke at pakke for meget. Da du vil tilbringe meget tid ved stranden og i vandet, er det ikke nødvendigt at medbringe hele indkøbscenteret. Det er nemt at vaske tøj der, hvor du bor. Klimaet er meget varmt, så tykke tøj kan du lade blive hjemme.

Her er nogle ting, som kan være smart at pakke:

Send denne siden til mig som PDF Jeg vil gerne bestille! Jeg har nogle spørgsmål

Sete programmer

← Se alle programmer du har kigget på

→ Luk liste

Ja tak, send mig mere information om disse programmer!

→ Luk liste

Hjem » Land » Sydafrika » Marine & Reef Conservation

Siste nyhed: Danske lægers vaccinationsservice